Ingredientul care te scapa de depresie si kilogramele in plus

Ingredientul care te scapa de depresie si kilogramele in plus Ingredientul care te scapa de depresie si kilogramele in plus

Ultima actualizare: 1 martie 2016

Este unul dintre cele mai indragite condimente, a carui aroma suava si dulce ne incanta fara exceptie simturile. Este si unul dintre cele mai bogate surse de antioxidanti si alte substante active cu proprietati binefacatoare, pe care natura ni le-a pus cu generozitate la dispozitie. Vorbim de scortisoara, un remediu cu rezultate remaracabile in numeroase afectiuni, inclusiv in caz de stari depresive si depozite adipoase deranjante.
 
Cauza, dar si consecinta a excesului ponderal, depresia e ca o sabie cu doau taisuri. Tocmai de aceea, combaterea acesteia trebuie sa reprezinte o prioritate in cadrul strategiilor care vizeaza pierderea in greutate. Altfel, eforturile tale se pot dovedi fara rost.
 

Alunga gandurile negre cu scortisoara

 
Un prim si singur pas in ceea ce priveste ruperea lantului slabiciunilor intre emotiile negative si surplusul ponderal este adaugarea scortisoarei in meniul zilnic: in ceai, cafea, iaurt, peste salatele de fructe sau in cereale. Te vei simti din ce in ce mai putin apasat, datorita actiunii teobrominei din compozitie, un alcaloid care elibereaza substantele chimice din creier responsabile pentru starea de bine. Mai mult decat atat, scortisoara inhiba gena GSK-3b, o cunoscuta tinta terapeutica a medicamentelor neuroleptice, cele care se administreaza cu scopul stabilizarii dispozitiei.
 

Diminueaza colaceii

 
Pe langa faptul ca-ti amelioreaza starea de spirit si te motiveaza sa actionezi, scortisoara mai aduce o serie de servicii nepretuite pentru silueta ta. In primul rand, trebuie sa stii ca, alaturi de ardeii iuti, acest condiment este unul dintre cei mai buni activatori ai metabolismului. Si mai important de atat este ca prezenta ei in alimentatie favorizeaza arderea grasimii din zona abdominala, care nu e doar incomodanta si inestetica, ci si foarte periculoasa pentru sanatate, fiind un factor de risc major pentru declansarea diabetului si unul agravant pentru bolile cardiovasculare.