Imodium 2 mg 1 blister X 6 capsule


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari
Alege farmacia

Imodium 2 mg 1 blister X 6 capsule - Catena

Imodium este un produs care face parte din categoria medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv.

Administrat in caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente si mai putin frecvente. Imodium se poate administra atat in cazurile de diaree acuta (episoade bruste) cat si in cazurile de diaree cronica (diaree de lunga durata). Imodium se poate recomanda si in cazurile de rezectie intestinala (in care s-a indepartat o parte din intestin) deoarece, dupa aceasta interventie chirurgicala, pacientul poate suferi frecvent de diaree.

Doza administrata depinde de varsta si de tipul de diaree.

Mod de administrare:

Adulti (inclusiv varstnici),  copii si adolescenti cu varsta intre 6 si 17 ani 

- pentru un episod brusc (acut), se administreaza 2 capsule Imodium (4 mg clorhidrat de loperamida) o data, apoi 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat. In cazul aparitiei unui scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, este necesara intreruperea tratamentului.
- pentru diaree de lunga durata (cronica), doza exacta va fi stabilita impreuna cu medicul, dar  nu se administreaza mai mult de 8 capsule Imodium (16 mg clorhidrat de loperamida) in decurs de 24 ore.
 

Copii si adolescenti cu varsta intre 6 si 17 ani
- pentru un episod brusc (acut), se administreaza 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) o data, apoi 1 capsula Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat. Daca copilul are un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, este necesara intreruperea tratamentului.
- pentru diaree de lunga durata (cronica), doza exacta va fi stabilita impreuna cu medicul, dar  nu se administreaza niciodata mai mult decat doza recomandata pe zi si pe kilogram de greutate corporala a copilului dumneavoastra (3 capsule/20 kg care nu trebuie sa depaseasca un maxim de 8 capsule pe zi).

CELE MAI RECENTE ARTICOLE