Varilrix x 1 flacon pulbere pentru solutie injectabila + 1 seringa preumpluta + 2 ace


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari
Alege farmacia

Varilrix x 1 flacon pulbere pentru solutie injectabila + 1 seringa preumpluta + 2 ace - Catena

Varilrix este un vaccin care se administreaza copiilor si adultilor pentru a-i proteja de boala produsa de virusul varicelei (varsat-de-vant).

Vaccinul Varilrix se poate administra copiilor incepand cu varsta de 9 luni.

In urma vaccinarii cu Varilrix, sistemul imuntar (sistemul natural de aparare al organismului) incepe sa produca anticorpi care vor proteja organismul de infectia cu virusul varicelei (varsat-de-vant).

Varicela (varsat-de-vant) este o boala infectioasa determinata de virusul varicelo-zosterian si se transmite prin contact apropiat cu persoanele infectate si prin respiratie, prin inhalarea picaturilor de saliva raspandite in aer de persoanele infectate. Varicela este mai raspandita la copiii cu varste sub 10 ani la care forma bolii este mai usoara. Varicela poate prezenta forme mai severe la adulti, femei gravide si pacienti cu sistem imunitar slabit.

Doze

0,5 ml solutie injectabila reconstituita contin o doza imunizanta de vaccin Varilrix.

Subiecti sanatosi

La copiii varsta cuprinsa intre 9 luni si 12 ani (inclusiv), se recomanda administrarea a doua doze de vaccin Varilrix, pentru a asigura protectia optima impotriva varicelei, iar administrarea celei de-a doua doze trebuie realizata la cel putin 6 saptamani dupa prima doza.

La adulti si adolescentii cu varsta peste 13 ani, se re recomanda administrarea a 2 doze de vaccin Varilrix la un interval de minimum 6 saptamani.

 

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE