Nimenrix x 1 flac. x 1 seringa preumpluta x 2 ace


Nimenrix x 1 flac. x 1 seringa preumpluta x 2 ace - Catena

Nimenrix este un vaccin meningococic conjugat pentru serogrupurile A, C, W-135 si Y. Se prezinta sub forma pulbere si solvent pentru solutie injectabila in seringa preumpluta. Pulberea este alba iar solventul limpede si incolor.

Pentru ce este indicat vaccinul Nimenrix

Nimenrix este un vaccin indicat pentru imunizarea activa a persoanelor impotriva infectiilor meningococice invazive determinate de Neisseria meningitidis serogrupurile A, C, W-135 si Y si nu protejeaza impotriva altor serogrupuri de Neisseria meningitidis.

Bacteriile „Neisseria meningitidis” tipurile A, C, W-135 si Y pot cauza boli grave precum meningita, septicemia.

Meningita este o infectie a tesutului care inveleste coloana vertebrala si creierul, iar septicemia este o infectie a sangelui. Ambele infectii se transmit de la o persoana la alta cu usurinta si, netratate, pot duce la decesul persoanei bolnave. Administrarea vaccinului Nimenrix stimuleaza organismul sa produca anticorpi impotriva acestor bacterii, protejand organismul de boala.

Vaccinul se poate administra incepand cu varsta de 12 luni.

Mod de administrare

Vaccinul Nimernrix nu se va administra intravascular, intradermic sau subcutanat ci se va administra numai prin injectie intramusculara, de preferat in muschiul deltoid. La copiii cu varsta cuprinsa intre 12 si 23 de luni, vaccinul poate fi administrat si in coapsa ( in partea anterolaterala).

Pentru vaccinarea primara se administreaza o singura doza de 0,5 ml de vaccin reconstituit.

Pentru rapel: Nimenrix poate fi administrat ca doza de rapel la persoanele care nu au fost vaccinate anterior cu un vaccin meningococic polizaharidic simplu.

La copiii cu varsta sub 12 luni, nu s-a stabilit siguranta si eficacitatea administrarii vaccinului Nimenrix (nu exista date disponibile). De asemenea, nici pentru persoanele cu varsta mai mare de 55 de ani nu exista date disponibile cu privire la utilizarea vaccinului.

Sarcina si alaptarea

Datele provenite din utilizarea Nimenrix la gravide sunt limitate, studiile realizate pe animale neevidentiind efecte toxice nocive directe sau indirecte asupra sarcinii. De asemenea, nu s-au evidentiat ni efecte de acest tip asupra embrio/fetale, nasterii sau dezvoltarii post-natale.

Vaccinul Nimenrix trebuie administrat in timpul sarcinii doar cand este absolut necesar si numai in situatia in care posibilele avantaje depasesc riscurile potentiale pentru fat.

Nu sunt cunoscute date daca Nimenrix se excreta in laptele uman. Vaccinul va fi utilizat in timpul alaptarii numai atunci cand posibilele avantaje depasesc potentialele riscuri.

Fertilitatea

Studiile realizate pe animale care au avut ca obiect influenta administrarii vaccinului asupra fertilitatii, nu au evidentiat efecte toxice nocive directe sau indirecte asupra fertilitatii.

Capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Nu au fost efectuate studii cu privire la efectele administrarii vaccinului asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

PRODUSE ASEMANATOARE

 • Engerix B copii 10mcg/ 0,5 ml x 1 seringa

  Engerix B copii 10mcg/ 0,5 ml x 1 seringa

  Engerix B copii este un vaccin care se administreaza…

 • Varilrix x 1 flacon pulbere pentru solutie injectabila + 1 seringa preumpluta + 2 ace
 • Infanrix Hexa x 1seringa preumpluta+1flacon (com.Hib)+2ace

  Infanrix Hexa x 1seringa preumpluta+1flacon (com.Hib)+2ace

  Vaccinul Infanrix Hexa este un vaccin…

 • Fluenz Tetra x 10 aplicatoare nazale x 0,2 ml spray nazal suspensie

  Fluenz Tetra x 10 aplicatoare nazale x 0,2 ml spray nazal suspensie

  Fluenz Tetra spray nazal, suspensie este un vaccin…

 • Trumenba 0.5ml x 1 seringa

  Trumenba 0.5ml x 1 seringa

  Trumenba este un vaccin meningococic pentru serogrupul…

 • Bexsero x 1 seringa preumpluta cu ace x 0,5 ml suspensie injectabila

  Bexsero x 1 seringa preumpluta cu ace x 0,5 ml suspensie injectabila

  Despre Bexsero suspensie injectabila in seringa preumpluta,Vaccin…

CELE MAI RECENTE ARTICOLE