Nutritie

  • Beneficiile consumului de quinoa, sursa de proteine complete si fibre
    Beneficiile consumului de quinoa, sursa de proteine complete si fibre

    Adesea considerata unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume, quinoa reprezinta o adevarata putere nutritionala care cuprinde o gama larga de antioxidanti, vitamine si minerale in fiecare portie.…

  •  Beneficiile consumului de linte, sursa importanta de proteine, fibre si minerale
    Beneficiile consumului de linte, sursa importanta de proteine, fibre si minerale

    Lintea este o planta originara din Orientul Apropiat si se pare ca este cultivata de om de mii de ani pentru a fi utilizata in alimentatie. Datorita continutului crescut de fibre, fier, magneziu, fosfor…

  • Necesarul de calorii in functie de varsta si sex
    Necesarul de calorii in functie de varsta si sex

    De multe ori, caloriile sunt puse intr-o lumina negativa, fiind asociate cu acumularea de kilograme in plus, cei care privesc lucrurile din aceasta perspectiva considerand nociv consumul de alimente cu…

  • Fructe de toamna, pentru o dieta echilibrata si sanatoasa
    Fructe de toamna, pentru o dieta echilibrata si sanatoasa

    Toamna se asterne, an de an, cu roade gustoase si nostalgii. Chiar daca temperaturile incep sa scada, optiunile alimentare de sezon sunt variate. Exista o multime de fructe de toamna, la preturi accesibile,…

  • Alimentele bogate in fibre, aliatele inimii
    Alimentele bogate in fibre, aliatele inimii

    Ideea ca o dieta bogata in fibre, compusa in special din alimente care contin cereale integrale, ar putea preveni riscul de boli de inima dateaza din anii 1970. Dovezile care sustin aceasta afirmatie…

  • Sfaturi care te vor ajuta sa reduci consumul de zahar + beneficii
    Sfaturi care te vor ajuta sa reduci consumul de zahar + beneficii

    Oricat de dulci si pline de bucurie ar fi momentele cand mancati ciocolata, inghetata, prajituri sau placinte, nu uitati ca zaharul din ele va poate afecta sanatatea. Pe langa asta, sa nu pierdeti din…

  • Seminte de pin - beneficii si modalitati de consum
    Seminte de pin - beneficii si modalitati de consum

    Semintele de pin reprezinta un aliment foarte nutritiv care poate fi consumat atat crud, cat si prajit. Pot fi adaugate la diverse preparate, mai ales la salate, humus sau diverse sosuri. Chiar daca sunt…

  • Beneficiile consumului de curmale
    Beneficiile consumului de curmale

    In Orientul Mijlociu, consumul de curmale este parte integranta a unei diete zilnice care asigura un aport adecvat de vitamine, fibre vegetale si substante minerale. La nivel mondial, se gasesc numeroase…

  • Beneficiile consumului de hrisca
    Beneficiile consumului de hrisca

    Oamenii de stiinta devin din ce in ce mai preocupati de exploatarea alternativelor vegetale care prezinta asa-zise proprietati „nutriceutice”. Prin proprietati nutriceutice se inteleg mecanismele…

  • Beneficiile consumului de smochine
    Beneficiile consumului de smochine

    Consumul de smochine a fost asociat cu sanatatea si prosperitatea de milenii intregi, fiind fructe considerate divine. De fapt, in mitologia greaca, smochinele sunt asociate simbolic cu Demetra, zeita…

  • Sfaturi privind reducerea consumului de sare
    Sfaturi privind reducerea consumului de sare

    Sarea, cunoscuta si sub denumirea de clorura de sodiu (NaCl), contine aproximativ 40% sodiu (Na) si aproximativ 60% clor (Cl). In gastronomie, se foloseste pentru a aromatiza mancarurile, dar sarea se…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII