Nutritie

  • Lista de alimente antiinflamatoare
    Lista de alimente antiinflamatoare

    Inflamatia, ca functie a organismului, este un proces benefic. Cand corpul este afectat de o leziune sau boala, sistemul limfatic (imunitar) intra in actiune, punand la treaba armata de celule albe din…

  • Fistic: proprietati, beneficii, contraindicatii
    Fistic: proprietati, beneficii, contraindicatii

    Unul dintre cele mai delicioase ingrediente care se gasesc in deserturi, fisticul adauga un strop de culoare preparatelor. Aceste seminte comestibile ale Pistacia veratree reprezinta o sursa de grasimi…

  • Rubarba: ce este si ce beneficii are
    Rubarba: ce este si ce beneficii are

    Rubarba este considerata de multe persoane un fruct minunat datorita gustului sau dulce-acrisor, mai ales ca este folosita in produsele de brutarie, cum ar fi placinta cu rubarba. Cu toate acestea, rubarba…

  • Beneficiile consumului de ananas
    Beneficiile consumului de ananas

    Ananasul este un fruct delicios si versatil, bogat in nutrienti si beneficii pentru sanatate. Dar, sa aflam cateva lucruri despre originea ananasului si cum a ajuns el astazi si pe mesele noastre. Ananasul,…

  • De ce nu este recomandat consumul de cafea pe stomacul gol?
    De ce nu este recomandat consumul de cafea pe stomacul gol?

    Cafeaua este una dintre cele mai simple, dar cele mai uimitoare bauturi. Cafeaua este preparata dintr-un amestec de apa fierbinte si boabe de cafea uscate, prajite si macinate. In cele mai multe zone…

  • Malnutritie: cauze, factori de risc, tratament
    Malnutritie: cauze, factori de risc, tratament

    Malnutritia este o afectiune care poate fi cauzata fie de un deficit, fie de consumul excesiv de nutrienti. Tipurile de malnutritie sunt: 1. Subnutritie Acest tip de malnutritie este provocat de lipsa…

  • Care sunt alimentele care scad rezistenta la insulina?
    Care sunt alimentele care scad rezistenta la insulina?

    Rezistenta la insulina este un fenomen progresiv, care afecteaza in primul rand ficatul, muschii si tesutul adipos. Ca urmare a desensibilizarii la actiunea insulinei, hormon hipoglicemiant care are rolul…

  • Coacaze: proprietati si beneficii pentru organism
    Coacaze: proprietati si beneficii pentru organism

    Cu toate ca sunt bogate in nutrienti, versatile si benefice pentru organism, coacazele nu se numara printre cele mai consumate fructe din lume, insa ar trebui sa fie. Avand in vedere dovezile care arata…

  • Ce este si cum se consuma leurda?
    Ce este si cum se consuma leurda?

    Leurda, cunoscuta si sub denumirea de usturoi salbatic, este o planta delicioasa si hranitoare care poate oferi numeroase beneficii pentru sanatate. In primul rand, este bogata in antioxidanti, care pot…

  • Cand se administreaza omega-3, dimineata sau seara?
    Cand se administreaza omega-3, dimineata sau seara?

    Atunci cand necesarul de nutrienti de care corpul are nevoie nu este indeplinit, suplimentele pot ajuta la reducerea decalajului. Un anumit supliment a devenit un ajutor de baza pentru aproape unul din…

  • Lista de ingrediente periculoase din alimentele fast food
    Lista de ingrediente periculoase din alimentele fast food

    Fast foodul, fenomen omniprezent in peisajul gastronomic contemporan, ne atrage cu promisiunea gustului si a confortului imediat. Cu toate acestea, cat de bine intelegem cu adevarat compozitia acestor…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII