Nutritie

  • Beneficiile pentru sanatate ale consumului de caise uscate
    Beneficiile pentru sanatate ale consumului de caise uscate

    Caisele sunt fructe delicioase si pline de vitamine, insa din pacate pot fi savurate in stare proaspata doar pentru o perioada limitata, pe parcursul verii. Pentru a va bucura si in restul anului de aroma…

  • Lista de alimente care constipa si baloneaza
    Lista de alimente care constipa si baloneaza

    Constipatia si balonarea sunt doua tulburari digestive care adesea merg in tandem pentru ca incetinirea tranzitului intestinal care duce la constipatie face ca alimentele ramase in tractul digestiv sa…

  • Lista de alimente care cresc monocitele
    Lista de alimente care cresc monocitele

    Monocitele sunt un tip de celule imunitare produse in maduva osoasa, care circula pentru o perioada scurta in sange, dupa care se localizeaza in tesuturi unde contribuie la raspunsul imun si la dezvoltarea…

  • Alimentatia si sanatatea parului. Alimente bune pentru par
    Alimentatia si sanatatea parului. Alimente bune pentru par

    Un par sanatos si stralucitor este rezultatul unei ingrijiri atente, iar alimentatia joaca un rol esential in mentinerea vitalitatii acestuia. Consumul regulat de alimente bune pentru par poate preveni…

  • Kamut: proprietati, beneficii, modalitati de consum
    Kamut: proprietati, beneficii, modalitati de consum

    Ati auzit de kamut? Aceasta cereala straveche nu este foarte cunoscuta, dar merita absolut atentia oamenilor. Kamut este denumirea comerciala a unei cereale antice, pe numele sau khorasan (Triticum turanicum).…

  • Ce alimente sunt bogate in vitamina B3?
    Ce alimente sunt bogate in vitamina B3?

    Vitamina B3 (niacina) este unul dintre putinii micronutrienti frecvent prescrisi de medici ca alternativa la medicamentele traditionale. Multi oameni folosesc si vitamina B3 pentru a trata nivelul ridicat…

  • Orez brun - proprietati, beneficii, preparare si consum
    Orez brun - proprietati, beneficii, preparare si consum

    Orezul brun este un aliment nutritiv, bogat in fibre. Spre deosebire de orezul alb, care este mult mai procesat, orezului brun ii este indepartat doar stratul dur exterior. Drept urmare, orezul brun contine…

  • Omega-3 pentru sanatatea femeilor – tot ce trebuie sa stiti
    Omega-3 pentru sanatatea femeilor – tot ce trebuie sa stiti

    Femeile din ziua de azi se dau peste cap pentru a fi la inaltime atat la serviciu, cat si acasa. Cu toate acestea, tind sa inchida ochii la propria sanatate si sa aiba grija doar de cei din jurul lor.…

  • Lista de alimente care cresc trombocitele
    Lista de alimente care cresc trombocitele

    Doriti sa va stimulati numarul de trombocite in mod natural? Daca da, descoperiti potentialul alimentelor care cresc trombocitele si modul in care acestea pot imbunatati sanatatea generala. Indiferent…

  • Ce alimente sunt interzise in rinita alergica?
    Ce alimente sunt interzise in rinita alergica?

    Denumita si „febra fanului”, rinita alergica este termenul dat inflamatiei mucoasei nazale cauzata de un declansator alergic. Rinita alergica provoaca manifestari precum lacrimare excesiva,…

  • Alimente bogate in colagen. Surse de colagen natural
    Alimente bogate in colagen. Surse de colagen natural

    Colagenul este o proteina esentiala in organism, responsabila pentru mentinerea elasticitatii pielii, sanatatea articulatiilor, intarirea parului si unghiilor, precum si pentru rezistenta oaselor si tesuturilor.…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII