Nutritie

  • Lista alimentelor care scad colesterolul
    Lista alimentelor care scad colesterolul

    De multe ori, colesterolul se numara printre cele mai neintelese aspecte in ceea ce priveste sanatatea inimii. Multi oameni cred ca cele mai bune alimente care scad colesterolul au un continut scazut…

  • Care sunt beneficiile consumului de suc de morcovi
    Care sunt beneficiile consumului de suc de morcovi

    Dincolo de faptul ca este extrem de aromat si racoritor, sucul de morcovi este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti. Specialistii in nutritie le recomanda oamenilor sa bea suc de morcovi pentru…

  • Alimente sanatoase care contin Omega-3
    Alimente sanatoase care contin Omega-3

    Acizii grasi Omega-3 sunt considerati acizi grasi “esentiali”, deoarece organismul nu poate sa-i produca de unul singur. Prin urmare, trebuie sa ne bazam pe alimentele care contin Omega-3…

  • Lista completa de alimente care sustin productia de melanina
    Lista completa de alimente care sustin productia de melanina

    Melanina este substanta care determina pigmentarea pielii, parului si a ochilor fiecarui om. Pe scurt, cu cat mai multa melanina exista in corpul unei persoane, cu atat pielea, parul si ochii acesteia…

  • Ciupercile portobello: beneficii, proprietati, valori nutritive
    Ciupercile portobello: beneficii, proprietati, valori nutritive

    Din ce in ce mai prezente in meniurile restaurantelor moderne si in bucatariile celor care urmeaza o alimentatie sanatoasa, ciupercile portobello nu sunt doar delicioase si versatile, ci si pline de substante…

  • Lista completa de alimente bogate in fosfor
    Lista completa de alimente bogate in fosfor

    Fosforul este un mineral esential pentru buna functionare a organismului, implicat in numeroase procese fiziologice vitale. De la intarirea oaselor pana la producerea de energie si regenerarea celulara,…

  • Pelin: proprietati, utilizari pentru sanatate si precautii
    Pelin: proprietati, utilizari pentru sanatate si precautii

    Pelinul (Artemisia absinthium) este o planta care creste in zonele cu climat temperat din intreaga lume. Pelinul este o planta perena cu frunze care miros a salvie. Datorita gustului amar, pelinul este…

  • Beneficii extraordinare ale consumului de kefir
    Beneficii extraordinare ale consumului de kefir

    Considerat un aliment sanatos al secolului al XXI-lea, kefirul este o bautura bogata in probiotice si compusi bioactivi, continand pana la 30 de tulpini diferite de bacterii benefice. Aceste probiotice,…

  • Anason, beneficii pentru sanatate. Ce trebuie sa stiti?
    Anason, beneficii pentru sanatate. Ce trebuie sa stiti?

    Anasonul este o planta medicinala bogata in flavonoide, acid malic si acid cafeic. Acestia sunt compusi bioactivi cu proprietati digestive, laxative, carminative si spasmolitice, care pot ajuta la ameliorarea…

  • Anason stelat: beneficii, utilizari, precautii
    Anason stelat: beneficii, utilizari, precautii

    De la aroma sa inconfundabila pana la aspectul sau unic in forma de stea, anasonul stelat este cu adevarat un condiment unic. In plus, nu numai ca este super versatil si foarte aromat, dar contine si…

  • Supa de oase: ce este si ce beneficii are pentru organism
    Supa de oase: ce este si ce beneficii are pentru organism

    Exista de mii de ani alimente traditionale, cum ar fi muraturile si lactatele, extrem de apreciate pentru beneficiile lor pentru sanatate. In aceasta categorie intra si supa de oase, un alt aliment vindecator…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII