Norfloxacina 400mg x 10compr LARO

Prospect Norfloxacina 400mg x 10compr LARO

Mergeti la produs

NORFLOXACINA 400 mg x 10 comprimate

In acest prospect gasiti:

 1. Ce este Norfloxacina LPH 400 mg si pentru ce se utilizeaza
 2. Inainte sa utilizati Norfloxacina LPH 400 mg
 3. Cum sa utilizati Norfloxacina LPH 400 mg
 4. Reactii adverse posibile
 5. Cum se pastreaza Norfloxacina LPH 400 mg
 6. Informatii suplimentare

 

1. CE ESTE NORFLOXACINA LPH 400 mg SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Medicamentul Norfloxacina LPH 400 mg contine norfloxacina, un agent antibacterian din grupa chinolonelor. Aceasta este eficienta impotriva unor anumite tipuri de microbi.

Norfloxacina LPH 400 mg este utilizat pentru tratamentul infectiilor determinate de bacterii la nivelul tractului urinar, precum:

 • cistite acute necomplicate la femei cu varsta sub 65 ani;
 • alte infectii urinare joase incluzand infectii ale prostatei si infectii urinare inalte cu germeni sensibili la adult;
 • uretrita gonococica la barbati fara semne clinice de diseminare pelvina;
 • infectie gonococica endocervicala fara semne clinice de diseminare pelvina.

 

2. INAINTE SA UTILIZATI NORFLOXACINA LPH 400 mg

Nu utilizati Norfloxacina LPH 400 mg

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la norfloxacina, la un alt medicament din aceeasi grupa sau la oricare dintre celelalte componente ale Norfloxacinei LPH 400 mg;
 • daca ati suferit vreodata de tendinopatie (durere si inflamare a tendoanelor) dupa ce ati luat norfloxacina sau alte medicamente din aceeasi clasa;
 • daca suferiti de afectiuni severe ale articulatiilor, care ating in special articulatiile mari;
 • daca pacientul este un copil cu varsta sub 18 ani (datorita unei toxicitati articulare, putand apare artropatii severe);
 • daca alaptati.

 

Aveti grija deosebita cand utilizati Norfloxacina LPH 400 mg

 • daca suferiti de diferite afectiuni neurologice, ateroscleroza cerebrala, epilepsie, sau alte afectiuni care predispun la convulsii; daca pe parcursul tratamentului cu norfloxacina apar semne de afectare a sistemului nervos (de exemplu convulsii, agitatie, dureri de cap) trebuie sa intrerupeti administrarea medicamentului si sa va prezentati la medic;
 • daca suferiti de o afectiune denumita deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza;
 • daca suferiti de o afectiune numita miastenia gravis, care determina slabiciune musculara.

 

Intrerupeti administrarea Norfloxacina LPH 400 mg si contactati imediat medicul daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome: umflarea tesuturilor (edeme), dificultate in respiratie, eruptii pe piele, mancarimi. Acestea pot fi semnele unei reactii alergice.

In timpul tratamentului cu Norfloxacina LPH 400 mg trebuie sa evitati expunerea la radiatiile solare, deoarece acest medicament poate creste sensibilitatea pielii la lumina solara.

In timpul tratamentului cu norfloxacina, foarte rar, pot sa apara tendinite (durerea sau inflamarea tendoanelor, in special in jurul gleznelor). La primul semn de aparitie a acestor simptome intrerupeti administrarea Norfloxacina LPH 400 mg si adresati-va imediat medicului.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Urmatoarele medicamente pot interactiona, in special, cu Norfloxacina LPH 400 mg:

 • medicamente care contin fier, magneziu, calciu, aluminiu, zinc;
 • anticoagulante orale (medicamente care ajuta la fluidizarea sangelui);
 • teofilina (continuta de anumite medicamente utilizate pentru tratamentul astmului bronsic);
 • sucralfatul si antiacidele (folosite in anumite afectiuni ale stomacului);
 • ciclosporina;
 • cafeina;
 • nitrofurantoina (medicament folosit in tratamentul infectiilor);
 • probenicidul (medicament folosit in tratamentul gutei si atacurilor de guta);
 • produse cu multivitamine si minerale.

 

Medicamentele cu multivitamine, fier, zinc, antiacidele sau sucralfatul nu trebuie administrate concomitent cu norfloxacina. Acestea se vor administra la interval de 2 ore de la administrarea norfloxacinei.

Utilizarea Norfloxacina LPH 400 mg cu alimente si bauturi

Norfloxacina trebuie administrata pe stomacul gol, cu o cantitate suficienta de apa, cu o ora inainte sau cu 2 ore dupa masa.

Nu trebuie administrata cu lapte sau produse lactate.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Studiile efectuate la animale nu au evidentiat efecte teratogene. In absenta efectelor teratogene la animale, un efect malformativ la om nu este de asteptat.

Pana in prezent utilizarea norfloxacinei la gravide intr-un numar mic de cazuri nu a determinat efecte malformative sau fetotoxice.

Totusi, absenta acestui risc poate fi evidentiata numai prin studii epidemiologice.

Pe de alta parte, la copii, in caz de administrare postnatala au fost evidentiate afectari articulare legate de administrarea de chinolone.

Datorita riscului afectarii articulare dupa administrarea postnatala nu se recomanda administrarea fluorochinolonelor in timpul sarcinii.

In timpul alaptarii, administrarea norfloxacinei este contraindicata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In timpul tratamentului cu Norfloxacina LPH 400 mg, pot aparea anumite reactii adverse precum vertij, convulsii, halucinatii, care pot influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Norfloxacina LPH 400 mg

Medicamentul contine lactoza; daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Medicamentul contine Ponceau 4R (E124) si galben amurg FCF (E110) care pot provoca reactii alergice.

3. CUM SA UTILIZATI NORFLOXACINA LPH 400 mg

Utilizati intotdeauna Norfloxacina LPH 400 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza care trebuie sa o luati intr-o zi si durata tratamentului sunt stabilite de medic in functie de afectiunea de care suferiti, precum si de starea functiei renale.

Medicul va poate recomanda doze zilnice de 800 mg, repartizate in doua prize de 400 mg, timp de 3 pana la 10 zile.

In cistitele acute necomplicate la femei cu varsta sub 65 de ani, doza recomandata este de 400 mg norfloxacina (1 comprimat Norfloxacina LPH 400 mg) de doua ori pe zi, timp de 3 zile.

La adult, in cazul altor infectii urinare joase incluzand infectii ale prostatei si infectii urinare inalte cu germeni sensibili, doza recomandata este de 400 mg norfloxacina (1 comprimat Norfloxacina LPH 400 mg) de doua ori pe zi, durata tratamentului fiind individualizata in functie de afectiune.

Pentru infectiile cronice ale tractului urinar este posibil ca tratamentul sa fie continuat pana la 12 saptamani, cu posibilitatea reducerii dozei zilnice la 400 mg norfloxacina (1 comprimat filmat Norfloxacina LPH 400 mg) in cazul obtinerii unui tratament eficace.

Pentru tratamentul infectiei gonococice localizate, necomplicate, o singura doza de 800 mg norfloxacina (2 comprimate filmate Norfloxacina LPH 400 mg) poate fi eficace.

Norfloxacina trebuie administrata pe stomacul gol (pe nemancate), cu un pahar cu apa, cu o ora inainte sau cu 2 ore dupa masa.

Nu trebuie administrata cu lapte sau produse lactate.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Norfloxacina LPH 400 mg

Daca ati luat mai multe doze Norfloxacina LPH 400 mg decat trebuie, intrerupeti administrarea si adresati-va imediat medicului dumneavoastra, sau departamentului de primire urgente.

Daca uitati sa utilizati Norfloxacina LPH 400 mg

Luati doza pe care ati uitat-o imediat ce v-ati adus aminte. Daca mai este putin timp pana cand trebuie sa va administrati urmatoarea doza, nu o mai luati pe cea pe care ati uitat-o, urmandu-va programul obisnuit.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Norfloxacina LPH 400 mg

Nu intrerupeti tratamentul si nu reduceti doza fara avizul medicului chiar daca simtiti o ameliorare a simptomelor.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Norfloxacina LPH 400 mg poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Cele mai frecvent intalnite reactii adverse au fost cele la nivel gastro-intestinal (greata, senzatie de arsura, dureri si crampe abdominale, diaree), tulburari ale sistemului nervos (ameteala, dureri de cap) si eruptii pe piele.

Mai putin frecvent, au aparut reactii adverse precum lipsa poftei de mancare, tulburari de somn, depresie, anxietate sau nervozitate, iritabilitate, euforie, dezorientare, halucinatii, perceptia de sunete inexplicabile in urechi.

Uneori au fost observate anumite anomalii ale valorilor testelor de laborator: leucopenie, valori crescute ale GOT, GPT, eozinofilie, neutropenie, trombocitopenie, cresterea concentratiei plasmatice a fosfatazelor alcaline, bilirubinei, a uremiei si creatininemiei.

Alte reactii adverse care au fost raportate: Tulburari hematologice si limfatice

Anemie (manifestata prin paloare si oboseala marcata), in special la pacientii cu deficitul de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza

Tulburari ale sistemului imunitar

Reactii de hipersensibilitate (reactii alergice) incluzand umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului cu dificultate in respiratie si la inghitit, inflamarea vaselor de sange, urticarie, inflamarea incheieturilor (care poate cauza dureri articulare), inflamatii ale muschilor, inflamatii ale rinichilor (care pot determina febra, dureri in partea inferioara a spatelui si senzatie de durere la urinare)

Tulburari psihice

Confuzie, parestezie (senzatie de intepaturi si furnicaturi), tulburari mentale

Tulburari ale sistemului nervos

Sindrom Guillaine-Barre determinat de inflamarea anumitor nervi care poate duce la slabiciune

musculara si posibil la paralizie, convulsii, tremuraturi, miscari musculare involuntare

Tulburari oculare - Tulburari de vedere

Tulburari cardiace

Foarte rar: tulburari severe de ritm cardiac

Tulburari gastro-intestinale

Inflamarea colonului si, rar, a pancreasului; modificarea perceptiei gustului, varsaturi

Tulburari hepatobiliare

Hepatita, icter (ingalbenirea tegumentelor si a albului ochilor)

Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat

Sensibilitate exagerata a pielii la lumina solara, sindrom Stevens – Johnson (eruptie de culoare rosie pe piele, conjunctivita, febra, ulceratii pe mucoase), epidermoliza toxica (inrosirea pielii cu aparitia de vezicule, febra, dureri articulare, oboseala), dermatita exfoliativa, eritem polimorf, mancarimi

Tulburari musculo-scheletice si ale tesutului conjunctiv

Inflamarea tendoanelor, ruptura de tendon, exacerbarea unei afectiuni numita miastenia gravis, dureri articulare, dureri musculare

Tulburari renale si ale cailor urinare Insuficienta renala

Tulburari ale aparatului genital si sanului Candidoza vaginala

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grav? sau daca observati orice reactie advers? nementionat? in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA NORFLOXACINA LPH 400 mg

Nu utilizati Norfloxacina LPH 400 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Ce contine Norfloxacina LPH 400 mg

Substanta activa este norfloxacina, 400 mg

Celelalte componente sunt:

Nucleu: lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu.

Film: hipromeloza 6 cP (E 464), lactoza monohidrat, dioxid de titan (E 171), macrogol 3000, triacetina, galben de chinolina (E 104), Ponceau 4R (E 124), galben amurg FCF (E 110).

Cum arata Norfloxacina LPH 400 mg si continutul ambalajului

Norfloxacina LPH 400 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare rosie-caramizie, biconvexe, cu diametrul de 12 mm.

Mergeti la produs Inapoi la prospecte