Cinarizin 25 mg x 60 compr LARO

Prospect Cinarizin 25 mg x 60 compr LARO

Mergeti la produs

Cinarizin 25 mg x 60 compr LARO

Indicatii terapeutice:

  • tratament de intretinere in tulburarile labirintice: vertij, ameteli, acufene, nistagmus, greata si varsaturi;
  • tratament de intretinere in patologia cerebro-vasculara: ameteli, acufene, cefalee vasculara, dereglari manifestate prin nesociabilitale si iritabilitate, pierderea memoriei si lipsa capacitatii de concentrare;
  • tratament de intretinere in tulburarile circulatiei periferice: sindrom Kaynaud, acrocianoza, claudicatie intermitenta, tulburari trofice, ulcere trofice sau varicoase, parestezii, crampe musculare nocturne, extremitati reci;
  • profilaxia migrenelor.

 

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la cinarizina sau la oricare dintre excipientii produsului.

Glaucom cu unghi inchis.

Adenom de prostata.

Ileus paralitic.

Administrare:

Tulburari labirintice: doza recomandata este de 75 mg cinarizina pe zi (3 comprimate Cinarizin 25 mg).

Patologie cerebro-vasculara: doza recomandata este de 75 mg cinarizina pe zi (3 comprimate Cinarizin 25 mg).

Tulburari ale circulatiei periferice: doza recomandata este de 150-225 mg cinarizina pe zi (6-9 comprimate Cinarizin 25 mg).

Cinarizin 25 mg se va administra, de preferinta, dupa mese. Doza maxima administrata la adulti nu trebuie sa depaseasca 225 mg cinarizina (9 comprimate Cinarizin 25 mg) pe zi.

Efectul cinarizinei in vertij fiind dependent de doza, aceasta se va mari progresiv.

Compozitie:

Un comprimat contine cinarizina 25 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, polividona K 30, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc.

Precautii:

La fel ca si alte antihistaminice, cinarizina poate determina disconfort epigastric, iritatia gastrica diminua prin administrarea produsului dupa mese. La pacientii cu boala Parkinson, cinarizina se va administra doar daca beneficiile terapeutice depasesc riscul de agravare a bolii.

Cinarizina poate determina somnolenta, in special la inceputul tratamentului. De aceea, se impun precautii in cazul consumului de alcool etilic sau al administrarii concomitente de deprimante ale sistemului nervos central (SNC).

Atentionari:

In caz de insuficienta renala sau hepatica severe, bronhopneumopatie cronica obstructiva sau astm bronsic in antecedente se recomanda administrarea cu prudenta, eventual scaderea dozelor.

Nu se recomanda consumul concomitent de alcool etilic in timpul tratamentului.

In cazul tratamentului la varstnici trebuie sa se tina cont de riscul de aparitie al hipotensiunii ortostatice.

Reactii adverse:

Au fost raportate somnolenta si tulburari gastro-intestinale. De regula, ele sunt tranzitorii si pot fi deseori evitate stabilind doza optima in mod progresiv. In cazuri rare, pot sa apara simptome extrapiramidale, cefalee, uscaciunea gurii, cresteri in greutate, transpiratii sau reactii alergice. In cazuri extrem de rare s-au semnalat aparitia lichenului plan si simptome asemanatoare celor de lupus.

Literatura de specialitate a semualat un caz izolat de icter colestatic. La pacientii varstnici, aflati in tratament de lunga durata, au fost descrise cazuri de agravare sau de aparitie a simptomelor extrapiramidale, uneori asociate cu stari depresive. In asemenea cazuri, tratamentul va fi intrerupt.

Supradozaj:

Intr-un singur caz de supradozaj acut (2100 mg cinarizina), la un copil de 4 ani, au fost observate urmatoarele manifestari: varsaturi, somnolenta, coma, tremor, hipotonie. Recuperarea s-a realizat integral.

Interactiuni cu alte medicamente:

Alcool etilic /deprimante SNC /antidepresive triciclice: administrarea concomitenta poate potenta efectul sedativ, atat al acestor medicamente cat si al cinarizinei.

Interferente diagnostice: datorita efectului sau antihistaminic, cinarizina poate preveni reactia fata de indicatorii reactivitatii dermice, in mod obisnuit pozitiva, daca se utilizeaza cu cel putin 4 zile inainte de testele cutanate.

Sarcina si alaptarea:

Desi studiile la animale nu au indicat efecte teratogene, Cinarizin 25 mg nu se administreaza in timpul sarciuii decat daca beneficiul terapeutic matern justifica riscul potential pentru fat.

Nu exista date privind excretia cinarizinci in laptele matern; de aceea, alaptarea va fi intrerupta la femeile care folosesc Cinarizin 25 mg.

Prezentare ambalaj:

Cutie cu 3 blistere a cate 20 comprimate.

Conditii de pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare, inscrisa pe ambalaj.

A se pastra la temperaturi sub 25AºC, in ambalajul uriginal.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Inapoi la prospecte Mergeti la produs