Mucosolvan 30 mg/5ml x 100 ml

Prospect Mucosolvan 30 mg/5ml x 100 ml

Mergeti la produs

Compozitie:

Substanta activa este clorhidrat de ambroxol. 5 ml sirop (o lingurita dozatoare) contin clorhidrat de ambroxol 15mg.
Celelalte componente sunt: acid benzoic, hidroxietilceluloza, acesulfam potasic, sorbitol solutie (necristalizabil), glicerol 85%, aroma de capsuni PHL-132 200, aroma de vanilie - 201 629, apa purificata.

Contraindicatii:

Nu utilizati Mucosolvan daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Precautii::

Aveti grija deosebita cand utilizati Mucosolvan 
- Daca ati avut reactii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell).
Sindromul Stevens-Johnson este o boala in care apare febra foarte mare si eruptie pe piele si la nivelul mucoaselor cu formare de vezicule.
Sindromul amenintator de viata Lyell este cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o eruptie pe piele, acoperita de vezicule, cu caracter sever, asemanatoare unei arsuri.

Sarcina si alaptarea:

Nu exista date suficiente privind utilizarea ambroxolului la femeile gravide. Acest lucru este valabil pana la 28 de saptamani de sarcina. In studiile experimentale la animal, ambroxolul nu a prezentat efecte teratogene. Mucosolvan trebuie utilizat in timpul sarcinii numai la recomandarea stricta a medicului.
La animale, ambroxolul se excreta in lapte. Deoarece nu exista experienta corespunzatoare la om pana in prezent, Mucosolvan trebuie utilizat in timpul alaptarii numai la recomandarea stricta a medicului.

Doze si mod de administrare:

O lingurita dozatoare contine 5 ml sirop (30 mg clorhidrat de ambroxol).

Adulti si adolescenti: doza recomandata este de 5 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml (1 linguritadozatoare) de 3 ori pe zi in primele 2-3 zile, ulterior 5 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml (1 lingurita dozatoare) de 2 ori pe zi.
Pentru adulti, la nevoie dozele pot fi crescute pana la 60 mg clorhidrat de ambroxol (20 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml) de doua ori pe zi.

Copii: se recomanda urmatoarele doze in functie de gravitatea afectiunii:

Copii intre 6 - 12 ani: 2,5 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml (1/2 lingurita dozatoare) de 2 –3 ori pe zi.
Copii intre 2 - 6 ani: 1,25 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml (1/4 lingurita dozatoare) de 3 ori pe zi.
Copii intre 1 - 2 ani: 1,25 ml sirop Mucosolvan 30 mg/5 ml (1/4 lingurita dozatoare) de 2 ori pe zi

Pentru copii este disponibil si se recomanda utilizarea Mucosolvan Junior 15 mg/ml, sirop.
Mucosolvan trebuie administrat in timpul meselor.
Mucosolvan nu trebuie utilizat mai mult de 4 - 5 zile fara recomandarea medicului.

Forma de prezentare: 

Mucosolvan se prezinta sub forma de lichid usor vascos, limpede pana la aproape limpede, incolor pana la aproape incolor, cu miros aromat de capsuni.
Este disponibil in cutii cu un flacon din sticla bruna a 100 ml sirop si o masura dozatoare gradata la 1,25, 2,5 si 5 ml.

Mergeti la produs Inapoi la prospecte