Valsartan Torrent 80 mg x 28 compr. film.

Prospect Valsartan Torrent 80 mg x 28 compr. film.

Mergeti la produs

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

-              Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

-              Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

-              Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.

-              Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

In  acest  prospect  gasiti:

1.            Ce este Valsartan Torrent si pentru ce se utilizeaza

2.            Inainte sa utilizati Valsartan Torrent

3.            Cum sa utilizati Valsartan Torrent

4.            Reactii adverse posibile

5.            Cum se pastreaza Valsartan Torrent

6.            Informatii suplimentare

 

 

1.            CE ESTE VALSARTAN TORRENT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

 

Valsartan Torrent apartine unei clase de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonisti ai receptorilor angiotensinei II, care ajuta la controlarea tensiunii arteriale crescute. Angiotensina II este o substanta din organism care determina ingustarea vaselor de sange, provocand astfel cresterea

tensiunii arteriale. Valsartan Torrent actioneaza prin blocarea efectului angiotensinei II. Drept rezultat, vasele de sange se dilata, iar tensiunea arteriala scade.

 

Valsartan Torrent 40 mg comprimate filmate, poate fi utilizat pentru trei afectiuni diferite:

·              pentru tratamentul tensiunii arteriale mari la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre

 6 si 18 ani. Valorile mari ale tensiunii arteriale cresc sarcina asupra inimii si a arterelor. Daca nu este tratata, aceasta poate afecta vasele sanguine de la nivelul creierului, inimii si rinichilor si poate conduce la accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau insuficienta renala. Tensiunea arteriala mare creste riscul infarctului miocardic. Reducerea tensiunii arteriale la nivelul normal reduce riscul dezvoltarii acestor afectiuni.

·              pentru tratamentul pacientilor adulti care au suferit un atac de cord recent (infarct miocardic). Prin „recent” intelegem aici un interval cuprins intre 12 ore si 10 zile.

·              pentru tratamentul insuficientei cardiace simptomatice la pacientii adulti. Valsartan

Torrent este utilizat atunci cand medicamentele dintr-un grup numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace) nu pot fi utilizate; sau poate fi utilizat impreuna cu inhibitorii ECA atunci cand beta- blocantele (o alta clasa de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace) nu pot fi utilizate. Simptomele insuficientei cardiace includ dificultati ale respiratiei si umflarea picioarelor datorita acumularii de lichide. Aceasta se datoreaza faptului ca muschiul cardiac nu poate pompa sangele indeajuns de puternic pentru a asigura aportul de sange necesar in intregul corp.

 

Valsartan Torrent 80 mg si 160 mg comprimate filmate poate fi utilizat pentru trei probleme diferite:

·              pentru tratamentul tensiunii arteriale mari la copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani. Valorile mari ale tensiunii arteriale cresc sarcina asupra inimii si a arterelor. Daca nu este tratata, aceasta poate afecta vasele sanguine de la nivelul creierului, inimii si rinichilor si poate conduce la accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau insuficienta renala. Tensiunea arteriala mare creste riscul infarctului miocardic. Reducerea tensiunii arteriale la nivelul normal reduce riscul dezvoltarii acestor afectiuni.

·              pentru tratamentul pacientilor adulti care au suferit un atac de cord recent (infarct miocardic). Prin „recent” intelegem aici un interval cuprins intre 12 ore si 10 zile.

·              pentru tratamentul insuficientei cardiace simptomatice la pacientii adulti. Valsartan Torrent este utilizat atunci cand medicamentele dintr-un grup numit inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ECA) (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace) nu pot fi utilizate; sau poate fi utilizat impreuna cu inhibitorii ECA atunci cand beta- blocantele (o alta clasa de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace) nu pot fi utilizate. Simptomele insuficientei cardiace includ dificultati ale respiratiei si umflarea picioarelor datorita acumularii de lichide. Aceasta se datoreaza faptului ca muschiul cardiac nu poate pompa sangele indeajuns de puternic pentru a asigura aportul de sange necesar in intregul corp.

 

Valsartan Torrent 320 mg comprimate filmate poate fi utilizat:

·              pentru tratamentul hipertensiunii arteriale la adulti si copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani. Valorile mari ale tensiunii arteriale cresc sarcina asupra inimii si a arterelor. Daca nu este tratata, aceasta poate afecta vasele sanguine de la nivelul creierului, inimii si rinichilor si poate conduce la accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca sau insuficienta renala. Tensiunea arteriala mare creste riscul infarctului miocardic. Reducereatensiunii arteriale la nivelul normal reduce riscul dezvoltarii acestor afectiuni.

 

2.            INAINTE SA UTILIZATI VALSARTAN TORRENT

 

Nu luati Valsartan Torrent daca:

·              sunteti alergic (hipersensibil) la valsartan sau la oricare dintre celelalte componente ale Valsartan Torrent enumerate la sfarsitul acestui prospect.

·              aveti o boala severa a ficatului

·              sunteti gravida in mai mult de 3 luni (de asemenea, este mai bine sa evitati sa luati Valsartan Torrent in primele luni de sarcina – vezi punctul referitor la sarcina). Daca va aflati in oricare dintre aceste situatii nu luati Valsartan Torrent.

Aveti grija deosebita cand utilizati Valsartan Torrent daca:

·              aveti o boala a ficatului.

·              aveti o boala severa de rinichi sau daca faceti dializa.

·              aveti o ingustare a arterei renale.

·              ati suferit recent un transplant de rinichi (ati primit un rinichi nou).

·              va aflati sub tratament dupa un infarct miocardic sau pentru insuficienta cardiaca, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va verifice functia rinichilor.

·              aveti o boala severa de inima, alta decat insuficienta cardiaca si infarctul miocardic.

·              luati medicamente care cresc cantitatea de potasiu in sange. Acestea includ suplimentele

 

de potasiu, substituentele minerale pentru regim hiposodat care contin potasiu, medicamentele care retin potasiu si heparina. Poate fi necesara determinarea cantitatii de potasiu din sangele dumneavoastra la intervale regulate.

·             aveti varsta sub 18 ani si luati Valsartan Torrent in asociere cu alte medicamente care inhiba  sistemul renina-angiotensina-aldosteron (medicamente care reduc tensiunea arteriala), medical dumneavoastra va poate verifica functia renala si cantitatea de potasiu din sange, la intervale regulate.

·           suferiti de aldosteronism. Acesta este o boala in care glandele dumneavoastra 

            Suprarenale produc prea mult hormon numit aldosteron. Daca acest lucru este valabil in 

            cazul dumneavoastra, nu este recomandat sa utilizati Valsartan Torrent.

·          ati pierdut o cantitate mare de lichide (deshidratare) din cauza diareei, varsaturilor sau a dozelor mari de medicamente care elimina apa (diuretice).

·          trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea deveni) gravida. Valsartan Torrent nu este recomandat pentru utilizare in primele luni de sarcina Valsartan Torrent si nu trebuie sa il luati daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni pentru ca  ar putea afecta grav copilul dumneavoastra (vezi punctul referitor la sarcina).

 

Daca oricare dintre acestea sunt valabile in cazul dumneavoastra, spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua Valsartan Torrent

 

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Efectele tratamentului pot fi modificate daca Valsartan Torrent este utilizat impreuna cu anumite alte medicamente. Este posibil sa fie necesar sa schimbati doza, sa luati alte masuri de precautie sau, in unele cazuri, sa incetati sa mai luati unul dintre medicamente. Acest lucru este valabil atat pentru medicamentele eliberate pe baza de prescriptie medicala cat si pentru cele eliberate fara prescriptie medicala, in special:

·              alte medicamente utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale, in special medicamentele pentru eliminarea apei (diuretice).

·              medicamente care cresc concentratia de potasiu in sangele dumneavoastra. Acestea includ suplimentele de potasiu, substituentele minerale pentru regim hiposodat care contin potasiu, medicamentele care retin potasiu si heparina.

·              un anumit tip de medicamente impotriva durerii numite medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS).

·              litiul, un medicament utilizat pentru tratarea anumitor tipuri de boli psihice.

 

Valsartan Torrent 40 mg comprimate filmate

In plus:

·              daca luati tratament dupa un infarct miocardic, nu este recomandata asocierea cu inhibitorii ECA (medicamente utilizate pentru tratamentul infarctului miocardic).

·              daca luati tratament pentru insuficienta cardiaca, nu este recomandata asocierea tripla cu inhibitori ai ECA si beta-blocante (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace).

 

Valsartan Torrent 80 mg si 160 mg comprimate filmate

In plus:

·              daca luati tratament dupa un infarct miocardic, nu este recomandata asocierea cu inhibitorii ECA (medicamente utilizate pentru tratamentul infarctului miocardic).

·              daca luati tratament pentru insuficienta cardiaca, nu este recomandata asocierea tripla cu

 

 

inhibitori ai ECA si beta-blocante (medicamente utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace).

 

Utilizarea Valsartan Torrent cu alimente si bauturi

Puteti lua Valsartan Torrent cu sau fara alimente.

 

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice

medicament.

-              Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramane) gravida. In mod normal, medicul dumneavoastra va va recomanda sa incetati sa luati Valsartan Torrent inainte de a ramane gravida sau de indata ce aflati ca sunteti gravida si va va recomanda sa luati un alt medicament in locul Valsartan Torrent. Valsartan Torrent nu este recomandat pentru utilizare in primele luni de sarcina si nu trebuie sa il luati daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni pentru ca ar putea afecta grav copilul dumneavoastra daca il luati dupa cea de-a treia luna de sarcina.

-              Spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati sau urmeaza sa incepeti sa alaptati. Valsartan Torrent nu este recomandat pentru utilizare la mamele care alapteaza iar medicul dumneavoastra ar putea alege un alt tratament pe care sa il luati daca doriti sa alaptati, in special daca copilul dumneavoastra este nou-nascut sau a fost nascut prematur.

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Inainte de a conduce un vehicul, a folosi o unealta, un utilaj sau de a desfasura alte activitati care solicita concentrare, asigurati-va ca stiti cum va afecteaza Valsartan Torrent. La fel ca multe alte medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale, Valsartan Torrent poate, in rare cazuri, sa determine ameteli si sa afecteze capacitatea de concentrare.

 

Informatii importante privind unele componente ale Valsartan Torrent

Valsartan Torrent contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

 

3.            CUM SA UTILIZATI VALSARTAN TORRENT

 

Luati intotdeauna Valsartan Torrent exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra, pentru a obtine cele mai bune rezultate si a reduce riscul de reactii adverse. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Adeseori, persoanele care au tensiune arteriala crescuta nu observa niciun semn al acestei probleme. Multi dintre ei se pot simti aproape normal. Din acest motiv, este cu atat mai important sa continuati vizitele medicale periodice la medic chiar, daca va simtiti bine.

 

Valsartan Torrent 40 mg comprimate filmate

Copii si adolescent i (cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani) cu tensiune arteriala mare

La pacientii cu greutatea corporala sub 35 kg, doza uzuala este de 40 mg de valsartan, o data pe zi.

La pacientii cu greutatea corporala de 35 kg sau peste, doza initiala uzuala este de 80 mg de valsartan, o data pe zi.

In unele cazuri, medicul dumneavoastra va poate prescrie doze mai mari (doza poate fi crescuta pana la 160 mg si pana la maximum 320 mg).

 

Pacient i adult i dupa un infarct miocardic recent:

In general, dupa un infarct miocardic tratamentul este inceput cel mai devreme dupa 12 ore, de regula cu o doza mica, de 20 mg de doua ori pe zi. Puteti obtine doza de 20 mg prin divizarea comprimatelor de 40 mg. Medicul dumneavoastra va creste treptat aceasta doza pe parcursul urmatoarelor cateva saptamani, pana la doza maxima de 160 mg de doua ori pe zi. Doza finala depinde de cantitatea pe care o poate tolera fiecare pacient in parte. Valsartan Torrent se poate administra impreuna cu alte medicamente pentru tratamentul infarctului miocardic, iar medicul dumneavoastra va stabili tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastra.

 

 

Pacienti adulti cu  insuficienta  cardiaca:

In general, tratamentului se incepe cu doza de 40 mg de doua ori pe zi. Medicul dumneavoastra va creste doza treptat pe parcursul urmatoarelor cateva saptamani, pana la doza maxima de 160 mg de doua ori pe zi. Doza finala depinde de cantitatea pe care o poate tolera fiecare pacient in parte. Valsartan Torrent se poate administra impreuna cu alte medicamente pentru tratamentul insuficientei cardiace, iar medicul dumneavoastra va stabili tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastra.

 

Valsartan Torrent 80 mg si 160 mg comprimate filmate

Pacienti adulti cu tensiune arteriala mare:

Doza obisnuita este de 80 mg pe zi. In unele cazuri, medicul dumneavoastra v-ar putea prescrie doze mai mari (de exemplu 160 mg sau 320 mg). De asemenea, este posibil ca acesta sa asocieze Valsartan Torrent cu un alt medicament (de exemplu un diuretic).

 

Copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani) cu tensiune arteriala mare

La pacientii cu greutatea corporala sub 35 kg, doza uzuala este de 40 mg de valsartan, o data pe zi.

La pacientii cu greutatea corporala de 35 kg sau peste, doza initiala uzuala este de 80 mg de valsartan, o data pe zi. In unele cazuri, medicul dumneavoastra va poate prescrie doze mai mari (doza poate fi crescuta pana la 160 mg si pana la maximum 320 mg).

 

Pacienti adulti dupa un infarct miocardic

In general, dupa un infarct miocardic tratamentul este inceput cel mai devreme dupa 12 ore, de regula cu o doza mica, de 20 mg de doua ori pe zi. Puteti obtine doza de 20 mg prin divizarea comprimatelor de 40 mg. Medicul dumneavoastra va creste treptat aceasta doza pe parcursul urmatoarelor cateva saptamani, pana la doza maxima de 160 mg de doua ori pe zi. Doza finala depinde de cantitatea pe care o poate tolera fiecare pacient in parte. Valsartan Torrent se poate administra impreuna cu alte medicamente pentru tratamentul infarctului miocardic, iar medicul dumneavoastra va stabili tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastra.

 

Pacienti adulti cu insuficienta cardiaca:

In general, tratamentului se incepe cu doza de 40 mg de doua ori pe zi. Medicul dumneavoastra va creste doza treptat pe parcursul urmatoarelor cateva saptamani, pana la doza maxima de 160 mg de doua ori pe zi. Doza finala depinde de cantitatea pe care o poate tolera fiecare pacient in parte.

Valsartan Torrent se poate administra impreuna cu alte medicamente pentru tratamentul insuficientei cardiace, iar medicul dumneavoastra va stabili tratamentul care este potrivit pentru dumneavoastra.

 

Valsartan Torrent 320 mg comprimate filmate

Pacienti adulti cu tensiune arteriala mare:

Doza uzuala este de 80 mg pe zi. In unele cazuri, medicul dumneavoastra v-ar putea prescrie doze mai mari (de exemplu 160 mg sau 320 mg). De asemenea, este posibil ca acesta sa asocieze Valsartan Torrent cu un alt medicament (de exemplu un diuretic).

 

Copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani) cu tensiune arteriala mare

La pacientii cu greutatea corporala sub 35 kg, doza uzuala este de 40 mg de valsartan, o data pe zi.

La pacientii cu greutatea corporala de 35 kg sau peste, doza initiala uzuala este de 80 mg de valsartan, o data pe zi

In unele cazuri, medicul dumneavoastra va poate prescrie doze mai mari (doza poate fi crescuta pana la 160 mg si pana la maximum 320 mg).

 

Valsartan Torrent poate fi luat cu sau fara alimente. Inghititi Valsartan Torrent cu un pahar de apa. Luati Valsartan Torrent aproximativ la aceeasi ora, in fiecare zi.

 

Daca ati luat mai mult Valsartan Torrent decat trebuie

Daca apar ameteli severe si/sau stare de lesin, intindeti-va la orizontala si adresati-va imediat

medicului dumneavoastra. Daca ati luat din greseala prea multe comprimate, adresati-va medicului

dumneavoastra, farmacistului sau mergeti la spital

 

 

Daca ati uitat sa luati Valsartan Torrent

Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti. Cu toate acestea, daca este aproape timpul sa luati urmatoarea doza, nu mai luati doza omisa..

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

 

Daca incetati sa luati Valsartan Torrent

Oprirea tratamentului cu Valsartan Torrent poate agrava boala dumneavoastra. Nu opriti administrarea medicamentul decat daca medicul dumneavoastra va spune acest lucru.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

4.            REACTII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, Valsartan Torrent poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

 

Aceste reactii adverse pot aparea cu anumite frecvente, care sunt definite dupa cum urmeaza:

-              foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10

-              frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100

-              mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1 000

-              rare: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10 000

-              foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10 000

-              cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile.

 

Unele simptome necesita asi st ent a  medicala  imediata:

Puteti avea simptome de angioedem (o reactie alergica specifica), cum sunt:

·              umflarea fetei, buzelor, limbii sau gatului

·              dificultati in respiratie sau la inghitire

·              urticarie, mancarime

Daca apare oricare dintre acestea, adresati-va imediat unui medic. Alte reactii adverse includ:

Frecvente

·              ameteli

·              scaderea tensiunii arteriale, cu sau fara simptome cum sunt senzatia de ameteala si lesin la ridicarea in picioare

·              scaderea functiei renale (semne de insuficienta renala)

 

Mai putin frecvente

·              angioedem (vezi punctul „Unele simptome necesita asistenta medicala imediata”)

·              pierdere brusca a starii de constienta (sincopa)

·              senzatie de invartire (vertij)

·              scaderea severa a functiei rinichilor (semne de insuficienta renala acuta)

·              spasme musculare, ritm cardiac anormal (semne de hiperkaliemie)

·              senzatie de lipsa de aer, dificultati in respiratie in pozitia culcat, umflarea picioarelor (semne de insuficienta cardiaca)

·              dureri de cap

·              tuse

·              durere abdominala

·              greata

·              diaree

·              oboseala

·              stare de slabiciune

 

 

Cu frecventa necunoscuta

·              pot aparea reactii alergice cu eruptie trecatoare pe piele, mancarime si urticarie; simptome precum febra, articulatii umflate si durere la nivelul articulatiei, durere musculara, umflarea ganglionilor limfatici si/sau simptome asemanatoare gripei (semne ale bolii serului)

·              pete de culoare rosu-purpuriu, febra, mancarime (semne ale inflamatiei vaselor de sange, numita si vasculita)

·              sangerare sau invinetire neobisnuita (semne de trombocitopenie)

·              dureri musculare (mialgie)

·              febra, durere in gat sau ulceratii la nivelul gurii determinate de infectii (simptome ale unui numar scazut de globule albe in sange, denumit si neutropenie)

·              scaderea cantitatii de hemoglobina si scaderea procentului celulelor rosii in sange (care, in cazuri severe, poate conduce la anemie)

·              cresterea cantitatii de potasiu in sange (care poate genera spasme musculare si ritm cardiac anormal in cazuri severe)

·              cresterea valorilor testelor privind functia ficatului (care pot indica o afectare a ficatului), incluzand o crestere a concentratiei de bilirubina in sange (care poate genera colorarea in galben a pielii si a albului ochilor in cazuri severe)

·              cresterea concentratiei de uree din sange si cresterea concentratiei creatininei serice (care pot indica o functie renala anormala)

 

Frecventa unora dintre reactiile adverse poate varia in functie de starea dumneavoastra. De exemplu, reactiile adverse precum ametelile si scaderea functiei rinichiului au fost observate mai frecvent la pacientii adulti tratati pentru hipertensiune arteriala decat la pacientii adulti tratati pentru insuficienta cardiaca sau aflati dupa un infarct miocardic recent.

 

Reactiile adverse la copii si adolescenti sunt similare celor observate la adulti.

Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 

5.            CUM SE PASTREAZA VALSARTAN TORRENT

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A nu se utiliza dupa data de expirare, care este inscriptionata pe cutie sau pe eticheta flaconului, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.            INFORMATII SUPLIMENTARE Ce contine Valsartan Torrent

Substanta activa este valsartan.

Un comprimat filmat contine valsartan 40 mg.

Un comprimat filmat contine valsartan 80 mg.

Un comprimat filmat contine valsartan 160 mg.

Un comprimat filmat contine valsartan 320 mg.

Celelalte componente sunt

 

Nucleu: Lactoza monohidrat, croscarmeloza sodica, povidona (K-30), stearat de magneziu, talc

Film

Valsartan Torrent 40 mg comprimate filmate

Hipromeloza 2910 (6 cP), dioxid de titan (E 171), macrogol 400

Valsartan Torrent 80 mg comprimate filmate:

Hipromeloza 2910 (6 cP), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid rosu de fer (E 172)

Valsartan Torrent 160 mg comprimate filmate:

Hipromeloza 2910 (6 cP), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid galben de fer (E 172)

Valsartan Torrent 320 mg comprimate filmate

Hipromeloza 2910 (6 cP), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, oxid galben de fer (E 172)

Cum  arata  Valsartan Torrent si  continutul  ambalajului

Valsartan Torrent 40 mg sunt comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba, prevazute cu linie mediana pe ambele fete. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.

Valsartan Torrent 40 mg comprimate filmate sunt disponibile in cutii cu blistere din OPA-Al-PVC/Al a 14 sau 28 comprimate filmate.

Valsartan Torrent 80 mg sunt comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare rosu-caramiziu, prevazute cu linie mediana pe ambele fete. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.

Valsartan Torrent 80 mg comprimate filmate sunt disponibile in cutii cu blistere din OPA-Al-PVC/Al  a 28, 56 sau 98 comprimate filmate.

Valsartan Torrent 160 mg sunt comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare galbena, prevazute cu linie mediana pe ambele fete. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.

Valsartan Torrent 160 mg comprimate filmate sunt disponibile in cutii cu blistere din OPA-Al-PVC/Al a 28, 56 sau 98 comprimate filmate.

Valsartan Torrent 320 mg comprimate filmate ovale, biconvexe, de culoare galbena, prevazute cu linie mediana pe o fata si netede pe cealalta fata. Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.

Valsartan Torrent 320 mg comprimate filmate sunt disponibile in cutii cu blistere din OPA-Al-PVC/Al a 28, 56 sau 98 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Torrent Pharma GmbH

Fabricantul

Heumann Pharma GmbH & Co. Generica KG

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:

Marea Britanie  Valsartan 40/80/160/320 mg Film-Coated Tablets

Germania            Valsartan Heumann 40/80/160/320 mg Filmtabletten

Italia      Valsartan Torrent 40/80/160/320 mg compresse revestite con film

Lituania                Valsartan Torrent 40/80/160/320 mg pl?vele dengtos tablet?s

Romania              Valsartan Torrent

Acest prospect a fost aprobat in August 2011

 

Mergeti la produs Inapoi la prospecte