Quarelin x 10 compr.

Prospect Quarelin x 10 compr.

Mergeti la produs

Quarelin x 10 compr.

Indicatii

Acest medicament este o asociere de substante active destinata, in special, tratamentului durerilor de cap.

Contraindicatii

Quarelin nu trebuie administrat in caz de hipersensibilitate cunoscuta la una dintre componentele sale sau la acidul acetilsalicilic si in cazul in care pacientul a avut inainte de a administra acest medicament o criza de astm bronsic, eruptii cutanate sau rinita acuta (febra fanului) datorate acidului acetilsalicilic. 

In cazul anumitor boli metabolice 

In cazul scaderii semnificative a numarului de leucocite sub 1500/mm3) sau daca inainte de a administra acest medicament, pacientul a avut, din orice cauza, o scadere a numarului de leucocite (agranulocitoza). 

Insuficienta renala, hepatica si cardiaca severe / sindromul de debit cardiac scazut/ bloc atrio-ventricular de gradul II-III. 

Nu exista date privind administrarea medicamentului la copii; prin urmare, acest medicament nu trebuie administrat copiilor cu varsta sub 12 ani.

Administrare

In caz de durere, doza recomandata pentru adulti este 1/2-1 comprimat Quarelin de 2-3 ori pe zi, dupa masa. Doza zilnica maxima recomandata este de 3 comprimate Quarelin.

Compozitie

Un comprimat contine ca substante active metamizol sodic (o substanta analgezica) 400 mg, clorhidrat de drotaverina (o substanta spasmolitica) 40 mg si cafeina 60 mg. In afara de substantele active, comprimatele contin si un numar de excipienti: amidon de porumb, polividona, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, talc.

Precautii

Acest medicament poate fi administra numai sub strict control medical in caz de: 

  • afectiune alergica cunoscuta (astm bronsic); 
  • predispozitie alergica. 


Puteti sa utilizati acest produs medicamentos in acelasi timp cu alte medicamente, dar numai cu acordul medicului, deoarece in cazul administrarii asociate, efectul medicamentelor se poate modifica. 

Atentionari

In general, acest medicament nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse

Cele mai importante reactii adverse ale acestui medicament au la baza reactiile de hipersensibilitate (modificari ale hemogramei, in special scaderea semnificativa a numarului de leucocite, soc anafilactic, leziuni ale pielii si mucoaselor). De asemenea, aceste reactii adverse pot sa apara dupa administrarea catorva doze care nu au produs reactiile adverse mentionate. 

Simptome de scadere severa a numarului de leucocite: febra, frisoane, dureri in gat, dificultati la inghitire, inflamatii ale cavitatii bucale, nazale, faringiene cat si in zona genitala si perianala (vezi: "De ce trebuie sa tineti cont in timpul tratamentului cu Quarelin ?") 

Pot sa apara tendinta crescuta la sangerare si/sau sangerari punctiforme ale pielii si mucoaselor. 

Simptome premonitorii pentru socul anafilactic sunt: transpiratii reci, scaderea tensiunii arteriale, ameteli, senzatie de slabiciune, greata, pigmentare, sufocare. La acestea se pot adauga si umflarea fetei, mancarimi ale pielii, senzatie de presiune in regiunea cardiaca, palpitatii, senzatie de racire a extremitatilor. 

In cazul unei afectiuni renale preexistente sau a supradozajul poate sa apara o tulburare tranzitorie a functiei renale (scaderea cantitati de urina). 

Rar, pot sa apara tulburari gastro-intestinale (greata, varsaturi, diaree, constipatie). 

Alte reactii de hipersensibilitate: eruptii cutanate, edem, hiperemia mucoaselor cavitatii bucale, nazale si a mucoasei faringiene. 
S-a descris aparitia crizelor astmatice, in special la pacientii cu intoleranta la acid acetilsalicilic. 

In cursul administrarii acestui medicament, urina se poate colora in rosu.

Supradozaj

Daca ati luat prea multe comprimate odata, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat serviciu de urgenta.

Sarcina si alaptarea

Nu se recomanda administrarea acestui medicament in timpul sarcinii sau in perioada alaptarii.

Prezentare ambalaj

Cutie cu 1 blister a 10 comprimate.

Conditii de pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. 
A nu se lasa la indemana copiilor. 
A se pastra la temperaturi sub 25 grade C, in ambalajul original.

 

Mergeti la produs Inapoi la prospecte