Reyataz 300 mg x 30 caps.

Prospect Reyataz 300 mg x 30 caps.

Mergeti la produs

Prospect: Informatii pentru utilizator
 
REYATAZ 300 mg capsule
atazanavir
 
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
 
  •  Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
  •  Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
  •  Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane.
  • Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
  •  Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
 
Ce gasiti in acest prospect:
 
1. Ce este REYATAZ si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati REYATAZ
3. Cum sa luati REYATAZ
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza REYATAZ
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
 
1. Ce este REYATAZ si pentru ce se utilizeaza
 
REYATAZ este un medicament antiviral (sau antiretroviral). Este unul dintre inhibitorii de proteaza. Aceste medicamente controleaza infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) prin inhibarea unei proteine de care HIV are nevoie pentru multiplicarea sa. Aceste medicamente actioneaza prin reducerea cantitatii de virus (HIV) in organismul dumneavoastra si, prin urmare, va intareste sistemul imunitar. In acest sens, REYATAZ reduce riscul dezvoltarii bolilor legate de infectia cu HIV.
 
REYATAZ capsule poate fi utilizat de catre adulti si copii cu varsta de cel putin 6 ani. Medicul v-a prescris REYATAZ pentru ca sunteti infectat cu HIV care determina sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA). REYATAZ este utilizat de obicei in asociere cu alte medicamente anti-HIV. Medicul va discuta cu dumneavoastra care din asocierile acestor medicamente cu REYATAZ este cea mai potrivita pentru dumneavoastra.
 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati REYATAZ Nu luati REYATAZ
 
  •  daca sunteti alergic la atazanavir sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)
  •  daca aveti probleme moderate sau severe cu ficatul. Medicul dumneavoastra va evalua cat de severa este boala de ficat, inainte de a decide daca puteti sa luati REYATAZ.
  •  daca luati oricare dintre aceste medicamente: vezi de asemenea REYATAZ impreuna cu alte medicamente
  •  rifampicina (un antibiotic folosit pentru tratamentul tuberculozei)
  •  astemizol sau terfenadina (utilizate frecvent pentru a trata simptomele alergice, aceste medicamente pot fi disponibile fara prescriptie medicala); cisaprida (utilizata pentru a trata refluxul gastric, numite uneori arsuri in capul pieptului); pimozida (utilizata pentru a trata schizofrenia); chinidina sau bepridil (utilizate pentru corectarea ritmului cardiac); ergotamina, dihidroergotamina, ergonovina, metilergonovina (utilizate pentru tratamentul durerilor de cap); si alfuzosin (utilizat pentru tratamentul maririi glandei numita prostata)
  •  quetiapina (utilizata pentru a trata schizofrenia, tulburarea bipolara si tulburarea depresiva majora); lurasidona (indicat pentru tratamentul schizofreniei)
  •  medicamente care contin sunatoare (Hypericum perforatum, un medicament din plante)
  •  triazolam si midazolam administrat pe cale orala (utilizate pentru a va ajuta sa dormiti si/sau sa reduca anxietatea)
  •  lomitapida, simvastatina si lovastatina (utilizate pentru scaderea colesterolului din sange).
  •  medicamente care contin grazoprevir, incluzand combinatia in doze fixe de elbasvir/grazoprevir, si medicamente care contin combinatia in doze fixe de glecaprevir/pibrentasvir (utilizate pentru tratamentul infectiei cronice cu virus hepatitic C)
 
Nu luati sildenafil in asociere cu REYATAZ atunci cand sildenafil este utilizat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale pulmonare. De asemenea, sildenafil este utilizat pentru tratamentul disfunctiei erectile. Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati sildenafil pentru tratamentul disfunctiei erectile.
 
Daca oricare dintre aceste situatii este valabila in cazul dumneavoastra, spuneti imediat medicului dumneavoastra.
 
Atentionari si precautii
 
REYATAZ nu este un tratament pentru vindecarea infectiei cu HIV. Puteti continua sa faceti infectii sau alte boli legate de infectia cu HIV. Puteti transmite in continuare virusul HIV in timpul tratamentului cu acest medicament, totusi riscul este diminuat prin tratament antiretroviral eficient. Discutati cu medicul dumneavoastra despre precautiile necesare pentru a evita infectarea altor persoane.
 
Unele persoane au nevoie de o atentie deosebita inainte sau in timpul tratamentului cu REYATAZ. Inainte sa luati REYATAZ, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului, si fiti siguri ca medicul dumneavoastra stie:
  •  daca aveti hepatita B sau C
  • daca prezentati semne sau simptome de calculi biliari (durere in partea dreapta a stomacului)
  •  daca aveti hemofilie A sau B
  •  daca efectuati sedinte de hemodializa
 
REYATAZ poate afecta buna functionare a rinichilor dumneavoastra.
 
La pacientii care iau REYATAZ s-a raportat formarea de pietre la rinichi. Daca prezentati semne sau simptome ale pietrelor la rinichi (durere lombara, sange in urina, durere la urinare), va rugam sa spuneti imediat medicului dumneavoastra.
 
La unii pacienti cu infectie HIV avansata (SIDA) si antecedente de infectii cu germeni oportunisti, imediat dupa inceperea tratamentului anti-HIV, pot sa apara semne si simptome ale inflamatiilor determinate de infectiile precedente. Se crede ca aceste simptome se datoreaza imbunatatirii raspunsului imun al organismului, capacitatii organismului de a lupta cu infectiile care au fost prezente in antecedente fara simptome evidente clinic. Daca observati orice fel de simptome de infectie, va rugam informati imediat medicul dumneavoastra. In plus fata de infectiile oportuniste, pot, de asemenea, sa apara afectiuni autoimune (o afectiune care apare atunci cand sistemul imunitar ataca un tesut sanatos din organism), dupa ce incepeti sa luati medicamente pentru a va trata infectia cu HIV. Afectiunile autoimune pot sa apara la mai multe luni de la inceperea tratamentului. Daca observati orice simptom de infectie sau alte simptome, ca de exemplu slabiciune musculara, slabiciune care incepe la nivelul mainilor si picioarelor si se deplaseaza in sus catre trunchi, palpitatii, tremuraturi sau hiperactivitate, va rugam sa informati medicul dumneavoastra imediat sa caute tratamentul necesar.
 
Unii dintre pacientii la care s-a administrat terapie antiretrovirala combinata pot prezenta o afectiune osoasa numita osteonecroza (moartea tesutului osos provocata de pierderea vascularizatiei la nivelul osului). Durata terapiei antiretrovirale combinate, folosirea corticosteroizilor, consumul de alcool etilic, imunosupresia severa, indicele de masa corporala crescut, pot fi unii dintre multiplii factori de risc pentru aparitia acestei afectiuni. Semnele de osteonecroza sunt: rigiditate articulara, dureri articulare (in special a soldului, a genunchiului si a umarului) si dificultate la miscare. Daca observati aparitia oricarui simptom din cele mentionate, va rugam sa il informati pe medicul dumneavoastra.
 
La pacientii la care s-a administrat REYATAZ a aparut hiperbilirubinemia (o crestere a cantitatii de bilirubina in sange). Semnele acesteia pot sa fie o ingalbenire usoara a pielii sau a albului ochilor. Daca observati oricare dintre aceste simptome, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.
 
Eruptii grave pe piele, inclusiv sindrom Stevens-Johnson, au fost raportate la pacientii tratati cu REYATAZ. Daca va apare o eruptie pe piele, spuneti imediat medicului dumneavoastra.
 
Daca observati o modificare a modului in care bate inima dumneavoastra (schimbare a ritmului cardiac), va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra. Copiii carora li se administreaza REYATAZ pot necesita monitorizarea inimii. Medicul copilului dumneavoastra va decide acest lucru.
 
Copii
Nu administrati acest medicament la copii cu varsta mai mica de 3 luni si cu greutatea corporala sub 5 kg. Utilizarea REYATAZ la copii cu varsta mai mica de 3 luni si greutatea corporala sub 5 kg nu a fost investigata din cauza riscului de complicatii severe.
 
REYATAZ impreuna cu alte medicamente
Nu trebuie sa utilizati REYATAZ cu anumite medicamente. Acestea sunt enumerate sub Nu utilizati REYATAZ, la inceputul pct 2.
 
Sunt si alte medicamente care nu pot fi luate in acelasi timp cu REYATAZ. Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Este deosebit de important sa mentionati urmatoarele:
  •  alte medicamente pentru a trata infectia cu HIV (de exemplu: indinavir, nevirapina si efavirenz)
  •  Sofosbuvir/velpatasvir/voxilaprevir (utilizate pentru a trata hepatita C)
  •  sildenafil, vardenafil sau tadalafil (utilizate de barbati pentru tratamentul impotentei (disfunctiei erectile))
  •  daca luati un contraceptiv oral („Pilula”) cu REYATAZ pentru a preveni aparitia sarcinii, asigurati-va ca il luati exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra si nu omiteti nicio doza
  •  orice medicament utilizat la tratarea afectiunilor legate de aciditatea de la nivelul stomacului (de exemplu antiacide, care se vor lua cu 1 ora inainte de administrarea REYATAZ sau cu 2 ore dupa administrarea REYATAZ, blocante H2 de tipul famotidinei si inhibitori ai pompei de protoni, precum omeprazolul)
  •  medicamente care scad tensiunea arteriala, incetinesc frecventa cardiaca sau care corecteaza ritmul cardiac (amiodarona, diltiazem, lidocaina de uz sistemic, verapamil)
  •  atorvastatina, pravastatina si fluvastatina (utilizate pentru scaderea colesterolului din sange)
  •  salmeterol (utilizat pentru tratamentul astmului bronsic)
  •  ciclosporina, tacrolimus si sirolimus (medicamente care scad intensitatea raspunsului imun)
  •  unele antibiotice (rifabutina, claritromicina)
  •  ketoconazol, itraconazol si voriconazol (antifungice)
  •  apixaban, dabigatran, edoxaban, rivaroxaban si warfarina (anticoagulante, utilizate pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange)
  •  carbamazepina, fenitoina, fenobarbital, lamotrigina (antiepileptice)
  •  irinotecan (utilizat in tratamentul cancerului)
  •  medicamente sedative (de exemplu midazolam administrat injectabil)
  •  buprenorfina (utilizata pentru tratamentul dependentei de opioide si al durerii).
 
Unele medicamente pot interactiona cu ritonavir, un medicament care este administrat impreuna cu REYATAZ. Este important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati fluticazona sau budesonida (administrate pe cale nazala sau inhalatorie pentru tratarea simptomelor alergice sau astmului bronsic).
 
REYATAZ impreuna cu alimente si bauturi
Este important sa luati REYATAZ cu alimente (o masa sau o gustare consistenta) pentru ca acest lucru ajuta organismul sa absoarba medicamentul.
 
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca e posibil sa fiti gravida sau planificati sa aveti un copil, solicitati sfatul medicului inainte de a lua acest medicament. Atazanavir, substanta activa din REYATAZ, se secreta in laptele uman. Pacientele nu trebuie sa alapteze in timpul tratamentului cu REYATAZ. Este recomandat ca femeile infectate cu HIV sa nu alapteze deoarece virusul poate fi transmis prin laptele matern.
 
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Daca va simtiti ametit sau confuz, nu conduceti sau folositi utilaje si adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
 
REYATAZ contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide (de exemplu lactoza), va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
 
 
3. Cum sa luati REYATAZ
 
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur. In acest mod, puteti fi sigur ca medicamentul este complet eficace si reduceti riscul dezvoltarii rezistentei virusului la tratament.
 
Doza recomandata de REYATAZ capsule la adulti este de 300 mg o data pe zi cu 100 mg ritonavir o data pe zi si cu alimente, in asociere cu alte medicamente anti-HIV. Medicul dumneavoastra va poate ajusta doza de REYATAZ in acord cu terapia anti-HIV.
 
Pentru copii si adolescenti (cu varsta cuprinsa intre 6 ani si mai putin de 18 ani), medicul copilului dumneavoastra va decide doza corecta bazata pe greutatea corporala a copilului. Doza de REYATAZ capsule pentru copii si adolescenti este calculata in functie de greutatea corporala si se administreaza o data pe zi cu alimente si 100 mg ritonavir asa cum se mentioneaza mai jos:
Greutate corporala (kg) Doza de REYATAZ
administrat o data pe zi (mg) Doza de ritonavir*
administrat o data pe zi (mg)
15 pana la mai putin de 35 200 100
cel putin 35 300 100
*Se poate utiliza ritonavir capsule, comprimate sau solutie orala.
 
REYATAZ este disponibil si sub forma de pulbere orala pentru utilizare la copii cu varsta de cel putin 3 luni si greutatea corporala de minimum 5 kg. Trecerea la tratamentul cu REYATAZ sub forma de capsule de la REYATAZ pulbere orala este recomandata imediat ce pacientii sunt capabili sa inghita in mod constant capsule.
 
La trecerea de la pulbere orala la capsule se permite modificarea dozei. Medicul dumneavoastra va decide care este doza corecta pe baza greutatii corporale a copilului dumneavoastra.
 
Nu exista recomandari privind doza de REYATAZ la copii cu varsta mai mica de 3 luni.
 
Luati REYATAZ capsule impreuna cu alimente (la masa sau cu o gustare consistenta). Inghititi capsulele intregi. Nu deschideti capsulele.
 
Daca luati mai mult REYATAZ decat trebuie
Pot aparea simptome precum ingalbenirea pielii si/sau ochilor (icter) si batai neregulate ale inimii (prelungirea intervalului QTc) daca dumneavoastra sau copilului dumneavoastra administrati/i se administreaza prea mult REYATAZ.
Daca, in mod accidental, ati luat mai multe capsule de REYATAZ decat v-a recomandat medicul dumneavoastra, adresati-va imediat medicului dumneavoastra specializat in tratamentul infectiei cu HIV sau mergeti la cel mai apropiat spital pentru recomandari.
 
Daca uitati sa luati REYATAZ
Daca ati omis o doza, luati doza omisa cat mai curand posibil cu alimente si apoi luati doza urmatoare programata la momentul obisnuit. Daca este aproape timpul pentru urmatoarea doza, nu luati doza omisa. Asteptati si luati doza urmatoare la momentul programat. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
 
Daca incetati sa luati REYATAZ
Nu opriti administrarea REYATAZ inainte sa discutati cu medicul dumneavoastra.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra.
 
 
4. Reactii adverse posibile
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Cand tratam infectia HIV, nu totdeauna este usor sa identificam care reactii adverse se datoreaza REYATAZ si care altor medicamente administrate sau care se datoreaza infectiei HIV in sine. Spuneti medicului daca observati orice eveniment neobisnuit legat de sanatatea dumneavoastra.
 
In timpul terapiei pentru infectia cu HIV poate sa apara o crestere a greutatii corporale si a concentratiei lipidelor plasmatice si a glicemiei. Aceasta este partial asociata cu imbunatatirea starii de sanatate si cu stilul de viata, si, uneori, in cazul lipidelor plasmatice, cu administrarea medicamentelor folosite in tratamentul infectiei cu HIV. Medicul dumneavoastra va va supune unei evaluari in cazul in care apar aceste modificari.
 
Adresati-va imediat medicului daca manifestati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave:
 
  •  Au fost raportate eruptii trecatoare pe piele, mancarimi care pot fi uneori severe. Eruptia pe piele dispare de obicei in interval de 2 saptamani fara nicio modificare a tratamentului cu REYATAZ. Eruptia severa pe piele poate aparea in asociere cu alte simptome care pot fi serioase. Intrerupeti administrarea REYATAZ si adresati-va imediat medicului daca va apare o eruptie severa pe piele sau o eruptie asociata cu simptome asemanatoare gripei, vezicule, febra, ulceratii la nivelul gurii (afte), dureri musculare sau articulare, umflarea fetei, inflamarea ochilor cauzand inrosirea acestora (conjuctivita), sau noduli rosii, durerosi, calzi.
  •  A fost raportata frecvent ingalbenirea pielii sau a portiunii albe a ochilor cauzata de cresterea concentratiilor de bilirubina din sange. Aceasta reactie adversa nu este de obicei periculoasa la adulti si la copii cu varsta mai mare de 3 luni, dar poate fi simptomul unei probleme grave. In cazul in care pielea sau portiunea alba a ochilor dumneavoastra se ingalbeneste, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
  •  Pot aparea ocazional modificari ale modului in care bate inima dumneavoastra (modificari de ritm cardiac). Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca aveti stare de ameteala sau de lesin sau senzatie brusca de slabiciune. Acestea pot fi simptome ale unei probleme cardiace grave.
  •  Pot aparea mai putin frecvent probleme cu ficatul. Medicul dumneavoastra trebuie sa va efectueze teste de sange inainte sa incepeti tratamentul cu REYATAZ sau in timpul tratamentului. Daca aveti probleme cu ficatul, inclusiv o infectie cu virusul hepatitic B sau C, este posibil sa manifestati o agravare a problemelor dumneavoastra cu ficatul. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca aveti simptome precum urina inchisa la culoare (de culoarea ceaiului), mancarimi, ingalbenirea pielii sau portiunii albe a ochilor, durere la nivelul stomacului, scaun deschis la culoare sau greata.
  •  La persoanele care urmeaza tratament cu REYATAZ pot aparea, mai putin frecvent, probleme ale vezicii biliare. Simptomele care semnaleaza probleme ale vezicii biliare pot include durere in zona dreapta sau mediana superioara a stomacului, greata, varsaturi, febra sau ingalbenirea pielii sau a portiunii albe a ochilor.
  •  REYATAZ poate afecta buna functionare a rinichilor dumneavoastra.
  •  Aparitia calculilor renali este mai putin frecventa la persoanele care iau REYATAZ. Adresati-va imediat medicului daca aveti simptome asociate cu prezenta calculilor renali, care pot include durere in zona lombara sau zona inferioara a stomacului, urina cu sange sau durere in timpul urinarii.
 
Alte reactii adverse raportate in cazul pacientilor tratati cu REYATAZ sunt urmatoarele: Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
  •  durere de cap
  •  varsaturi, diaree, durere abdominala (durere de stomac cu disconfort), greata, dispepsie (indigestie)
  •  epuizare (oboseala extrema)
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane):
  •  neuropatie periferica (amorteli, slabiciune, furnicaturi sau dureri in brate si picioare)
  •  hipersensibilitate (reactii alergice)
  •  astenie (oboseala sau slabiciune neobisnuite)
  •  scadere in greutate, crestere in greutate, anorexie (pierderea poftei de mancare), pofta de mancare crescuta
  •  depresie, anxietate, tulburari de somn
  •  dezorientare, amnezie (pierderea memoriei), ameteala, somnolenta (stare de somn), vise neobisnuite
  •  sincopa (lesin), hipertensiune arteriala (tensiune arteriala crescuta)
  •  dispnee (scurtarea respiratiei)
  •  pancreatita (inflamatia pancreasului), gastrita (inflamatia stomacului), stomatita aftoasa (ulceratii in gura si puncte dureroase), disgeuzie (insuficienta perceperii senzatiilor de gust), flatulenta (vanturi), uscaciune a gurii, balonare
  •  angioedem (umflare severa a pielii si a altor tesuturi, cel mai frecvent a buzelor sau ochilor)
  •  alopecie (caderea sau subtierea neobisnuita a parului), prurit (mancarime)
  •  atrofie musculara (micsorare a muschilor), artralgie (aparitia durerii in articulatii), mialgie (durere musculara)
  •  nefrita interstitiala (inflamatie a rinichiului), hematurie (sange in urina), proteinurie (exces de proteine in urina), polakiurie (cresterea numarului de urinari)
  •  ginecomastie (marirea sanilor la barbati)
  •  durere in piept, maleza (stare generala de rau), febra
  •  insomnie (tulburari de somn)
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane):
  •  tulburari de mers (mod de mers anormal)
  •  edeme (acumulare de lichid)
  •  hepatosplenomegalie (marirea ficatului si a splinei)
  •  miopatie (durere a muschilor, sensibilitate musculara sau slabiciune musculara, neprovocata de exercitiul fizic)
  •  dureri ale rinichilor
 
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
 
5. Cum se pastreaza REYATAZ
 
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
 
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta, cutie sau blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se pastra la temperaturi peste 25°C.
 
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii Ce contine REYATAZ
 
  •  Substanta activa este atazanavir. Fiecare capsula contine atazanavir 300 mg (sub forma de sulfat).
  •  Celelalte componente sunt crospovidona, lactoza monohidrat si stearat de magneziu. Invelisul capsulei si cerneala de inscriptionare contin gelatina, shellac, hidroxid de amoniu, simeticona, oxid rosu de fier, oxid negru de fier, oxid galben de fier, propilenglicol, indigotina (E132) si dioxid de titan (E171).
 
Cum arata REYATAZ si continutul ambalajului
 
Fiecare capsula de REYATAZ 300 mg contine atazanavir 300 mg.
Capsula opaca, de culoare albastra si rosie, inscriptionata cu cerneala alba pe o jumatate cu ”BMS 300 mg” si pe cealalta cu ”3622”.
 
REYATAZ 300 mg capsule este disponibil in flacoane cu 30 capsule. Intr-o cutie sunt furnizate un flacon sau 3 flacoane cu 30 capsule
 
REYATAZ 300 mg capsule este disponibil de asemenea in blistere termosudate in cutii cu 30 capsule fiecare.
 
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate in toate tarile.
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
 
Bristol-Myers Squibb Pharma EEIG Plaza 254
Blanchardstown Corporate Park 2 Dublin 15, D15 T867
Irlanda
 
Fabricantul
 
CATALENT ANAGNI S.R.L.
Loc. Fontana del Ceraso snc Strada Provinciale 12 Casilina, 41
03012 Anagni (FR) Italia
 
Swords Laboratories T/A Bristol-Myers Squibb Pharmaceutical Operations, External Manufacturing Plaza 254
Blanchardstown Corporate Park 2 Dublin 15, D15 T867
Irlanda
 
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
 
 
Belgique/België/Belgien
N.V. Bristol-Myers Squibb Belgium S.A. Tél/Tel: + 32 2 352 76 11
 
Lietuva
Bristol-Myers Squibb Kft. Tel: + 370 52 369140
 
 
 
България
Bristol-Myers Squibb Kft. Teл.: + 359 2 4942 480
 
Luxembourg/Luxemburg
N.V. Bristol-Myers Squibb Belgium S.A. Tél/Tel: + 32 2 352 76 11
 
 
 
Česka republika
Bristol-Myers Squibb spol. s r.o. Tel: + 420 221 016 111
 
Magyarorszag
Bristol-Myers Squibb Kft. Tel.: + 36 1 9206 550
 
 
 
Danmark
Bristol-Myers Squibb Tlf: + 45 45 93 05 06
 
Malta
BRISTOL-MYERS SQUIBB S.R.L. Tel: + 356 23976333
 
 
 
Deutschland
Bristol-Myers Squibb GmbH & Co. KGaA Tel: 0800 0752002 (+49 (0)89 121 42 350)
 
Nederland
Bristol-Myers Squibb B.V. Tel: + 31 (0)30 300 2222
 
 
 
Eesti
Bristol-Myers Squibb Kft. Tel: + 372 640 1030
 
Norge
Bristol-Myers Squibb Norway Ltd Tlf: + 47 67 55 53 50
 
 
 
Ελλάδα
BRISTOL-MYERS SQUIBB A.E. Τηλ: + 30 210 6074300
 
Österreich
Bristol-Myers Squibb GesmbH Tel: + 43 1 60 14 30
 
 
 
España
BRISTOL-MYERS SQUIBB, S.A. Tel: + 34 91 456 53 00
 
Polska
BRISTOL-MYERS SQUIBB POLSKA SP. Z O.O. Tel.: + 48 22 2606400
 
 
 
France
Bristol-Myers Squibb SARL Tél: + 33 (0) 1 58 83 84 96
 
Portugal
Bristol-Myers Squibb Farmacêutica Portuguesa, S.A.
Tel: + 351 21 440 70 00
 
 
 
Hrvatska
Bristol-Myers Squibb spol. s r.o. TEL: + 385 1 2078 508
 
Romania
Bristol-Myers Squibb Kft. Tel: + 40 (0)21 272 16 00
 
 
 
Ireland
Bristol-Myers Squibb Pharmaceuticals uc Tel: + 353 (0)1 483 3625
 
Slovenija
Bristol-Myers Squibb spol. s r.o. Tel: + 386 1 2355 100
 
 
 
Island
Bristol-Myers Squibb AB hja Vistor hf. Simi: + 354 535 7000
 
Slovenska republika
Bristol-Myers Squibb spol. s r.o. Tel: + 421 2 20833 600
 
Italia
BRISTOL-MYERS SQUIBB S.R.L. Tel: + 39 06 50 39 61
 
Suomi/Finland
Oy Bristol-Myers Squibb (Finland) Ab Puh/Tel: + 358 9 251 21 230
 
 
 
Κύπρος
BRISTOL-MYERS SQUIBB A.E. Τηλ: + 357 800 92666
 
Sverige
Bristol-Myers Squibb AB Tel: + 46 8 704 71 00
 
 
 
Latvija
Bristol-Myers Squibb Kft. Tel: + 371 66164750
 
United Kingdom
Bristol-Myers Squibb Pharmaceuticals Ltd Tel: + 44 (0800) 731 1736
 

 

Inapoi la prospecte Mergeti la produs