Protejeaza-ti inima cu Pure Omega-3

Protejeaza-ti inima cu Pure Omega-3 Protejeaza-ti inima cu Pure Omega-3

Ultima actualizare: 15 septembrie 2021

Omega-3-Secom


De ce Pure Omega-3?

Cea mai concentrata formula in acizi grasi Omega-3 per 2 capsule moi, 100% pura.

Pure Omega-3 consta intr-o formula concentrata, pe baza de acizi grasi Omega-3, caracterizata prin puritate inalta si absorbtie crescuta. Compusii sai activi provin de la diverse tipuri de peste gras precum: ansoa, sardine, macrou sau ton din apele oceanice adânci si pure ale Pacificului si Atlanticului.

Fiecare doza de Pure Omega-3 asigura concentratii inalte din EPA (792 mg) si DHA (528 mg) sub forma trigliceridica, forma naturala in care se regasesc in peste, aceasta fiind si cel mai usor de absorbit de catre organism.

Tehnologia de obtinere a acizilor grasi Omega-3 (tehnologia patentata Flutex™) este un proces, in 4 etape: extractie, purificare, separare si concentrare, care asigura eliminarea contaminantilor fara a utiliza solventi, temperaturi inalte sau alte metode agresive.

In plus fata de complexul de acizi grasi Omega-3, formula mai contine adaos de Vitamina D3, cu actiune la nivelul sistemului imunitar, si de Vitamina E, ca suport pentru reducerea oxidarii acizilor grasi.

De ce sunt atât de importanti acizii grasi Omega-3?

Acesti compusi joaca un rol major in metabolizarea grasimilor si, totodata, sunt componenti structurali ai membranelor celulare („invelisul” celulelor organismului).

Acizii grasi Omega-3 sunt, de fapt, o clasa de compusi care cuprinde acizii ALA, EPA si DHA. Alaturi de acizii Omega-6 (care numara compusi precum acidul linoleic si cel gama-linolenic), acestia formeaza o familie de nutrienti esentiali a caror particularitate este ca nu pot fi sintetizati de organism. Ca atare, ei trebuie „procurati” din surse externe: fie dieta (peste, fructe de mare, diverse crustacee sau alge), fie suplimente alimentare.

La ce servesc acizii grasi Omega-3?

DHA si EPA au o actiune benefica recunoscuta pentru sustinerea sanatatii inimii, a vederii si a creierului, fiind necesari in toate etapele de dezvoltare a omului si pentru toate categoriile de vârsta. Pentru femeile insarcinate, de exemplu, un nivel adecvat de DHA poate contribui la dezvoltarea normala a sistemului nervos si a vederii nou-nascutului si fatului.

La adulti, acizii grasi Omega-3 contribuie la echilibrarea nivelurilor de grasimi din sânge, sprijinirea sistemului imunitar, sustinerea raspunsului normal al organismului in cazul proceselor inflamatorii, mentinerea sanatatii oaselor si articulatiilor si ofera sprijin in dietele dezechilibrate sau cu aport redus de grasimi.

DHA si EPA contribuie la functionarea normala a inimii, la mentinerea presiunii arteriale in parametri normali, precum si la mentinerea normala a nivelurilor trigliceridelor in sânge.

DHA sustine sanatatea vederii si contribuie la mentinerea functiei normale a creierului.

Unde se gasesc acizii grasi Omega-3?

Acizii grasi esentiali nu pot fi obtinuti decât din surse naturale, respectiv din peste sau alge. In general, oamenii isi iau din alimente necesarul de acizi grasi esentiali; acesta este si motivul pentru care se recomanda ca o dieta sanatoasa si variata sa includa pestele.

Insa uneori acest lucru nu este posibil. In astfel de situatii, este recomandat un supliment alimentar precum Pure Omega-3.

Ar trebui sa administram suplimente cu acizi grasi Omega-3?

Daca este vorba de o problema de sanatate, subliniem ca este recomandat un consult medical. Pe de alta parte, trebuie mentionat ca deficitul de acizi grasi este foarte des intâlnit. Un studiu comparativ realizat in 2017 cu date colectate din SUA si Germania a evidentiat ca desi beneficiile acizilor grasi Omega-3 sunt binecunoscute, 98% din populatie prezinta niveluri scazute de Omega-3 fata de cele considerate necesare pentru protejarea inimii.

Majoritatea persoanelor inregistreaza niveluri sanguine de EPA si DHA sub pragul de 250 mg recomandat de OMS, de cele mai multe ori din cauza unei diete insuficiente in ceea ce priveste aportul din acesti nutrienti.

Astfel, recomandarile GOED (Organizatia Globala pentru acizii Omega-3 EPA si DHA) se refera la urmatoarele doze:

Ce beneficii are un aport suplimentar de acizi grasi Omega-3?

EPA si DHA contribuie la reducerea manifestarilor de tip alergic. Acesti compusi sprijina memoria si functiile cognitive. Un aport suplimentar de acizi grasi Omega-3 este corelat si cu o tendinta de normalizare a presiunii arteriale si a nivelului HDL colesterolului.

PURE OMEGA-3 de la Good Routine®, creat de Secom®, se recomanda pentru sanatatea inimii, vederii, sistemului nervos, sanatatea pielii, oaselor si articulatiilor, mentinerea nivelului normal al lipidelor in sânge, suport imunitar si in reactiile alergice, suport in cazul modificarilor de dispozitie, completarea alimentatiei sarace in grasimi bune.