Si vedetele sufera: staruri care lupta cu bolile tiroidiene

Si vedetele sufera: staruri care lupta cu bolile tiroidiene Si vedetele sufera: staruri care lupta cu bolile tiroidiene

Ultima actualizare: 21 iunie 2021

Viata in lumina reflectoarelor, pe copertele revistelor, banii si luxul nu aduc intotdeauna fericirea, nici sanatatea. Si vedetele sunt oameni si foarte multe dintre acestea au avut sau au probleme grave cu tiroida. De multe ori ignorate, afectiunile cauzate de glanda tiroida afecteaza serios ritmul de viata.

Atat de mult incat cantareata Dannii Minogue declara ca, inainte de operatie, simtea ca moare. Cu atentie, cu prezentarea la medic la intervale regulate, cu respectarea tratamentelor medicale, aceste personalitati au reusit sa tina problemele tiroidei sub control.

Gigi Hadid

De tiroidita Hashimoto sufera si Gigi Hadid, care a simtit nevoia sa anunte acest lucru pe retelele de socializare, ca urmare a criticilor venite de la admiratori, care se plangeau de fluctuatiile in greutate ale fotomodelului. Din fericire pentru Gigi, starea sanatatii s-a ameliorat. In februarie 2018, aceasta a facut anuntul optimist pe Twitter: „In ultimii ani am luat medicatia corecta, care m-a ajutat la alinarea simptomelor, precum oboseala, probleme metabolice, capacitatea organismului de a retine caldura etc. Am fost, de asemenea, parte dintr-un studiu medical holistic, care m-a ajutat la restabilirea echilibrului tiroidei”.

Rod Stewart

Legendarul Rod Stewart a fost la un pas sa isi piarda vocea in urma unui carcinom papilar tiroidian cu crestere lenta. Acesta a povestit emotiile prin care a trecut in cele sase luni dupa operatie, perioada in care a asteptat sa ii revina vocea. Rod si-a continuat cariera, dar vocea lui a scazut cu o octava.

Hillary Clinton

Una dintre cele mai influente femei ale secolului XX, conform publicatiei americane TIME, Hillary Clinton, a fost diagnosticata cu hipotiroidism. Contracandidata lui Donald Trump la alegerile americane din 2016 a surprins prin faptul ca a avut o altfel de medicatie decat in mod uzual. Este vorba despre un medicament pe baza de glanda tiroida uscata a porcilor. Specialistii sustin ca acest tratament nu reprezinta standardul firesc pentru hipotiroidism, o intreaga controversa fiind, de altfel, in SUA pe marginea acestui subiect.

Sofia Vergara

Superba actrita si fotomodel Sofia Vergara ascunde in spatele zambetului seducator o lupta crancena cu cancerul tiroidian. Din fericire, in urma operatiei, tratamentelor ulterioare si unui regim de viata sanatos, vedeta se simte bine, iar acum incearca sa educe publicul larg in privinta pericolului reprezentat de bolile tiroidiene, prin aparitii in mass-media si pe internet.

Kim Cattrall

Una dintre vedetele serialului american Sex and the City (Totul despre sex), Kim Cattrall a dus o lupta dura cu tiroidita Hashimoto (tiroidita cronica autoimuna), afectiune in care sistemul imunitar ataca tiroida. Talentata actrita, care a dat viata personajului Samantha, a inceput sa se simta foarte slabita, chiar in perioada in care Sex and the City incepuse sa fie difuzat pe micul ecran. Un regim alimentar sanatos, medicatia si controalele regulate i-au ameliorat starea de sanatate.

Citeste mai departe pe Farmaciata.ro