Solutii pentru imbunatatirea circulatiei periferice

Solutii pentru imbunatatirea circulatiei periferice Solutii pentru imbunatatirea circulatiei periferice

Ultima actualizare: 17 martie 2016

Circulatia periferica deficitara reprezinta scaderea fluxului sangvin la nivelul extremitatilor (maini si picioare), din cauza ingustarii arterelor la acest nivel. Aceasta afectiune va poate lua prin surprindere.
 
Acest lucru pentru ca nu favorizeaza aparitia unor simptome sau, din contra, toate simptomele manifestate va pot trimite cu gandul la alte afectiuni. Cauzele circulatiei periferice deficitare sunt reprezentate de stenozarea arterelor (ingustare), denumita ateroscleroza. Factorii favorizanti pentru ateroscleroza sunt fumatul, hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemia si sedentarismul. Diabetul poate duce la aparitia unei boli arteriale periferice mai severe, dar care se poate ameliora cu ajutorul tratamentului.
 

Trucuri pentru ameliorarea senzatiei de maini si picioare reci

 
Semnele si simptomele circulatiei periferice deficitare includ senzatia de arsura sau furnicaturi, durere, temperatura scazuta la nivelul extremitatilor, precum si rani care se vindeca greu. Imbunatatirea circulatiei periferice se poate realiza prin schimbari ale stilului de viata, pentru ameliorarea disconfortului, in primul rand. Iata cum:
 
  • Evitati presiunea prelungita asupra coatelor si genunchilor, ce blocheaza circulatia si accentueaza simptomele.

 

  • Renuntati la fumat. Fumatul reprezinta un factor principal de aparitie a circulatiei periferice deficitare, iar acest obicei trebuie eliminat. Pentru a renunta la fumat, puteti cere ajutorul familiei sau ajutor de specialitate, daca motivatia personala nu este suficient de puternica.

 

  • Masati-va mainile si picioarele prin miscari circulare. Incepeti la nivelul incheieturilor si, incet, continuati pana la degete. Efectuati aceleasi miscari si in cazul picioarelor, de la calcaie la degete. Alternativ, puteti include masaje regulate efectuate de un specialist, o data sau de doua ori pe saptamana, pentru a imbunatati circulatia.

 

  • Cand sunt temperaturi scazute, purtati manusi si incaltaminte groasa, mai ales daca aveti o boala cronica ce accentueaza simptomele

 

  • Ameliorati stresul cu ajutorul tehnicilor de relaxare, precum yoga, meditatie sau prin respiratii profunde.

 

  • Faceti exercitii fizice moderate si constante. Plimbarea, inotul sau ciclismul sunt cele mai indicate sporturi pentru imbunatatirea circulatiei periferice. De asemenea, puteti face si exercitii fizice de tip aerobic. Daca nu stiti cum sa le efectuati, cel mai bine este sa cereti sfatul unui instructor pentru a va ghida.

 

Mai multe trucuri descoperiti citind articolul complet pe FarmaciaTa.ro