Stetoscoape
Este cel mai emblematic simbol al unui medic. Toti il stiu pentru faptul ca sta atarnat pe gatul medicilor sau pentru ca iese neglijent din buzunarul unui halat alb. Este vorba de stetoscop. Cu totii am vazut un stetoscop si am fost ascultati cu unul, insa, ce face acesta, mai exact?
Pe scurt, stetoscopul ajuta la amplificarea sunetelor interne ale inimii, plamanilor si intestinelor. Fiecare sunet intern are un interval de frecventa “normal” pe care medicii il asculta.
De la prima sa introducere in lumea medicala, stetoscopul a evoluat in tehnologie. De exemplu, in zilele noastre, unele stetoscoape sunt echipate cu tehnologia EKG care ii ajuta pe medici sa afle ritmul cardiac in timp ce il asculta pe pacient.
Pe masura ce medicii descopera tot mai multe afectiuni si complicatii biologice, ei pot folosi stetoscopul, un dispozitiv aparent de nisa, pentru diferite masuri de diagnosticare.
La cateva minute dupa ce va spune sa inspirati adanc, medicul poate auzi anomalii care ii pot indica daca aveti nevoie de ingrijiri de urgenta.
Printre anomaliile pe care medicii le pot descoperi cu ajutorul stetoscopului se numara:
-
anomalii ale valvelor cardiace;
-
aritmii sau ritmuri cardiace anormale;
-
lichid in plamani.