Testul Babes Papanicolau – conditia esentiala pentru sanatatea femeii

Testul Babes Papanicolau – conditia esentiala pentru sanatatea femeii Testul Babes Papanicolau – conditia esentiala pentru sanatatea femeii

Ultima actualizare: 13 septembrie 2013

Sanatatea intima este unul dintre cele mai pregnante aspecte in viata unei femei, deoarece si afectiunile de acest tip sunt mult mai frecvente in cazul persoanelor de sex feminin. Din acest motiv specialistii recomanda efectuarea unui control ginecologic de cel putin doua ori pe an – cu rol de preventie, iar in cazurile de boala, apelul la medicul ginecolog in timp cat mai scurt este absolut imperios.

Testul Babes Papanicolau se numara printre investigatiile ginecologice obligatorii si trebuie realizat annual de catre femeile care si-au inceput viata sexuala. Rolul testului Babes Papanicolau este de a depista in timp util formatiunile posibil canceroase si orice modificare anormala a structurii colului uterin, astfel incat sa fie impiedicata aparitia unei temute maladii: cancerul de col uterin.

De la ce varsta poate fi facut testul Babes Papanicolau, cum decurge aceasta investigatie medicala si cum trebuie sa te pregatesti inainte de efectuarea testului, afli din articolul Importanta controlului ginecologic.