Zovirax Duo 50 mg/10 mg/g X 2 g crema


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari
Alege farmacia

Zovirax Duo 50 mg/10 mg/g X 2 g crema - Catena

Zovirax Duo crema este utilizat pentru tratamentul semnelor si simptomelor incipiente de herpes (de exemplu furnicaturi, mancarime sau roseata) la nivelul buzelor si pielii din vecinatatea buzelor, pentru a reduce probabilitatea de evolutie a herpesului spre formarea de vezicule la adulti si adolescenti. 

Contine:

aciclovir si hidrocortizon. 

Aciclovir este o substanta activa cu efect antiviral, care ajuta la combaterea virusului ce cauzeaza herpesul. Hidrocortizonul este un corticosteroid cu potenta redusa, care reduce inflamatia asociata cu herpesul. 

Chiar daca herpesul evolueaza pana la formarea veziculelor, Zovirax Duo va scurta procesul de vindecare cu aproximativ 12 – 24 de ore, fata de o crema care nu contine aceste doua substante active.

Mod de utilizare:

  • Se recomanda inceperea tratamentului cat mai repede posibil, preferabil de la aparitia primelor semne sau simptome ale bolii (de exemplu furnicaturi, roseata sau mancarime).
  • Pentru adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste- spalati-va pe maini inainte si dupa aplicarea cremei, pentru a evita agravarea herpesului sau transmiterea infectiei la o alta persoana.
  • Aplicati crema de cinci ori pe zi, timp de 5 zile (adica la interval de aproximativ 3 – 4 ore, in timpul zilei).

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE