Cristina Dudau
Cristina Dudau este jurnalist cu formare in domeniul filologic, absolventa a Facultatii de Litere din Bucuresti.
Cu o cariera inceputa in presa centrala, a scris de-a lungul anilor pentru diverse publicatii generaliste, axandu-se in mod special, in ultima perioada, pe redactarea de articole cu tematica medicala.
Este profund interesata de domeniul sanatatii si de comunicarea medicala accesibila, riguroasa si empatica. Crede cu tarie ca informatia corecta salveaza timp, sanatate si, uneori, chiar vieti – iar misiunea sa este sa aduca publicului claritate, echilibru si rigoare in comunicarea medicala.
Articole
-
Nalba – utilizari si beneficii remarcabile
Timp de citire: 6 minute, 35 secunde
5 ianuarie 2024
Nalba este o planta erbacee perena sau anuala, recunoscuta pentru frunzele sale mari si pufoase si pentru florile in forma de clopot. Face parte din familia Malvaceae si poate fi gasita in mod…
-
Ceaiuri vindecatoare – plante medicinale pentru iarna
Timp de citire: 6 minute, 13 secunde
5 ianuarie 2024
Iarna este momentul perfect pentru a va reconforta cu o ceasca de ceai cald din plante. Ceaiurile din plante au proprietati vindecatoare si sunt o modalitate naturala de a va incalzi, energiza, trezi…
-
-
Legatura dintre alimentatie si acnee
Timp de citire: 6 minute, 55 secunde
19 decembrie 2023
Care este legatura dintre dieta si acnee? Dieta are un impact direct asupra organismului nostru: asupra timpului de digestie, asupra cantitatii de zahar din sange, asupra reglarii si eliminarii hormonilor,…
-
Vitamina E pentru ten – utilizari si beneficii
Timp de citire: 4 minute, 33 secunde
15 decembrie 2023
Vitamina E pentru ten este esentiala pentru o piele frumoasa. In special, vitamina E asigura o nutritie profunda si ajuta la combaterea imbatranirii celulelor. In stare naturala, vitamina E se gaseste…
-
Mango – compozitie, beneficii si utilizari
Timp de citire: 6 minute, 53 secunde
11 decembrie 2023
Mango este fructul arborelui de mango, originar din India, Pakistan si Birmania, si are avantajul de a fi nu doar delicios, ci si plin de substante nutritive! Cu un aport deosebit de mare de vitaminele…
-
Ciocolata neagra: beneficii si contraindicatii
Timp de citire: 6 minute, 24 secunde
11 decembrie 2023
Oamenii mananca ciocolata intr-o forma sau alta de sute de ani. In cea mai mare parte a acestui timp, a fost sub forma de cacao lichida, obtinuta din boabe de cacao. Unele culturi - dar nu toate - au…
-
Piciorul atletului – cauze, simptome, tratament
Timp de citire: 6 minute, 23 secunde
4 decembrie 2023
Piciorul atletului, cunoscut si sub numele de tinea pedis sau dermatofitoza, este o infectie fungica ce afecteaza pielea picioarelor. Este cauzata in principal de diferiti fungi, cum ar fi speciile Trichophyton,…
-
Broccoli: proprietati si beneficii pentru organism
Timp de citire: 6 minute, 18 secunde
6 decembrie 2023
Verisor cu conopida, varza, varza kale si varza de Bruxelles, broccoli face parte din marea familie a cruciferelor, renumita pentru nenumaratele sale calitati nutritive. Sub denumirea stiintifica de Brassica…
-
Va confruntati cu dureri articulare? Iata cum le puteti ameliora
Timp de citire: 6 minute, 29 secunde
14 decembrie 2023
Daca va confruntati cu dureri articulare, aflati ca acestea sunt simptome comune si ca pot fi cauzate de diverse afectiuni care vizeaza articulatiile, structurile inconjuratoare sau tesuturile moi din…
-
Durere de cap - cauze, tipuri si tratamente recomandate
Timp de citire: 6 minute, 27 secunde
8 decembrie 2023
Aproape ca nu exista persoana care sa nu fi avut cel putin o data in viata de-a face cu o durere de cap. Acea stare neplacuta care poate surveni in orice moment si care de obicei este un prim semnal ca…