Ceai pentru stomac: recomandari de ceai care calmeaza durerile de stomac

Ceai pentru stomac: recomandari de ceai care calmeaza durerile de stomac Ceai pentru stomac: recomandari de ceai care calmeaza durerile de stomac

Ultima actualizare: 12 octombrie 2023

Alergii alimentare, fast food, probleme ale tractului digestiv sau boli, cu totii am fost afectati la un moment dat de o indigestie, iar rezolvarea problemei poate fi frustranta. Cea mai buna solutie este adesea identificarea cauzei principale, dar daca doriti sa atenuati rapid durerea, puteti incerca o ceasca de ceai cald pentru stomac.

Exista mai multe tipuri de ceai pentru stomac, ce va pot ajuta la calmarea durerilor si care au o gama vasta de arome, cum ar fi dulce si floral sau chiar intepator. Pentru a va ajuta sa va simtiti mai bine, am intocmit o lista cu cele mai bune ceaiuri pentru a va calma stomacul si a tempera simptomele dureroase.


Recomandari de ceaiuri care calmeaza durerile de stomac asociate afectiunilor digestive

Multe ceaiuri calmeaza simptomele de greata, durere si exces de gaze cand trateaza boli cronice, precum refluxul acid si gastrita cronica. Indiferent daca vreti sa combateti greata sau sa tratati si sa preveniti ulcerul stomacal, exista un ceai de stomac pentru orice afectiune. Pastrati acest ghid la indemana, astfel incat sa stiti exact ce ceai sa alegeti pentru a va vindeca stomacul.

Farmacistii Catena recomanda ceaiul gastric Fares, care protejeaza mucoasa stomacului si ajuta la eliminarea disconfortului digestiv. Are in compozitie flori de salcam, flori de galbenele, frunze de patlagina, roinita, sunatoare, radacina de lemn-dulce, radacina de nalba, rizomi de obligeana si este recomandat in caz de gastrite hiperacide si ulcer gastroduodenal.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir a fost folosit de mii de ani ca remediu pentru greata si probleme digestive. Ofera o varietate de beneficii pentru sanatate si compusi vindecatori, care atenueaza durerile de stomac. Multi oameni apeleaza la bere de ghimbir atunci cand se confrunta cu dureri de stomac sau greata, dar ceaiul de ghimbir contine concentratii mai mari de compusi care atenueaza aceste probleme digestive, facandu-l alegerea mai buna daca doriti sa va simtiti mai bine, mai repede.

Acest ceai este preparat din radacina proaspata de ghimbir si are un efect puternic atunci cand vine vorba de vindecarea simptomelor de indigestie. Ghimbirul este un remediu natural pentru greata si este adesea folosit pentru a trata greturile matinale la femeile insarcinate si raul de miscare cauzat de avioane sau barci.

De fapt, un studiu efectuat in Thailanda a examinat femeile insarcinate, care aveau simptome de greata matinala, si a constatat ca 28 din 32 de paciente au observat o ameliorare a starii de greata atunci cand au primit o doza zilnica de 1 miligram de radacina de ghimbir. Ca regula generala, o ceasca de ceai de ghimbir contine aproximativ 250 de miligrame de ghimbir, asa ca incercati sa beti doua pana la patru cani din acest ceai pentru a atenua senzatia de greata.

Ceai de musetel – calmeaza durerile asociate arsurii la stomac

Ceaiul de musetel se prepara din florile de musetel. Este cunoscut in intreaga lume ca o bautura linistitoare, relaxanta, si ca unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru dureri de stomac. Ceaiul de musetel are proprietati carminative, care ajuta la reducerea senzatiilor de gaze si balonare care pot provoca dureri de stomac. Ceaiul de musetel reduce gazele abdominale, atenuand durerea cauzata de crampele stomacale. Acest ceai are si proprietati antiinflamatorii, care pot ajuta la calmarea afectiunilor stomacului, inclusiv a sindromului colonului iritabil.

O analiza stiintifica din 2006 a constatat ca ceaiul de musetel a scazut productia de acid gastric, care poate duce la boala de reflux esofagian daca este prezent in cantitati excesive. Stresul exacerbeaza adesea refluxul de acid, impreuna cu alte boli gastroesofagiene. Ceaiul de musetel ofera un efect natural de calmare, care poate ajuta la reducerea stresului si la calmarea stomacului deranjat.

Incearca Gastrocalmin, un remediu hiperaciditate gastrica pe baza de carbonat de calciu, carbonat de magneziu, extract din radacina de lemn-dulce si extract din flori de musetel.

 

Ceai de menta – calmeaza durerea de stomac asociata indigestiei si diareii

Ceaiul de menta a fost de secole o parte integranta a medicinei alternative. Frunzele ajuta la atenuarea durerii asociate cu crampele menstruale si greata – este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru stomac. S-a demonstrat ca menta inhiba receptorii de durere originari din colon, care provoaca dureri severe in muschii stomacului.

Cea mai buna parte a ceaiului de menta este ca puteti creste cu usurinta aceste frunze chiar in propria bucatarie, pentru a calma durerile de stomac. Ceaiul de menta este o cultura rezistenta, cu crestere rapida, care rezista bine in majoritatea climatelor. Pentru prepararea ceaiului, trebuie doar sa adaugati cateva frunze de menta la o cana cu apa fierbinte. Lasati amestecul la infuzat timp de 2 pana la 5 minute.

Un lucru de retinut in legatura cu ceaiul de menta: evitati-l daca aveti probleme cu refluxul de acid, deoarece poate avea efecte secundare nedorite. Desi este un ceai excelent pentru ameliorarea durerii asociate indigestiei, pe de alta parte relaxeaza muschiul care impiedica intrarea bilei din stomac in esofag si astfel agraveaza arsurile la stomac.

Ceai de busuioc

Ceaiul de busuioc nu se prepara cu acelasi tip de busuioc pe care il adaugati la pizza. Ceaiul de busuioc pentru dureri de stomac se prepara din planta Ocimum tenuflorum si este cunoscut in mod obisnuit ca ceai tulsi. Acest ceai este originar din Asia de Sud-Est si este utilizat pe scara larga in medicina indiana si Ayurveda. Studiile au aratat ca ceaiul de busuioc are capacitatea de a reduce aciditatea din stomac si de a creste si extinde durata de viata a celulelor mucoase – celule de suprafata care captusesc tractul digestiv si il protejeaza de boli. Aceste studii au mai aratat ca frunzele de busuioc pot combate ulcerele gastrice, care provoaca disconfort sever si tulburari ale sistemului digestiv.

Ceai de fenicul pentru a reduce gazele si balonarea

Ceaiul de fenicul este preparat din semintele de fenicul ale plantei Foeniculum vulgare. Vechii romani si greci credeau ca feniculul cresc forta organismului si prelungesc durata de viata. Cercetatorii au descoperit ca semintele de fenicul si ceaiul de fenicul pot ajuta la stimularea fluxului de suc gastric si la reducerea durerii, datorita proprietatilor antispastice si carminative. Medicina chineza a folosit de secole ceaiul de fenicul pentru a trata gastroenterita, indigestia si herniile.

Oamenii de stiinta cred ca ceaiul de fenicul actioneaza prin reducerea gazelor si a balonarii, simptome care pot duce la dureri de stomac si afectiuni cronice, cum ar fi colicile la bebelusi. Pentru a beneficia de efectele linistitoare ale ceaiului de fenicul, adaugati o lingurita sau o lingurita si jumatate de seminte de fenicul in ceai in fiecare zi. Ceaiul de fenicul este considerat in general sigur, dar intrebati un specialist din domeniul sanatatii inainte de a-l oferi sugarilor sau daca intentionati sa il consumati in perioada alaptarii.

Ceai verde pentru prevenirea tulburarilor gastrointestinale

Ceaiul verde este cercetat pe scara larga pentru beneficiile sale pentru sanatate. Un studiu publicat in Jurnalul European de Farmacologie asociaza consumul regulat de ceai verde cu una dintre cele mai bune modalitati de a preveni tulburarile gastrointestinale. Catehinele din ceaiul verde sunt usor absorbite in intestine, pot accelera reducerea depozitelor de grasime si stimula metabolismul, ceea ce poate ajuta la vindecarea anumitor probleme digestive. Ceaiul verde poate ajuta, de asemenea, la stimularea productiei de sucuri gastrice, inclusiv a bilei, care poate ajuta la descompunerea alimentelor mai eficient, ducand la mai putine cazuri de balonare si gaze.

Cercetarile au aratat ca ceaiul verde poate ajuta la ameliorarea colitei si gastritei cronice, doua boli cauzate de inflamatia si iritatia de la nivelul stomacului, care pot afecta digestia. Ceaiul verde contine catehine care ajuta la reducerea inflamatiei si la atenuarea durerii de stomac.

Va recomandam sa consumati 2 pana la 3 cani de ceai verde pe zi pentru a ajuta la imbunatatirea digestiei. Asigurati-va ca beti ceai verde dupa fiecare masa si nu pe stomacul gol, deoarece acest lucru poate accentua problemele de stomac. Ceaiul verde contine cofeina naturala, la fel ca ceaiul negru, asa ca limitati consumul acestui ceai inainte de culcare pentru a preveni insomnia.

Ceai negru ajuta la ameliorarea durerilor de stomac si a diareii

Ceaiul negru poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac si a diareii, datorita prezentei taninurilor, care au efect astringent asupra mucoasei intestinelor. Diareea apare cand mucoasa intestinala este inflamata, iar ceaiul negru reduce aceasta inflamatie pentru a ajuta la restabilirea sanatatii sistemului digestiv.

Intr-un studiu randomizat efectuat pe pacienti cu varsta cuprinsa intre 2 si 12 ani, ceaiul negru a gestionat eficient diareea care nu a fost cauzata de bacterii. Dupa 24 de ore, pacientii care au primit ceai negru au observat o ameliorare semnificativa a simptomelor de diaree.

Ceaiul negru contine cofeina in mod natural, asa ca cel mai bine este sa evitati sa beti aceasta bautura sanatoasa pentru stomac inainte de culcare, astfel incat sa puteti dormi bine.

https://senchateabar.com/blogs/blog/best-tea-upset-stomach

Farmacistul Catena va recomanda:

Ceai gastric X 20pl. FAR

Ceai gastric X 20pl. FAR

Protejeaza mucoasa gastrica si ajuta la eliminarea…

3 la pret de 2
Naturalis Gastrocalmin X 30 comprimate masticabile

Naturalis Gastrocalmin X 30 comprimate masticabile

Gastrocalmin este un supliment alimentar cu indulcitor,…