Despre crom. Beneficiile si utilizarile cromului

Despre crom. Beneficiile si utilizarile cromului Despre crom. Beneficiile si utilizarile cromului

Ultima actualizare: 30 iunie 2022

Cromul este un mineral care, in cantitati mici, ajuta organismul. Unul dintre principalele sale beneficii este mentinerea nivelul normal de glucoza in sange. „Crom pentru slabit” este o recomandare populara in randul persoanelor care care au probleme cu grutatea.


Despre crom si rolul lui in organism

Cromul este un oligomineral ce se gaseste atat in mediu, cat si in alimente. Se intalneste sub doua forme: trivalent si hexavalent. Forma trivalenta, se va regasi in alimente si suplimente, chiar si crom pentru slabit. Forma hexavalenta este toxica si o gasim in poluarea industriala.

Cu un continut optim de crom, zinc, dar si cu ajutorul combinatiei de extracte din plante – papadie, urzica, splinuta, ghimpe-paduret, struguri, ienupar si ceai verde, AquaSlim de la Naturalis este recomandarea specialistilor Catena pentru pierdere in greutate si detoxifiere, ajutand inclusiv la eliminarea excesului de apa din organism.

Crom – beneficii pentru sanatate

Nu sunt cunoscute pe deplin beneficiile aduse de crom in organism, dar unele studii sustin ca mineralul ajuta la descompunerea si absortia carbohidratilor, grasimilor si proteinelor. De aceea, sunt persoane care folosesc crom pentru slabit, dar si pentru a-si creste masa musculara.

Unele studii au examinat modul in care actioneaza asupra valorilor ridicate de zahar din sange sau asupra diabetului. Un set de cercetari din 1997 a evaluat daca aportul mai mare de crom are efect asupra nivelului de glucoza si de insulina la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Timp de 4 luni, un numar de 180 de participanti – pacienti cu diabet zaharat – a fost impartit in 3 grupe: primul grup a primit 100 mcg picolinat de crom, al doilea grup a primit 500 mcg picolinat, iar al treilea grup - un placebo, de doua ori pe zi.

Dupa doua, respectiv patru luni, s-a constatat ca la grupul de pacienti cu 500 micrograme (mcg - μg) de picolinat de crom a scazut semnificativ nivelul de glucoza fata de pacientii care au primit 100 mcg. Totodata, fata de grupul placebo, celelalte doua grupuri au inregistrat un nivel mai redus de insulina. Iata cum se va folosi crom pentru slabit.

Avand in compozitie crom, dar si extracte de zmeur, portocal-amar, acai, ceai verde si guarana, farmacistii Catena recomanda LipidoSlim, supliment alimentar care ajuta sustinerea procesului de slabire si stimuleaza metabolismul.

Crom pentru slabit

Oligoelementul a devenit popular si ca supliment nutritiv. Iar acest fapt a trezit interes pentru utilizarea de crom pentru slabit. Dintre beneficii amintim cresterea masei corporale slabe, scaderea grasimii corporale si consumul mai mare de energie in repaus. Iar cei ce folosesc crom pentru slabit sustin ca ar reduce si pofta de mancare.

O analiza mai ampla care a avut la baza 9 studii diferite despre crom pentru slabit, ce au insumat 622 de persoane participante – adulti supraponderali sau obezi, ce au utilizat doze de pana la 1.000 mcg/zi de picolinat de crom, a scos la iveala ca s-au produs o usoara pierdere in greutate dupa 12 pana la 16 saptamani la adultii supraponderali sau obezi.

Farmacistii Catena recomanda ApetitSlim, supliment alimentar cu crom, zinc, vitamina B6, extract de Camellia sinensis si extract de Garnicia Cambogia, ce are ca beneficii sustinerea procesului de slabire si controlul apetitului.

Alimente care contin crom

Majoritatea oamenilor primesc suficient crom din alimente. Se regaseste inclusiv in carne, cereale, fructe si legume, nuci, dupa cum urmeaza:

·       broccoli

·       cartofi

·       fasole verde

·       suc de struguri

·       drojdie de bere

·       carne de vita

·       piept de curcan

·       mere

·       banane

·       paine integrala de grau etc.

 

Asadar, si cand vorbim despre crom pentru slabit, el se poate asimila in urma unei alimentatii variate.

 

Care este necesarul de crom in organism

Sunt specialisti care recomanda doze diferentiate de crom in functie de varsta si sex. Iata care este necesarul de crom din organism, pentru a ne bucura beneficii sale:

·        sugari pâna la 6 luni: 0,2 mcg

·        copii 7-12 luni: 5,5 mcg

·        copii 1-3 ani: 11 mcg

·        copii 4-8 ani: 15 mcg

·        copii 9-13 ani: 21 mcg (fete) si 25 mcg (baieti)

·        copii 14-18 ani: 24 mcg (fete) si 35 mcg (baieti)

·        adulti 19-50 ani: 25 mcg (femei) si 35 mcg (barbati)

·        adultii cu varsta peste 51 de ani: 20 mcg (femei) si 30 mcg (barbati)

·        în timpul sarcinii: 30 mcg (pentru femeile cu varsta peste 19 ani) si 29 mcg (pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 14-18 ani)

·        în timpul alaptarii: 45 mcg (pentru femeile cu varsta peste 19 ani) si 44 mcg (pentru femeile cu varsta cuprinsa intre 14-18 ani).

 

De retinut! Multi-vitaminele contin adesea 35-120 mcg de crom, iar suplimentele numai cu crom contin, de regula, 200-500 mcg de crom.

Nu uitati, fie ca daca aveti nevoie de crom pentru slabit, fie alte afectiuni, se recomanda sa discutati mai intai cu un specialist pentru a afla care este doza optima pentru dumneavoastra.

 

Surse:

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-932/chromium

https://www.verywellhealth.com/chromium-benefits-4588421

https://www.healthline.com/nutrition/chromium-picolinate

Farmacistul Catena va recomanda:

3 la preț de 2
LipidoSlim Naturalis X 30 capsule

LipidoSlim Naturalis X 30 capsule

LipidoSlim Naturalis este un supliment alimentar care…

3 la preț de 2
Naturalis ApetitSlim X 30 capsule

Naturalis ApetitSlim X 30 capsule

ApetitSlim de la Naturalis este un supliment alimentar…

3 la preț de 2
Naturalis AquaSlim X 30 capsule

Naturalis AquaSlim X 30 capsule

AquaSlim, de la Naturalis, datorita combinatiei de…