Dieta Rina: 90 de zile de dieta + meniu pe zile

Dieta Rina: 90 de zile de dieta + meniu pe zile Dieta Rina: 90 de zile de dieta + meniu pe zile

Ultima actualizare: 15 septembrie 2021

Dieta Rina este probabil cel mai popular regim alimentar de slabit, in care importanta nu este cantitatea de calorii consumata zilnic, ci grupa de alimente care poate fi consumata in fiecare zi. Rina este o dieta pe cat de sanatoasa, pe atat de eficienta. Nu presupune sacrificii uriase in privinta alimentatiei si lasa destula libertate celui care o urmeaza, permitand inclusiv consumul de deserturi. Nu este necesara nici macar respectarea unui meniu anume, regula de baza fiind respectarea categoriei de alimente permisa in fiecare zi.

Dieta Rina este de ajutor inclusiv in cazul persoanelor comode sau care nu stiu sa gateasca. Dieta Rina nici nu este o dieta, ci un mod de a manca sanatos, care ajuta la reglarea metabolismului, la mentinerea sanatatii si la asigurarea unei stari generale de bine.

Multi considera ca dieta Rina poate deveni un stil de viata in sine.

 


Dieta Rina – scurt istoric

Dieta Rina a devenit cunoscuta odata cu raspandirea acesteia prin intermediul internetului si al retelelor de socializare, incat se mai vorbeste foarte putin despre autorii acesteia. De fapt, pare o dieta atat de simpla si a devenit atat de populara, incat multi o considera un produs al internetului. Altii au atribuit-o unor sportivi ammericani, care ar fi dorit sa impartaseasca lumii din secretele lor referitoare la conditia fizica sau la regimul sportivilor.

In realitate, dieta Rina este produsul unei cercetari in scopul gasirii unui sistem optim de nutritie, inceput la finele anilor ’90 si care s-a intins pe durata a 15 ani, intr-o perioada in care internetul abia isi facea aparitia. Cercetarea a aparut din pasiunea a doua autoare slovene, Breda Hrobat si Mojca Poljansek, aflate sub coordonarea unui medic, dr. Stefan Celan.

Cele doua autoare au scris o carte, intitulata Dieta de 90 de zile (90-Dneva Dijeta, in slovena), a carei prima versiune a fost publicata in 2004, in Slovenia. Cartea a avut un atat de mare succes in tara de origine, incat cele doua autoare au devenit vedete, iar interesul s-a raspandit peste hotare. Cartea s-a publicat insa initial doar in zona fostului bloc estic – Croatia, Slovacia, Cehia, Lituania, Bosnia-Hertegovina, Rusia, Romania, Serbia, Bulgaria, apoi a aparut in Germania, dupa care s-a raspandit in Vest.

Popularitatea adevarata a venit insa pe internet, unde s-au creat mai multe forumuri si grupuri de sustinatori ai dietei, de la care s-au dezvoltat si o multime de retete de urmat in dieta Rina.

 

Cate kilograme poti slabi cu dieta Rina?

Dieta Rina nu garanteaza un anumit numar de kilograme cu care vei slabi. Nici nu este o dieta-minune, care sa aiba un efect instant asupra kilogramelor in plus. Dar, urmata cat mai intocmai, dieta Rina ofera posibilitatea celor care o urmeaza sa slabeasca intre 15 si 25 de kilograme, in cele 3 luni in care trebuie urmata. Sunt cazuri in care, respectata strict, dieta Rina a dus si la pierderea a 30 de kilograme in cele 3 luni. Poate ca nu pare foarte mult, dar inseamna o medie de circa 2-2,5 kilograme pe saptamana, ceea ce inseamna un rezultat foarte bun.

Farmacistii Catena recomanda KiloSlim Gold, un supliment alimentar special conceput pentru a sprijini organismul in timpul procesului de slabire. Capsulele de slabit KiloSlim Gold induc senzatia de satietate, reduc apetitul, si intarzie timpul de golire gastrica. In plus, optimizeaza tranzitul intestinal.

Marele avantaj al dietei Rina este ca are in general un efect mai pozitiv asupra organismului decat majoritatea planurilor de slabire, chiar daca, de fapt, nu prezinta nicio noutate fundamentala. Rina porneste de la premisa ca organismul uman metabolizeza mult mai greu alimentele amestecate decat pe cele ce provin dintr-un singur grup. Prin urmare, Rina se bazeaza pe aportul disociat de alimente si ofera astfel oamenilor posibilitatea de a-si tine sub control poftele alimentare si ii tine departe de abuzurile nutritionale.

Este foarte posibil ca, dupa finalizarea dietei, cei care au urmat-o sa puna la loc kilogramele pierdute, daca revin la regimul alimentar anterior. Practic, chiar daca dieta Rina dureaza 3 luni, noul stil de alimentatie ar putea fi continuat, respectand aceleasi reguli principale, chiar daca nu intr-o forma atat de stricta, pentru a-ti fi mai usor sa-ti mentii greutatea dorita. Odata ce ai urmat dieta Rina, iti poti tine metabolismul sub control prin antrenarea sistemului digestiv sa proceseze aceeasi grupa de alimente intr-un anumit moment al zilei.

 

Dieta Rina – principii de functionare

Principiile dietei Rina sunt pe cat de simple, pe atat de eficiente si de benefice. Conceptul care se afla la baza dietei Rina este foarte simplu: este mai usor sa digeri un anumit tip de alimente, fara a le amesteca cu altele. Astfel, filosofia din spatele dietei Rina este ca mai bine nu combii alimente precum paste, paine si cartofi, care sunt digerate intr-un mediu bazic sau alcalin, cu carne, peste si oua, care sunt digerate intr-un mediu acid.

Consumand intr-o zi doar un anumit timp de alimente, organismul are nevoie de mai putina energie pentru digestie, metabolismul se imbunatateste vizibil, sistemul imunitar este intarit, iar starea fizica, precum si cea psihica, este una mult mai buna.

Dieta se intinde pe o durata de 90 de zile, impartite in cicluri de cate 4 zile, fiecare dedicata unui anumit tip de alimente. Planul se bazeaza pe asa-numitul principiu al „ciclului de carbohidrati”, adica rotatia alimentelor in functie de continutul de carbohidrati al acestora. Proteinele trebuie consumate in prima zi a ciclului, amidonul in a doua, carbohidratii in a treia, ultima zi fiinjd rezervata vitaminelor. Ciclu respectiv se repeta, timp de 90 de zile.

Totusi, pe langa zilele enumerate, dupa fiecare 7 cicluri de 4 zile mai exista si „ziua de apa”. Practic, in fiecare a 29-a zi, ar trebui sa fie ziua in care se consuma doar apa sau lichide gen ceai ori cafea, fara indulcitori ori alte adaosuri. Este o zi aproape de post negru, dar persoanele care considera ca nu pot tine si ziua aceasta o pot sari. In cazul lor, dieta Rina va dura, de fapt, 88 de zile.  In zilele de apa, unele persoane pot inregistra scaderi in greutate si de 2 kilograme, pe care este foarte probabil sa le recastige in urmatoarele cateva zile. Acesta nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare, zilele de apa zilele de apa fiind de regula destinate detoxifierii, nu pierderii in greutate. 

Totusi, este recomandat sa consulti un medic inainte de a decide daca respecti zilele de apa. Aceste zile trebuie evitate in cazul persoanelor care sufera de afectiuni grave, care nu permit asemenea regim, cum ar diabetul zaharat.

Schema simplificata a dietei Rina, dupa care ar trebui sa se ghideze fiecare:

Ziua 1: proteine

Ziua 2: amidon

Ziua 3: carbohidrati

Ziua 4: vitamine

Ziua 28: apa

Un alt element extrem de important al principiului de functionare in cazul dietei Rina este momentul fiecarei mese, care trebuie sa tina cont de fazele digestiei. Nu se mai consuma absolut niciun aliment dupa ora 8 seara si nici intre mesele principale. Trebuie respectate cele 3 mese zilnice, precum si, pe cat posibil, orele de servire a acestora.  In plus, trebuie sa existe o pauza de cel putin doua ore intre mese.

Un alt principiu de baza al dietei Rina este ca masa de seara trebuie sa contina jumatate din cantitatea de alimente consumata la pranz.

De asemenea, aportul de lichide este un element-cheie, asa ca bea multa apa. Calculul este simplu, in fiecare de greutatea fiecaruia. Potrivit specialistilor, corpul uman are nevoie de aproximativ 30 ml de apa/kilogram de greutate corporala, in mod ideal. Prin urmare, daca ai o greutate de 80 kg, ai nevoie de 2,4 litri de apa pe zi.

Ajuta-ti digestia si detoxifica-ti organismul cu ColonHelp – un produs 100% natural, cu rol de reglare a tranzitului intestinal, de eliminare a toxinelor din intestine si de imbunatatire a digestiei. Farmacistii Catena iti recomanda ColonHelp pentru eliminarea celor mai multe dintre problemele tubului digestiv, de la balonari, gastrite si digestie incompleta, la reflux gastric, crampe si colon iritabil.

H2: Fazele dietei Rina

Dieta Rina tine cont de fazele digestiei corpului uman, iar mesele trebuie servite in functie de aceste faze. Exista 3 faze in dieta Rina, de care trebuie tinut cont: faza de purificare, faza de ingestie si faza de diugestie. Fiecare faza are o durata de 8 ore.

Micul dejun are loc in faza de purificare, timp in care trebuie consumata cea mai mica posibil cantitate de alimente. Pranzul si cina sunt consumate in timpul fazei de ingestie sau fazei nutritive, in care tipul de  alimentele consumate este mai important decat cantitatea. In timpul fazei de digestie nu se recomanda consumul de alimente.

 

Faza sau perioada de purificare

Faza sau perioada de purificare ori de curatare este cuprinsa intre ora 4 dimineata si miezul zilei. Este faza in care trebuie consumat micul dejun.  La micul dejun se pot servi doar fructe sau legume, fie ca atare, fie sub forma de sucuri. Sucurile de fructe ori de legume nu trebuie insa sa contina indulcitori, condimente sau orice alt adaos. De asemenea, nu este indicat sa le amestecati – organismul le poate absorbi astfel mai usor. Faza de purificare este si perioada in care se recomanda sa consumati multe lichide – apa sau ceai. Puteti sa luati de mai multe ori micul dejun, pana in ora 12.00, dar trebuie pastrata pauza de minimum 2 ore pana la pranz.

Micul dejun nu trebuie omis. Prin urmare,  daca nu esti obisnuiti sa iei micul dejun, este momentul perfect pentru a incepe sa faci asta. Poate iti va fi mai greu in primele zile, dar apoi vei simti ca ai nevoie de acesta. Micul dejun „trezeste” digestia si pregateste organismul si sistemul digestiv pentru urmatoarele mese: pranz si cina.

 

Faza sau perioada de ingestie

Faza sau perioada de ingestie ori nutritionala dureaza intre ora 12.00 si ora 20.00. Aceasta include ora pranzului si cinei, aceasta din urma nu mai tarziu de ora 8 seara. Cu exceptia zilelor de vitamine, nu exista mese intermediare intre pranz si cina. Prin urmare, pentru a nu suferi de foame, calculeaza-ti bine perioada in care iei pranzul si cina, tinand cont si de ultimul mic dejun. Nu uita ca dupa ultimul mic dejun este necesara o pauza de minimum 2 ore pana la pranz, iar intre pranz si cina trebuie o pauza de minimum 4 ore.

Totul depinde de fiecare persoana in parte si de cum a fost deja obisnuit sa amanance inainte de a incepe dieta Rina. Unii oameni iau masa de pranz la ora 12.00, iar cina la ora 18:00, fara sa le fie foame dupa aceea. Altii mananca prnazul dupa-amiaza, iar cina seara tarziu. Daca iti este greu, poti manca ultimul mic dejun nu mai tarziu de ora 12.00, iar masa de pranz la ora 14:00. Cina poate fi, astfel, programata in apropiere de ora 20.00. Cantitatea de alimente consumate in timpul fazei de ingestie nu este la fel de importanta precum respectarea tipului de produse din fiecare zi si a intervalelor dintre mese. Nu consuma alimente suplimentare intre mese, chiar daca sunt din acelasi tip de produse permise. Chiar daca ti se va parea foarte greu, dupa 1 sau 2 cicluri de cate 4 zile, corpul se va adapta la noul plan de masa.

 

Faza sau perioada de digestie

Faza sau perioada de digestie incepe la ora 20.00 si dureaza 8 ore, timp in care nu trebuie consumate sub nicio forma alimente. Organismul trebuie lasat sa digere ceea ce a acumulat in timpul zilei. Scopul principal al dietei Rina este de a construi un plan regulat de masa, care sa ajute organismul sa „uite” de lipsa hranei si sa elimine grasimea acumulata.

 

Dieta Rina – reguli de respectat

Dieta Rina nu este una greu de urmat, de aceea insa este esential sa se respecte cu strictete cateva reguli principale. In primul rand, trebuie respectate cele 4 zile care formeaza un ciclu si trebuie consumate doar alimentele specifice fiecarei zile. Nu se poate sari peste o zi, nu se poate repeta o zi, nu se poate „uita” o zi. Odata intrerupt ciclul, dieta Rina este compromisa si ar trebui reluata de la capat. Nu se pot amesteca alimentele din alte zile, nu se pot consuma alimente intre mese, cu exceptia zilei vitaminelor, nu se poate servi cina dupa ora 20.00 si nu se poate lua nicio zi de pauza.

Cea mai mica abatere ruineaza eforturile de pana atunci. Daca crezi ca ai putea uita ordinea zilelor de urmat sau ziua la care esti, cel mai simplu este sa le tii evidenta intr-un calendar. Poate fi un calendar simplu, de perete, sau o agenda electronica, in telefon.

Pentru a ajunge la rezultatele tintite, in dieta Rina nu e important doar ce mananci, ci si cand mananci. Prin urmare, in dieta Rina programul meselor trebuie respectat fara abateri. Micul dejun se va lua intotdeauna la aceeasi ora, in intervalul 4:00 – 12:00, pranzul intre orele 12:00 si 14:00, ideal ora 13:00, iar cina intre orele 18:00 si 20:00, ideal ora 18:00. Indiferent de orarul pe care ti-l stabilesti, trebuie sa ai in vedere pastrarea unui interval de cel putin doua ore intre mese.

 

Alimente permise in dieta Rina (dieta Rina pe zile)

Indiferent de ziua in care esti, de-a lungul intregii perioade in care urmezi dieta Rina micul dejun este in fiecare zi acelasi. Exceptie face, evident, ziua dedicata exclusiv apei. Prin urmare, indiferent carui tip de alimente este dedicata ziua, micul dejun trebuie sa fie compus din fructe ori legume. Este permis orice tip de fructe, dar sunt recomandate mai ales cele suculente, cum ar fi mere, pere, pepene rosu sau galben, struguri, portocale, piersici. Ele trebuie consumate in stare naturala sau cel mult sub forma de fructe uscate – atentie, a nu se confunda cu cele confiate.

Se pot consuma si legume proaspete, dar nu amestecate cu fructele. De altfel, este recomandat ca micul dejun sa fie format din acelasi tip de fructe ori legume. Se pot prepara si sucuri naturale sau smoothie-uri din fructe ori legume, dar, de asemenea, acestea nu trebuie consumate in acelasi timp cu fructele sau legumele si nici amestecate. Practic, un tip de fructe sau legume ori un tip de suc/smoothie se considera a fi o singura masa. Totusi, sucurile si smoothi-urile nu trebuie sa devina o regula, ci sa constituie exceptii, accentul in dieta Rina punandu-se pe consumul de fructe si legume ca atare.

Vestea buna este ca micul dejun poate fi repetat in cursul aceleiasi zile de mai multe ori si poate fi diferit de la unul la altul, dar trebuie ca intre ele sa fie mentinuta o pauza de minimum 2 ore. Micul dejun se poate lua si la ora 4.00 dimineata, dar nu mai tarziu de ora 12.00.

O alta veste buna este ca se poate consuma in continuare o cafea sau un ceai dimineata, care se pot indulci cu o lingurita de miere. Cafeaua si ceiul se pot consuma si in restul zilei, doar ca neindulcite.

O a treia veste buna este ca in dieta Rina exista si asa-numitele fructe si legume neutre, care pot fi consumate in fiecare zi pe parcursul intregii diete, cu exceptia zilelor dedicate exclusiv consumului de apa.

Lista legumelor si fructelor neutre contine, printre altele:

- morcovi, praz, ridichi, salata

- brocoli, gulie, dovlecel, varza, conopida, varza de Bruxelles

- rosii, ceapa, castraveti, ardei gras

- spanac, stevie, loboda, urzici

- ciuperci, sfecla rosie, sparanghel, andive

- vinete, fasole verde, telina, hrean

- alge de mare

- muraturi – cu exceptia zilelor de vitamine.

Si inca o veste cu adevarat buna: alimentele pot fi consumate in cantitatile dorite, astfel incat sa te simti cu adevarat satul. Chiar daca in primele zile exista posibilitatea de a exagera, consumul si nevoie organismului se vor regla dupa cateva cicluri de dieta, iar cantitatile vor fi mai mici decat va imaginati inainte de startul dietei.

Dieta Rina ziua 1 (proteine)

In ziua proteinelor, atat la pranz, cat si la cina, se pot consuma doar proteine, fara limite. Carne, peste, oua – sunt alimentele de baza in aceasta zi. Totusi, pentru rezultate optime, carnea nu trebuie sa fie grasa si nici prajita. De aceea, se recomanda in special consumul de carne slaba (pui, curcan, vita, iepure, peste, fructe de mare), fiarta, la gratar, la cuptor sau preparata la aburi sau cuptor. Evident, sunt permise ouale, lactatele – cum ar fi  iaurtul si branzeturil, dar degresate, dar si proteinele de origine vegetala, cum ar fi tofu. Tipurile de proteine nu trebuie amestecate – se mananca doar carne sau doar oua ori doar fructe de mare, de exemplu, fara a se face asocieri intre tipurile de proteine. Totusi, alimentul de preferat in ziua proteinelor este carnea. Pranzul poate fi insotit si de o salata de frunze sau legume proaspete din categoria celor neutre, cu foarte putin ulei de masline, dar si de o felie de paine, de preferat din faina integrala.

Seara, la cina, trebuie pastrat acelasi tip de aliment ca sursa de proteina ca si la pranz. Daca ai mancat carnela pranz, mananci tot carne si seara. Acorda o pauza de cel putin 4 ore intre pranz si cina.

De asemenea, trebuie tinut cont ca seara cantitatea de alimente consumata trebuie sa fie jumatate din cea mancata la pranz. Inceearca sa consumi o varietate de alimente, alegand diferite tipuri de proteine ​​in fiecare zi de proteine.

 

Dieta Rina ziua 2 (amidon)

In ziua de amidon trebuie consumati carbohidrati bogati in amidon, cum ar fi fasole, mazare, soia, linte, orez, naut, cartofi, gombe, hrisca, orz, mei, cereale. Spre deosebire de zilele cu proteine, se pot combina mai multe produse la aceeasi masa.

Ziua de amidon se refera la toate alimentele care sunt consumate in aceeasi stare in care au fost cultivate si culese - cartofi, orez, fasole, mazare, boabe de porumb . Chiar daca si pastele ori in general produsele fainoase contin amidon, acestea nu sunt recomandate, deoarece sunt produse procesate si contin alte alimente, cum ar fi oua. La pranz ori seara se poate adauga o felie de paine integrala. De asemenea, pranzul poate fi insotit de o salata de ierburi proaspete oori legume neutre, cu un pic de ulei de masline. Mentine cel putin 3 ore intre pranz si cina.

La cina se consuma acelasi tip de mancare pe care l-ai avut la pranz, dar redu cantitatea la jumatate si uita de paine. De asemenea, nu uita sa te tii departe de grasimi. Astfel, prepara mancarea cu cat mai putina grasime, foloseste cat mai putin ulei. Poti folosi insa la discretie condimente, ierburi aromatice, sare si piper.

 

Dieta Rina ziua 3 (carbohidrati)

Ziua carbohidratilor ar putea fi ziua in care sa-ti faci de cap si sa te bucuri de alimente de regula interzise in orice alta dieta: pizza, paste, paine, chiar si deserturi.  Poti consuma produse din aluat, produse de patiserie sarate, covrigi ori clatite, biscuiti, fursecuri,  chiar si tort.

Totusi, regula de a nu amesteca tipurile de alimente la aceeasi masa ramane valabila. De asemenea, daca alegi pizza, e bine sa fie fara carne sau alte proteine. Iti poti face din nou o salata din ierburi ori legume neutre. De asemenea, nu exagera cu dulciurile.

La cina poti consuma jumatate din cantitatea si tipul de alimente de la pranz sau poti schimba cu o bucata de tort, 3 produse de patiserie mici sau 3 bile de inghetata. De asemenea, este obligatorie consumarea a 40 de grame de ciocolata neagra, cu minimum 75% cacao. Acesta este un antioxidant foarte puternic, care reduce apetitul si are un efect laxativ.

 

Dieta Rina ziua 4 (fructe si legume proaspete)

Ziua a patra este ziua vitaminelor, adica a legumelor si fructelor. Ar putea fi o zi mai grea, pentru ca prnazul si cina ar putea semana prea mult cu micul dejun. Ramane valabila regula de a nu se amesteca fructe cu legume. Poti combina insa diferite tipuri de fructe intr-o singura masa pentru pranz. Pe langa fructe, se pot consuma si alimente neutre in aceasta zi, iar legumele se pot aroma cu lamaie si ierburi proaspete. Totusi, nu adauga sare sau uleiuri de gatit. Se mai pot consuma fructe uscate, nuci, sucuri de fructe sau legume, compot (fara zahar), supe de fructe, fructe coapte, legume la gratar, supe de legume, nuci (crude) – chiar si 100 g pe zi, deoarece nucile sunt bogate in grasimi. Un avantaj al acestei zile este faptul ca se pot servi mai multe mese de-a lungul zilei, din doua in doua ore, iar alimentele consumate pot fi diferite de la o masa la alta.

Pentru muti, aceasta este cea mai grea zi dintr-un ciclu de 4 zile. Gandeste-te insa ca in ziua urmatoare revine ziua proteinelor, in care carnea este alimentul principal ce poate fi consumat – si in orice cantitate doresti.

 

Alimente interzise in dieta Rina

Doua sunt alimentele cu adevarat interzise in dieta Rina. In primul rand, sucurile din comert, carbogazoase sau nu, cu sau fara zahar, sunt interzise. Se accepta doar sucuri proaspete din fructe sau legume, facute acasa, fara nicujh fel de adaosuri.

In al doilea rand, este interzis complet consumul de bauturi alcoolice. Indiferent de cantitatea de alcool continuta, acestea nu trebuie sa faca parte din meniul niciunei zile. Prin rurmare, cine vrea sa urmeze dieta Rina trebuie sa fie pregatit ca, pentru 90 de zile, sa nu consume asemenea bauturi.

 

Cat de important este sportul in dieta Rina?

Sortul si exercitiile fizice sunt parte integranta din orice regim de slabit, deci nu puteau sa lipseasca din recomandarile adresate celor care urmeaza dieta Rina. Ca parte a unui stil de viata sanatos, sportul ajuta la arderea grasimilor, la un metabolism mai rapid, la intarirea imunitatii organismului. Este important ca acest regim alimentar sa fie corelat cu efectuarea de exercitii fizice, macar moderate, astfel incat sa obtii rezultatele si beneficiile maxime din dieta de 90 de zile.

Dieta Rina – contraindicatii

In general, nu exista contraindicatii in cazul dietei Rina, singurele probleme putand fi cazuate de zilele destinate exclusiv consumului de apa. Aceasta zi se repeta o data la fiecare 29 de zile si urmeaza intotdeauna unei zile cu vitamine. Depinde de alegerea fiecaruia daca respecta aceste zile sau pur si simplu sare peste ele. Ia in considerare starea ta de sanatate, istoricul medical si consulta un medic in avans, inainte de a incepe dieta Rina. Multi dintre cei care respecta zilele de apa raporteaza ameteli si oboseala in timpul zilei urmatoare. Exista si optiunea de a inlocui apa cu supe de legume neutre gatite, fara condimente.

Daca decizi sa respecti zilele de apa, trebuie sa fii constient ca va fi o zi destul de grea. Totusi, asta n-ar trebui sa te demotiveze sau sa te faca sa renunti la dieta, dupa 29 de zile urmate deja.

 

Dieta Rina – idei de mese

Dieta Rina lasa la indemana fiecaruia modul in care sunt gatite alimentele, asa ca exista o gama larga de feluri de mancare din care te poti bucura in fiecare zi.

 

Idei de mese pentru dieta Rina [ziua 1]

- Tzatziki

- Dovlecei cu iaurt

- Salata greceasca

- Vinete umplute cu ceapa si branza

- Vinete umplute cu rosii si branza

- Rosii cu branza

- Ardei umpluti cu branza

- Tocanita cu ciuperci si branza (fara carne)

- Broccoli prajit cu branza

- Branza la gratar

- Spanac cu oua

- Omleta (fara branza) cu ardei si ciuperci

- Salata verde cu oua fierte

- Pastrav la gratar

- Macrou in sos de rosii

- Fructe de mare

- Vinete umplute cu carne tocata la cuptor

- Piept de pui

- Frigarui de pui

- Pui cu praz

- Pulpa de pui la gratar

- Pui la gratar

- Salata proaspata cu pui

- Pui cu ciuperci

- Carne de vita fiarta

- Tocanita de vita (fara cartofi)

- Carne de vita cu legume

- Friptura de porc

- Coaste de porc prajite

- Carne de porc cu varza acra

- Carne de porc cu praz

- Cotlet de porc cu ciuperci

 

Idei de mese pentru dieta Rina [ziua 2]

- Orez fiert cu legume

- Orez cu praz

- Ardei umpluti vegetarieni cu orez

- Orez cu spanac

- Vinete umplute cu orez si rosii

- Risotto cu legume

- dovlecei cu orez

- Supa de urzici cu orez

- Orez cu spanac

- Orez la cuptor

- Musaca vegetariana cu cartofi (fara carne)

- Salata de cartofi

- Piure de cartofi

- Ardei umpluti vegetarieni cu cartofi

- Cartofi caliti

- Cartofi noi prajiti

- Tocana de cartofi

- Cartofi copti

- Fasole verde cu cartofi

- Ardei umpluti cu fasole

- Ardei vegetarieni umpluti cu fasole

- Ciorba de fasole

- Supa de linte

- Tocana cu mazare

- Supa de conopida

- Supa crema de legume

 

Idei de mese pentru dieta Rina [ziua 3]

- Pizza Veggie

- Spaghete cu sos de rosii

- Cuscus cu ciuperci

- Fidea (fara branza)

- Paste (fara oua si branza)

- Clatite cu umplutura de ciuperci (fara oua si lapte)

- Produse de patiserie sarate

- Croissantele sarate

- Lipie

- Paine cu usturoi

- Pasta cu ardei si masline

-Paste cu sos de rosii si ciuperci

- Spanac si tocana de ciuperci

- Croissante cu unt

- Clatite de dovlecei

- Calzone vegetal

- Ciabatta cu spanac / masline / si ciuperci

- Paste cu pesto si rosii

- Placinte cu spanac

- Clatite cu miere / ciocolata /

- Briose cu gem / ciocolata /

- Biscuiti

- Tort

- Turta dulce

- Panettone

- Placinta cu mere

- Vafe

- Lava cake

- Tort de morcovi

 

Idei de mese pentru dieta Rina [ziua 4]

- Salata de fructe

- Para fiarta

- Compot (fara zahar)

- Piure de fructe

- Pure de legume

 

Referinte:

https://www.nutritionalproject.com/en/rina-diet/

https://90daydiet.rocks/tag/rina-90/

https://positivesubliminal.com/starting-dissociate-diet-or-rina-diet/

https://diyactive.com/what-is-the-4-day-diet-and-does-it-really-work/

https://whu.waykun.com/articles/rina-diet-history-rina-diet-90-napos-dieta.html

Farmacistul Catena va recomanda:

Colon Help - Supliment pentru detoxifiere X 480g

Colon Help - Supliment pentru detoxifiere X 480g

Ingrediente si beneficii: ·      …

Vermigal Novo susp. orala 400mg x 10ml   B

Vermigal Novo susp. orala 400mg x 10ml B

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte…