Exoderil crema x 15 g


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari

Se elibereaza fara reteta

Alege farmacia
Comanda online pe www.springfarma.com

Exoderil crema x 15 g - Catena

Exoderil crema este un tratament antifungic cu aplicare locala, recomandat in mai multe tipuri de infectii dermatologice. Exoderil crema este administrat in cazuri de infectii micotice cutanate sau ale pliurilor cutanate, infectii micotice intre degetele de la maini sau de la picioare, onicomicoze (infectii ale unghiei), infectii dermatologice cu Candida, Pitiriazis versicolor sau dermatomicoze inflamatorii, cu sau fara senzatia de mancarime.

La nevoie, Exoderil crema se aplica local, la nivelul infectiei dermatologice.

Exoderil 10 mg/g crema (clorhidrat de naftifina (clorhidrat de naftifina) este un medicament folosit impotriva fungilor, cu utilizare la nivelul pielii.

Indicatii:

  • infectii micotice ale pielii sau ale pliurilor cutanate (tinea corporis, tinea inghinalis);
  • infectii micotice ale piciorului, in special la nivel interdigital, la nivelul talpii si la nivelul unghiilor (onicomicoze);
  • infectii micotice ale mainii, localizate la nivel interdigital si la nivelul unghiilor (onicomicoze);
  • infectii cutanate cu Candida;
  • Pitiriasis versicolor.

Exoderil are, suplimentar fata de efectul antimicotic si o activitate antibacteriana asupra diferitelor microorganisme gram-pozitiv si gram-negativ, care pot sa apara frecvent asociate infectiilor fungice. Suplimentar, in cursul utilizarii clinice apare efect antiinflamator; acest efect conduce la ameliorarea rapida a semnelor inflamatorii, in particular a mancarimii.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Exoderil daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de naftifina sau la oricare din componentele Exoderil.

Exoderil contine etanol si de aceea nu trebuie sa vina in contact cu ochii sau sa fie aplicat pe zone ale pielii cu leziuni.

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul.

Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Mod de utilizare

Exoderil se utilizează o data pe zi pe zona de piele afectata, dupa curatarea si uscarea in prealabil a acestei zone.

Pentru a preveni recurentele, tratamentul trebuie continuat 2 saptamani dupa vindecarea clinica.

Exoderil este folosit numai pentru aplicatii locale.

În vederea vindecarii infectiei fungice (micoza) cat mai curand posibil va rugam sa luati in considerare urmatoarele aspecte:

1. Microbii pot adera la materialul textil realizand un contact cu aria cutanata infectata. De aceea, este necesara schimbarea zilnica a hainelor.

2. O piele normala si, in mod particular uscata, asigura o protectie buna in cazul infectiilor fungice. Se recomanda sa evitati acoperirea zonei de piele infectate cu imbracaminte stramta sau obiecte de imbracaminte care permit o ventilatie limitata sau care nu permit ventilatia (de exemplu ciorapi din fibre textile artificiale purtati in pantofi stramti). De asemenea, dupa spalare trebuie sa uscati bine zona infectata. Orice prosop sau imbracaminte trebuie schimbate zilnic.

3. In cazul piciorului de atlet nu trebuie sa mergeti descaltati acasă, in baie sau, de exemplu in hotel.

Aceasta reprezinta calea prin care puteti preveni sa fiti reinfectati si sa preveniti raspandirea ulterioara a microbilor patogeni.

4. Sauna sau baile cu aburi trebuie frecventate numai după ce infectia fungica a fost vindecata definitiv.

Cum se pastreaza Exoderil

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE