Rezervari online Catena

Cereale

Cereale pentru bebelusi, numite uneori "fainuri pentru sugari", sunt preparate solubile care se adauga la laptele obisnuit al bebelusului. Ele sunt special concepute de nutritionisti pentru a satisface nevoile nutritive ale bebelusilor de la 4/6 luni.

Copilul creste si se familiarizeaza treptat cu noi arome si texturi, pe masura ce alimentatia lui se diversifica. Ii puteti oferi copilului dumneavoastra cereale pentru bebelusi pentru a-l ajuta sa se familiarizeze cu aceste gusturi si texturi noi. La fel ca toate alimentele, altele decat laptele, cereale pentru bebelusi se introduc atunci cand incepe diversificarea alimentatiei pentru sugari, cu aprobarea medicului pediatru, in general intre 4 si 6 luni.

In timp ce laptele a fost singurul aliment pe care bebelusul l-a consumat in primele luni de viata, mesele sale se vor schimba treptat de la lichide la solide, pe masura ce isi diversifica dieta. Pe langa noile alimente oferite bebelusului dumneavoastra, adaugarea de cereale pentru bebelusi in lapte ii va permite acestuia sa descopere usor o textura ceva mai putin fluida decat laptele.

Exista multe varietati de cereale pentru bebelusi. Daca, in general, incepeti prin a alege cereale simple si fara gluten, puteti introduce apoi cerealele pentru sugari cu gluten si incepeti sa le dati in cantitati mici, crescand treptat pana la cantitatea indicata pe ambalaj. Exista varietati cu legume, care se dau de obicei la cina, sau cu arome mai gurmande, care se dau de obicei la micul dejun.

De la varsta de 6 luni, cerealele si alte alimente bogate in amidon ar trebui sa faca parte din dieta zilnica a copilului dumneavoastra. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea contin carbohidrati complecsi care furnizeaza energie ce poate fi consumata treptat. Ca parte a alimentatiei variate si echilibrate pe care o oferiti copilului dumneavoastra, trebuie sa va asigurati ca aceasta contine alimente bogate in amidon sub forma de cereale pentru bebelusi sau alte alimente bogate in amidon.

In plus, toate cerealele pentru sugari sunt imbogatite cu vitamina B1, in conformitate cu reglementarile privind alimentele pentru sugari.

Citeste mai mult!