Masaj facial: beneficii pentru circulatie si relaxare

Masaj facial: beneficii pentru circulatie si relaxare Masaj facial: beneficii pentru circulatie si relaxare

Ultima actualizare: 29 noiembrie 2023

masaj-facial

Masajul facial nu este nici pe departe un simplu tratament cosmetic devenit popular in epoca moderna, ci o tehnica dezvoltata cu mii de ani in urma, care s-a perpetuat pana in vremurile noastre datorita multiplelor beneficii pe care le atrage. Cu toate acestea, beneficiile nu sunt cunoscute in totalitate de foarte multi oameni si de aceea ne-am propus sa abordam acest subiect in materialul de fata.

Din cuprinsul sau veti putea afla care sunt beneficiile pe care masajul facial le are, cu accent pe efectele pozitive asupra circulatiei sanguine si a controlului stresului, precum si care sunt etapele unei astfel de proceduri.

Nu in ultimul rand, va vom invata cum sa va pregatiti pentru un masaj facial si cum sa va dati seama usor daca aveti nevoie de acest tratament.

 

Benesio BeautyCell colagen 5g este un supliment alimentar pe baza de colagen hidrolizat imbogatit cu vitamina C, vitamina E, acid hialuronic si indulcitor. Vitamina C contribuie la formarea normala a colagenului pentru functionarea normala a pielii si a ligamentelor. Totodata, vitamina C contribuie la regenerarea formei reduse a vitaminei E.


Masajul facial si beneficiile lui

La prima vedere s-ar putea spune ca beneficiile masajului facial sunt doar de ordin estetic, insa in realitate acestea cuprind o arie mai larga, avand efecte pozitive si asupra sanatatii fizice si psihice.

Imbunatatirea circulatiei sangelui

Un masaj facial facut „ca la carte”, imbunatateste circulatia sanguina la nivelul fetei si al gatului, facilitand dilatarea vaselor de sange. In acest mod creste fluxul sanguin, ceea ce duce la o mai buna oxigenare a celulelor si la un aport sporit de nutrienti. 

Oxigenul si nutrientii sunt resurse esentiale pentru fiecare celula din corp, iar in acest mod masajul facial face ca pielea sa fie mai sanatoasa, mai elastica, mai stralucitoare si mai rezistenta la actiunea bacteriilor si altor agenti patogeni.

Relaxarea profunda

Masajul facial este si o metoda eficienta de a va elibera de stresul acumulat la finalul unei zile incarcate sau de a mai reduce tensiunea psihica acumulata dupa o perioada mai dificila. Prin masaj, se relaxeaza muschii faciali si cei ai gatului, care devin tensionati pe fond de stres, iar imbunatatirea circulatiei sanguine la nivelul fetei are efecte benefice si asupra sistemului nervos central.

In aceleasi timp, masajul facial determina eliberarea unor substante in corp care au efect calmant si relaxant, imbunatatind totodata starea de spirit si buna dispozitie.

Skin Republic Masca de fata cu servetel Anti pete si Imperfectiuni este o masca-servetel din bumbac, cu gauri pentru ochi, nas si gura, imbibata cu un ser special care actioneaza in mod eficient impotriva petelor si imperfectiunilor. Masca de fata tip servetel Anti pete si Imperfectiuni contine hamamelis cu rol de minimizare a porilor, contribuind la un aspect luminos al tenului. 

 

Curatarea in profunzime a pielii

Pielea fetei este expusa pe tot parcursul zilei, iar din acest motiv se acumuleaza pe suprafata sa praf, bacterii si tot felul de substante iritante provenite din aerul poluat. Toate acestea determina aparitia cosurilor, petelor sau iritatiilor la nivelul fetei, care nu reprezinta doar un inconvenient estetic.

Astfel de probleme pot fi prevenite prin masaj facial, deoarece acesta curata pielea in profunzime, indepartand particulele de praf acumulate in pori, precum si bacteriile sau ciupercile ce pot provoca infectii.

Eliminarea toxinelor

Masajul facial are si efect detoxifiant daca este aplicat in mod regulat, pentru ca odata cu circulatia sangelui stimuleaza si ganglionii limfatici din zona barbiei si a maxilarului inferior. Se stie ca sistemul limfatic are un rol esential in eliminarea toxinelor din organism, iar masajul facial ii vine in ajutor atat prin stimularea ganglionilor, cat si prin faptul ca deschide porii, facilitand procesul detoxifiant.

Stimularea productiei de colagen

Colagenul este o proteina responsabila de mentinerea rezistentei si elasticitatii pielii dar si a celorlalte tesuturi conjunctive. Colagenul este produs in mod natural de organism, insa odata cu inaintarea in varsta aceasta capacitate scade. Asa se explica aparitia ridurilor si a aspectului de ten imbatranit, dar aceste inconveniente pot fi atenuate tot cu ajutorul masajului facial. Mai exact, masajul facial stimuleaza productia de colagen chiar si la varste mai inaintate, mentinand fermitatea si elasticitatea pielii.

Etapele masajului facial

Pentru a va bucura de toate beneficiile enumerate mai sus este recomandat sa apelati la masajul facial de fiecare data cand simtiti nevoia. Nu trebuie neaparat sa mergeti la un salon de cosmetica pentru aceasta, intrucat masajul facial poate fi aplicat fara niciun ajutor. Trebuie doar sa urmati cativa pasi simpli, dupa cum urmeaza:

  • Curatarea tenului – este necesara pentru indepartarea prafului si a altor impuritati acumulate le nivelul pielii pe parcursul zilei. Pentru aceasta trebuie sa folositi apa calduta si un sapun fin care nu ataca pielea.
  • Aplicarea unui ulei pentru fata – pentru un masaj facial aveti nevoie de un ulei cosmetic pentru fata, care lubrifiaza pielea si face miscarile mai usoare. Daca aveti un ten uscat, puteti folosi ulei de migdale sau de argan, care au efect hidratant. De asemenea, pentru tenul gras este recomandat uleiul de jojoba. Uleiul se aplica in strat subtire si se intinde pe toata fata.
  • Masarea gatului – masajul facial se incepe de la baza gatului, urcand spre urechi si insistand mai mult pe aceasta zona, deoarece aici se afla ganglioni limfatici care trebuie stimulati.
  • Masarea fetei – se trece apoi la masajul facial propriu-zis, incepand cu zonele de la colturile gurii si urcand spre nas si pometi.
  • Masarea fruntii si tamplelor – se incepe masand usor ambele tample si avansand treptat catre mijlocul fruntii, dupa care miscarile se indreapta inapoi catre tample.
  • Masarea ochilor – aceasta este ultima etapa a masajului facial, care se incepe de sub sprancene coborand apoi la nivelul ochilor. Acestia se maseaza incepand din partile laterale catre baza nasului.

Fiecare din aceste etape trebuie sa dureze circa un minut, iar dupa masarea ochilor se repeta o data pasii descrisi mai sus.

Cum va pregatiti pentru un masaj facial?

Nu exista o regula clara in privinta frecventei masajului facial, acest detaliu ramanand la alegerea fiecaruia in functie de necesitati. Totusi, putem spune ca un astfel de tratament poate fi aplicat o data pe luna in cazul persoanelor cu un ten normal, in timp ce persoanele cu tenul gras sau cu acnee trebuie sa apeleze la masaj facial o data la doua saptamani. Mai important este cum va pregatiti pentru un astfel de tratament, iar in acest sens avem pentru dumneavoastra alte cateva sfaturi utile.

Cu cel putin cinci zile inainte de masajul facial evitati expunerea la soare, pentru a reduce riscul aparitiei unei iritatii. Tot pentru a preveni iritarea pielii, nu folositi tratamente exfoliante cu patru zile inainte de tratament, pentru ca acestea fac pielea mai sensibila, iar masajul ii poate dauna. De asemenea, inainte de masaj nu folositi niciun fel de tratament facial si nu uitati sa va demachiati inainte de a incepe procedura!

In acelasi timp, sunt cateva reguli de urmat si dupa un astfel de tratament, pentru a nu compromite rezultatele dorite. Astfel, dupa o sedinta de masaj nu este recomandat sa folositi machiaj si nici un alt tip de tratament pentru ten, cel putin 24 de ore, pentru a lasa pielea sa respire si a permite eliminarea toxinelor. De asemenea, nu ar trebui sa mergeti la piscina, la sauna sau la sala pentru a evita iritarea pielii, care devine mai sensibila dupa masaj.

Cui ii este recomandat masajul facial?

Dupa cum am aratat mai sus, masajul facial este un tratament benefic care poate fi recomandat oricui, indiferent de varsta sau sex. Exista insa anumite categorii de persoane in cazul carora masajul facial este recomandat in mod special. Ne referim in primul rand la persoanele trecute de 25-30 de ani. Daca este vorba de persoane cu un ten gras sau cu probleme, astfel de tratamente pot fi incepute la varsta de 25 de ani sau si mai devreme, in timp ce persoanele cu un ten normal mai pot astepta o perioada pana trec pragul varstei de 30 de ani.

De asemenea, persoanele care se confrunta frecvent cu stresul pot sa apeleze oricand la un masaj facial pentru a se relaxa, la fel si cele care constata ca le-au aparut primele riduri si doresc sa inlature acest inconvenient.  

 

 

Farmacistul Catena va recomanda: