Nutritie

  • Alimente bogate in histamina
    Alimente bogate in histamina

    Histamina este o amina biogena care se sintetizeaza, in vivo, din aminoacidul histidina. Aceasta substanta biologic activa indeplineste un rol semnificativ in modularea reactiilor alergice. Cu toate acestea,…

  • Alimente care scad VSH-ul
    Alimente care scad VSH-ul

    VSH este un acronim pentru „viteza de sedimentare a hematiilor”, folosit pentru a denumi o analiza de sange care evalueaza nivelul inflamatiei din organism. Un nivel crescut al VSH-ului indica…

  • Telina: beneficii si modalitati de consum
    Telina: beneficii si modalitati de consum

    Fie ca este adaugata in supe sau in preparate la cuptor, fie ca este mancata cruda, telina este una dintre cele mai prezente legume in mesele oamenilor. Telina este un aliment excelent datorita faptului…

  • Cele mai bune strategii pentru a evita excesele alimentare de Sarbatori
    Cele mai bune strategii pentru a evita excesele alimentare de Sarbatori

    Perioada Sarbatorilor este incarcata de emotii, intalniri cu oameni dragi, dar si de foarte multa mancare. Cand va aflati la masa cu familia si prietenii apropiati, cu o masa plina de bunatati, devine…

  • Orez brun: ce beneficii are si cum poate fi consumat
    Orez brun: ce beneficii are si cum poate fi consumat

    Orezul brun este un aliment nutritiv, bogat in fibre. Spre deosebire de orezul alb, care este mult mai procesat, orezului brun ii este indepartat doar stratul dur exterior. Drept urmare, orezul brun contine…

  • Cum sa va recapatati energia dupa mesele copioase de Craciun
    Cum sa va recapatati energia dupa mesele copioase de Craciun

    Venirea Craciunului aduce, pe langa spiritul de sarbatoare si bucurie, si mese copioase, cu multe calorii, precum si tendinta de a face excese alimentare. Dupa perioada Craciunului, in care ati petrecut…

  • Ciocolata neagra: beneficii si contraindicatii
    Ciocolata neagra: beneficii si contraindicatii

    Oamenii mananca ciocolata intr-o forma sau alta de sute de ani. In cea mai mare parte a acestui timp, a fost sub forma de cacao lichida, obtinuta din boabe de cacao. Unele culturi - dar nu toate - au…

  • Mango – compozitie, beneficii si utilizari
    Mango – compozitie, beneficii si utilizari

      Mango este fructul arborelui de mango, originar din India, Pakistan si Birmania, si are avantajul de a fi nu doar delicios, ci si plin de substante nutritive! Cu un aport deosebit de mare de vitaminele…

  • Consumul de portocale si beneficiile pentru sanatate
    Consumul de portocale si beneficiile pentru sanatate

      O dieta echilibrata este unul dintre secretele pentru a ramane in forma si sanatos. Legumele si fructele, in special, ar trebui sa faca parte din dieta zilnica, deoarece acestea furnizeaza organismului…

  • Alimente sanatoase pentru pancreas sau care sustin vindecarea lui
    Alimente sanatoase pentru pancreas sau care sustin vindecarea lui

    S.O.S. pancreasul are nevoie de ajutor! Desi este esential, tratamentul prescris de catre medic nu este suficient. Pentru a va imbunatati starea de sanatate este important sa va preparati fiecare masa…

  • Broccoli: proprietati si beneficii pentru organism
    Broccoli: proprietati si beneficii pentru organism

    Verisor cu conopida, varza, varza kale si varza de Bruxelles, broccoli face parte din marea familie a cruciferelor, renumita pentru nenumaratele sale calitati nutritive. Sub denumirea stiintifica de Brassica…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII