Nutritie

  • Excesul alimentar: cauze, consecinte si cum sa-l evitati
    Excesul alimentar: cauze, consecinte si cum sa-l evitati

    Pentru a supravietui si a-si mentine integritatea fiziologica si biochimica, organismul are nevoie de macronutrienti, micronutrienti si, bineinteles, calorii. Toate acestea provin din alimentele pe care…

  • Electrolitii: ce sunt si ce rol au in organism
    Electrolitii: ce sunt si ce rol au in organism

    Prin substante minerale intelegem „electroliti”, compusi indispensabili vietii, care joaca roluri esentiale intr-o gama variata de procese fiziologice si biochimice. Spre exemplu, electrolitii…

  • Beneficiile consumului de cereale integrale
    Beneficiile consumului de cereale integrale

    Cerealele integrale reprezinta o categorie de alimente esentiale pentru dieta umana, fiind chiar o sursa incontestabila de carbohidrati sanatosi, proteine, fibre, fitocompusi, vitamine, insa si o gama…

  • Bucurie fara exces! Cum sa va bucurati de mesele festive fara regrete
    Bucurie fara exces! Cum sa va bucurati de mesele festive fara regrete

    Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, iar sezonul festiv se face resimtit pe zi ce trece. Odata cu el, vine si timpul petrecut cu intreaga familie, precum si mesele imbelsugate, pline de delicii si „placeri…

  • Informatii importante despre fitoestrogeni
    Informatii importante despre fitoestrogeni

    Fitoestrogenii sunt compusi organici prezenti in plante, cunoscuti pentru capacitatea lor de a imita actiunea estrogenului, hormonul feminin. Acesti compusi pot fi gasiti in numeroase alimente precum…

  • Cat de sanatos este untul? Ce spun specialistii
    Cat de sanatos este untul? Ce spun specialistii

    In ultimele decenii, consumul de unt a fost considerat frecvent un factor pentru aparitia bolilor cardiovasculare, din cauza continutului sau ridicat de grasimi saturate. Totusi, in prezent, untul este…

  • Beneficiile consumului de andive. Retete cu andive
    Beneficiile consumului de andive. Retete cu andive

      Andivele sunt legume cu frunze verzi, cunoscute si sub numele de chicorée. Acestea fac parte din familia Asteraceae si sunt strans inrudite cu salata. Andivele sunt apreciate pentru frunzele…

  • Ce este creatina si care sunt beneficiile ei?
    Ce este creatina si care sunt beneficiile ei?

    Creatina ajuta muschii sa produca energie in timpul sesiunilor de sport sau a exercitiilor de mare intensitate. De multe ori, sportivii iau suplimente cu creatina pentru a-si imbunatati forta si performanta,…

  • Totul despre ananas: beneficii si proprietati
    Totul despre ananas: beneficii si proprietati

    Nu judecati o carte dupa coperta si niciun fruct dupa coaja! Desi tepii lui s-ar putea sa va intimideze, daca reusesiti sa trecesti peste aparente, veti descoperi ca prin consumul de ananas puteti obtine…

  • Rosii: beneficii si informatii nutritionale
    Rosii: beneficii si informatii nutritionale

    Originare din America de Sud, rosiile se bucura de o mare popularitate in intreaga lume, devenind un ingredient de baza in traditia culinara a multor tari. Printre acestea se numara si Romania, unde rosiile…

  • Ce mananca medicii la micul dejun pentru a mentine echilibrul hormonal
    Ce mananca medicii la micul dejun pentru a mentine echilibrul hormonal

    Echilibrul hormonal este esential pentru buna functionare a organismului si, pe cale de consecinta, are un impact puternic asupra sanatatii si calitatii vietii. Problema este ca mentinerea acestuia nu-i…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII