Nutritie

  • Migdale: beneficii, proprietati, valoare nutritionala
    Migdale: beneficii, proprietati, valoare nutritionala

    Migdalele se numara printre cele mai apreciate nuci si se crede ca sunt pe primul loc in topul celor mai vechi culturi de nuci din lume. Astazi, migdalele sunt apreciate de foarte multi oameni, iar beneficiile…

  • Top 10 cele mai bune alimente bogate in magneziu
    Top 10 cele mai bune alimente bogate in magneziu

    Interesul pentru sursele de magneziu, fie ca vorbim de alimente sau suplimente alimentare, a inregistrat o crestere substantiala in ultima vreme. Si pe buna dreptate. Acest mineral are roluri esentiale…

  • Kiwi: beneficii, metode de consum, valoare nutritionala
    Kiwi: beneficii, metode de consum, valoare nutritionala

    Kiwi este un fruct delicios care ofera o multime de beneficii pentru sanatate. De exemplu, stiati ca este unul dintre cele mai bogate alimente in vitamina C? E adevarat. Mai exact, o singura cana de kiwi…

  • Lipsa de calciu sau hipocalcemia, simptome si cum poate fi prevenita
    Lipsa de calciu sau hipocalcemia, simptome si cum poate fi prevenita

    Lipsa de calciu este o deficienta frecvent semnalata, un aport scazut de calciu (precum si o dieta saraca in potasiu, fibre alimentare si vitamina D) fiind asociat cu probleme de sanatate destul de mari.…

  • Caju: beneficii si recomandari de consum
    Caju: beneficii si recomandari de consum

    Nucile caju sunt unele dintre cele mai gustoase, versatile si sanatoase nuci. Aceste nuci au capacitatea de a ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii, de a sprijini functionarea sanatoasa a creierului…

  • Pepene rosu: nutritie, beneficii si recomandari de consum
    Pepene rosu: nutritie, beneficii si recomandari de consum

    Pepenele rosu este unul dintre cele mai consumate fructe pe timp de vara. Desi este renumit pentru capacitatea sa de a mentine organismul racorit si hidratat, exista o multime de alte beneficii pentru…

  • Ce sunt EPA si DHA si de ce sunt importanti?
    Ce sunt EPA si DHA si de ce sunt importanti?

    60% din masa creierului este formata din acizi grasi, dintre care 70% sunt omega-3. Omega 3 precum EPA si DHA sunt implicati intr-o serie de functii ale creierului, cum ar fi memoria si vederea, precum…

  • Semne ca suferiti de deficit de vitamine in sezonul rece
    Semne ca suferiti de deficit de vitamine in sezonul rece

    In sezonul rece, este important sa constientizati ca puteti suferi de un deficit de vitamine, ceea ce va poate afecta starea de sanatate si imunitatea. Temperaturile scazute si expunerea redusa la soare…

  • 10 alimente de primavara si beneficiile lor
    10 alimente de primavara si beneficiile lor

    Cand ati fost ultima oara la piata? Cu siguranta hipermarketurile sunt aprovizionate cu tot ceea ce va este necesar acasa, insa, nu uitati ca pietele au un farmac aparte. Varietatea si prospetimea produselor…

  • Afine: proprietati si beneficii pentru sanatate
    Afine: proprietati si beneficii pentru sanatate

    V-ati intrebat vreodata care ar putea fi impactul asupra sanatatii pe care il pot avea acele boabe albastre minuscule extrem de aromate pe care le adaugati la cereale sau pe care le puneti in smoothie-uri?…

  • Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
    Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

    In cazul persoanelor cu diabet, nivelul zaharului din sange (glicemie) poate fi constant mare. Odata cu trecerea timpului, acest lucru poate provoca daune suplimentare organismului. Care sunt valorile…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII