Plante cu rol in intarirea imunitatii

Plante cu rol in intarirea imunitatii Plante cu rol in intarirea imunitatii

Ultima actualizare: 15 decembrie 2021

plante-intarirea-imunitatii

Timp de secole, oamenii au folosit ierburi si plante pentru tratarea afectiunilor medicale si pentru intarirea imunitatii in mod natural. Plantele folosite pentru intarirea imunitatii stimuleaza activitatea celulelor care lupta impotriva infectiilor. Ierburile si plantele care au rol in intarirea imunitatii reprezinta un instrument esential in combaterea, printre altele, a infectiei cu noul coronavirus. Antibioticele sunt folosite pentru a ucide bacteriile, nu si virusurile.

Despre intarirea imunitatii in mod natural

Peste 80% din populatia pamantului folosesc produse din plante care sporesc sistemul imunitar si sustin procesul de vindecare.

Ce este sistemul imunitar

Sistemul imunitar este unul dintre cele mai complexe sisteme ale organismului. Sistemul imunitar ajuta la mentinerea starii de sanatate prin combaterea virusurilor, bacteriilor si celulelor care se dezvolta anormal, facand diferenta intre tesuturile sanatoase ale organismului si patogenii invadatori.

Plantele care ajuta la intarirea imunitatii mentin starea de sanatate in mod natural. Obiectivul folosirii acestor plante este in special prevenirea. Rolul plantelor care imbunatatesc imunitatea este acela de a sustine si intari sistemul imunitar natural al organismului.


Lista plantelor cu rol in intarirea imunitatii

Daca sunteti in cautarea unei solutii-minune de intarire a imunitatii, este important sa stiti ca acest lucru nu se poate realiza peste noapte. Acest proces implica schimbarea stilului de viata si utilizarea unor plante care intaresc imunitatea, datorita efectelor antimicrobiene si antivirale.

Printre cele mai eficiente plante folosite pentru intarirea imunitatii se numara:

Echinacea

Echinacea contine o multime de constituenti chimici care stimuleaza sistemul imunitar si care ofera o valoare terapeutica semnificativa. Potrivit cercetarilor, unul dintre cele mai importante beneficii ale echinaceei este acela ca poate ajuta la combaterea infectiilor recurente.

Ceaiul verde

Conform studiilor care au testat eficacitatea ceaiului verde, s-a demonstrat ca acesta dispune de proprietati antioxidante si imunomodulatoare. Ceaiul verde functioneaza ca agent antifungic si antiviral, lucru care poate fi extrem de benefic pentru pacientii imunocompromisi.

plante-intarirea-imunitatii-ceai-verde

Pentru a va imbunatati sistemul imunitar este recomandat sa beti in fiecare zi un ceai verde de buna calitate. Ceaiul verde contine antioxidanti si aminoacizi care ajuta organismul sa lupte impotriva germenilor si sa se recupereze mai repede.

Socul

Florile plantei de soc sunt folosite drept medicament de mii de ani. Chiar si Hipocrate, “parintele medicinei”, a inteles ca aceasta planta este cheia catre intarirea imunitatii. Hipocrate a folosit fructele de soc datorita beneficiilor pentru sanatate, cum ar fi capacitatea de a lupta impotriva racelii, gripei, alergiilor si inflamatiilor.

Cercetatorii au descoperit in urma mai multor studii ca socul contribuie la intarirea imunitatii, in special pentru ca s-a dovedit ca ajuta la tratarea simptomelor racelii si gripei.

Ghimbirul

Medicina ayurvedica s-a bazat dintotdeauna pe capacitatea ghimbirului de imbunatatire a sistemului imunitar. Specialistii sustin ca ghimbirul ajuta la descompunerea acumularii de toxine in organe. De asemenea, are capacitatea de a curata sistemul limfatic, acea retea de tesuturi si organe care ajuta la eliminarea din organism a toxinelor, deseurilor si a altor materiale nedorite.

plante-intarirea-imunitatii-ghimbir

Datorita actiunii antiinflamatorii, radacina de ghimbir si uleiul esential de ghimbir pot trata o gama larga de afectiuni. Potrivit studiilor, ghimbirul are actiune antimicrobiana, care ajuta la tratarea bolilor infectioase.

Alimente care contin vitamina C

Alimentele care contin vitamina C, cum ar fi citricele si ardeiul gras rosu, ajuta la intarirea imunitatii datorita proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante.

Cercetarile demonstreaza ca aportul de vitamina C in cantitati suficiente (impreuna cu zinc) poate contribui la reducerea simptomelor infectiilor respiratorii si la vindecarea mai rapida a unor afectiuni precum raceala comuna si bronsita.

Cele mai bune alimente care contin vitamina C si care pot contribui la intarirea imunitatii sunt:

  • citricele, cum ar fi portocalele, lamaia si grapefruitul
  • ardeiul gras verde si rosu
  • patrunjelul
  • coacazele negre
  • ananasul
  • mango

De asemenea, medicii pot recomanda suplimentele alimentare care contin vitamina C, cum ar fi Propolis C + Echinacea Forte, un produs care asigura o rezistenta cu 50% mai mare in sezonul rece, precum si cu 55% mai putine episoade de boala. Propolis C + Echinacea Forte contine vitamina C, tinctura de propolis, precum si extracte naturale de fructe de soc si echinacea.

Alimente care contin beta-caroten

Beta-carotenul are o activitate antioxidanta puternica, iar acest lucru ii permite sa contribuie la reducerea inflamatiei si la combaterea stresului oxidativ. Cu toate ca suplimentele cu beta-caroten pot asigura doza zilnica necesara, cercetatorii recomanda sa consumati alimente care contin carotenoizi.

Cele mai bogate surse de beta-caroten sunt fructele si legumele galbene, portocalii si rosii, dar si legumele cu frunze verzi. Urmatoarele alimente pot contribui la intarirea imunitatii:

  • ardeiul gras rosu
  • sucul de morcovi
  • dovleacul
  • spanacul
  • caisele
  • cartofii dulci
  • varza kale
  • varza

Referinte:

https://draxe.com/health/how-to-boost-your-immune-system/