Magne B6 premium 100 mg / 10 mg x 40 compr. film.

Prospect Magne B6 premium 100 mg / 10 mg x 40 compr. film.

Mergeti la produs

 Prospect: Informatii pentru utilizator

MAGNE B6 Premium 100 mg/10 mg comprimate filmate

Magneziu/clorhidrat de piridoxina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
 
 • Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.
 •  Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
 •  Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
 •  Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
 •  Daca dupa 30 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.
 
 
Ce gasiti in acest prospect
 
1. Ce este MAGNE B6 Premium si pentru ce se utilizeaza
 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati MAGNE B6 Premium
 
3. Cum sa utilizati MAGNE B6 Premium
 
4. Reactii adverse posibile
 
5. Cum se pastreaza MAGNE B6 Premium
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
 
1. Ce este MAGNE B6 Premium si pentru ce se utilizeaza
 
Acest medicament contine magneziu si clorhidrat de piridoxina (vitamina B6). Este indicat pentru prevenirea si tratamentul deficitului de magneziu la adulti, adolescenti si copii cu varsta cuprinsa intre 6-12 ani.
 
Asocierea unora dintre urmatoarele simptome poate indica un deficit de magneziu:
 
 • nervozitate, iritabilitate, anxietate usoara, oboseala trecatoare, tulburari minore de somn
 • manifestari de anxietate, cum sunt spasmele digestive sau palpitatiile (la persoane fara afectiuni cardiace)
 • crampe musculare, furnicaturi.
 
Aportul de magneziu poate ameliora aceste simptome.
 
Daca simptomele nu se amelioreaza dupa o luna de tratament, nu este utila continuarea acestuia.
 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati MAGNE B6 Premium
 
Nu utilizati MAGNE B6 Premium:
 
 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la citrat de magneziu anhidru, clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)
 • daca aveti insuficienta renala severa (afectare a functiei rinichilor)
 • daca urmati un tratament cu levodopa (medicament pentru tratamentul bolii Parkinson).
 
Daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
Atentionari si precautii
 
Inainte sa luati MAGNE B6 Premium, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
 
 • aceasta forma farmaceutica nu este destinata copiilor cu greutate corporala sub 20 kg (aproximativ 6 ani). Pentru copiii sub 6 ani, sunt disponibile alte forme farmaceutice, adecvate varstei.
 • la pacientii cu insuficienta renala moderata se recomanda precautie, pentru a evita riscurile care ar putea proveni din cresterea concentratiei magneziului in sange
 • in caz de infectii urinare, acestea trebuie vindecate, inainte de inceperea tratamentului cu magneziu
 • in cazul asocierii deficitului de calciu, trebuie corectat deficitul de magneziu, inainte de a incepe administrarea de calciu
 • daca luati doze mari de piridoxina (vitamina B6) pe o perioada lunga de timp (cateva luni sau, in alte situatii, ani), poate sa apara afectarea senzoriala a nervilor. Simptomele includ: amorteala si tulburari de echilibru, tremor la nivelul extremitatilor si ataxie senzoriala gradual progresiva (dificultati de coordonare). In general, efectele sunt reversibile dupa intreruperea administrarii medicamentului.
 
Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
MAGNE B6 Premium impreuna cu alte medicamente
 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
 
In special, informati-l pe medicul dumneavoastra sau pe farmacist daca luati:
 • levodopa (medicament pentru tratamentul bolii Parkinson). Acest medicament nu trebuie administrat concomitent cu levodopa, deoarece actiunea levodopa este inhibata atunci cand nu este asociata cu inhibitori ai dopa-decarboxilazei periferice. Trebuie sa evitati orice aport de piridoxina (vitamina B6) daca levodopa nu este asociata cu inhibitori ai dopa-decarboxilazei.
 • medicamente care contin fosfati sau saruri de calciu, deoarece scad absorbtia intestinala a magneziului
 • tetracicline (medicamente pentru tratamentul unor infectii). Medicamentele care contin magneziu, fier sau fluoruri si tetraciclinele isi influenteaza reciproc absorbtia. De aceea, se recomanda administrarea acestui medicament la un interval de cel putin 3 ore fata de tetracicline.
 • medicamente utilizate in tratamentul unor infectii: aminoglicozide, care grabesc eliminarea magneziului, tetraciclina, neomicina, eritromicina, cloramfenicol, sulfamide, cicloserina, care produc inactivarea vitaminei B6, izoniazida, care creste necesarul de vitamina B6, nitrofurantoina, a carei eliminare este crescuta de 2 ori de catre vitamina B6
 • medicamente glicozide tonicardiace cum este digoxina, deoarece magneziul le modifica absorbtia
 • diuretice care economisesc potasiu, deoarece cresc cantitatea de magneziu din sange
 • ciclosporina A (medicament folosit in transplantul de organ), deoarece grabeste eliminarea magneziului
 • medicamente pentru tratamentul cancerului: vitamina B6 scade activitatea altretaminei, cisplatina creste eliminarea magneziului
 • hidralazina, medicament pentru scaderea tensiunii arteriale, deoarece creste necesarul de vitamina B6
 • penicilamina si contraceptive orale, care pot creste necesarul de vitamina B6
 • medicamente pentru tratamentul convulsiilor: fenobarbital si fenitoina, deoarece vitamina B6 scade valorile concentratiilor acestor medicamente in sange.
 
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
 
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
 
Medicul poate recomanda administrarea acestui medicament in timpul sarcinii numai daca este necesar.
 
Daca descoperiti ca sunteti gravida in timpul utilizarii acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, deoarece numai acesta poate decide daca tratamentul trebuie continuat.
 
Fiecare dintre componentele medicamentului, magneziul si vitamina B6, in mod individual, sunt considerate compatibile cu alaptarea. Avand in vedere existenta unor date limitate privind doza zilnica maxima de vitamina B6 administrata in timpul alaptarii, se recomanda administrarea unei doze maxime de 20 mg vitamina B6 (2 comprimate filmate Magne B6 Premium) pe zi la femeile care alapteaza.
 
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
 
Acest medicament nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
 
MAGNE B6 Premium contine lactoza anhidra
 
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
 
3. Cum sa utilizati MAGNE B6 Premium
 
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
 
Doza recomandata
 
Adulti: 3-4 comprimate filmate MAGNE B6 Premium pe zi, fractionate in 2-3 prize administrate in timpul meselor.
 
Copii cu varsta peste 6 ani (aproximativ 20 kg) si adolescenti: 2-4 comprimate filmate MAGNE B6 Premium pe zi fractionate in 2-3 prize administrate in timpul meselor.
 
Mod si durata de administrare
 
Se administreaza pe cale orala.
 
Comprimatele se inghit intregi, cu un pahar cu apa.
 
Doza zilnica se fractioneaza, de preferinta, in mai multe prize, care se administreaza inainte sau in timpul meselor.
 
Durata obisnuita a tratamentului este de o luna. Daca simptomele nu se amelioreaza dupa o luna de tratament, nu este utila continuarea acestuia.
 
Daca luati mai mult MAGNE B6 Premium decat trebuie
 
Supradozajul cu magneziu pe cale orala nu este, in general, urmat de reactii toxice, daca rinichii functioneaza normal. Totusi, in cazul unei insuficiente renale, este posibil sa apara intoxicatia cu magneziu.
 
Urmatoarele simptome apar in cazul administrarii unei cantitati mai mari decat doza recomandata: scaderea tensiunii arteriale, greata, varsaturi, inrosirea trecatoare a fetei si gatului, sete, deprimarea sistemului nervos central (somnolenta, confuzie), slabiciune musculara, diminuarea reflexelor, modificari ale ECG, aparitia deprimarii respiratiei, aritmii cardiace, coma, stop cardiac si paralizie respiratorie, sindrom anuric.
 
Tratamentul supradozajului cu MAGNE B6 Premium consta in: rehidratare si diureza fortata. In cazul insuficientei renale, este necesara hemodializa sau dializa peritoneala.
 
Daca luati doze mari de vitamina B6 (piridoxina) pe o perioada lunga de timp (cateva luni sau, in alte cazuri, ani), poate sa apara afectarea senzoriala a nervilor. Simptomele includ: amorteala si tulburari de echilibru, tremor la nivelul extremitatilor si dificultati de coordonare (ataxie senzoriala gradual progresiva). In general, efectele sunt reversibile dupa intreruperea administrarii.
 
Daca uitati sa luati MAGNE B6 Premium
 
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.
 
4. Reactii adverse posibile
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
 
Pot sa apara:
 
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile)
 •  diaree si dureri abdominale (cazuri izolate)
 •  reactii la nivelul pielii (cutanate)
 •  reactii alergice
 •  la intreruperea administrarii apar reactii de sevraj in cazul administrarii dozelor zilnice mai mult de 30 de zile, cu urmatoarele simptome: nervozitate, tremor si modificari ale electroencefalogramei (o metoda care investigheaza activitatea electrica a creierului).
 
Raportarea reactiilor adverse
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
 
5. Cum se pastreaza MAGNE B6 Premium
 
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
 
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
 
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
 
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
Ce contine MAGNE B6 Premium
 •  Substantele active sunt: magneziu si clorhidrat de piridoxina (vitamina B6). Fiecare comprimat filmat contine magneziu 100 mg, sub forma de citrat de magneziu anhidru 618,43 mg, si clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 10 mg.
 •  Celelalte componente sunt: nucleu: lactoza anhidra, macrogol 6000, stearat de magneziu; film: hipromeloza, macrogol 6000, dioxid de titan (E171), talc.
 
 
Cum arata MAGNE B6 Premium si continutul ambalajului
 
Se prezinta sub forma de comprimate filmate ovale, de culoare alba.
 
Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a cate 15 comprimate filmate.
 
Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a cate 20 comprimate filmate.
 
Cutie cu 4 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a cate 15 comprimate filmate.
 
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
 
Sanofi Romania SRL
 
Str. Gara Herastrau, nr. 4, Cladirea B, etajele 8-9
 
Sector 2, Bucuresti, Romania
 
Fabricantul
 
Sanofi Winthrop Industrie
 
1, rue de la Vierge, Ambarès et Lagrave
 
33565 Carbon Blanc Cedex, Franta
 
Sanofi Winthrop Industrie
 
56, route de Choisy au Bac
 
60205 Compiègne, Franta
 
SANOFI-AVENTIS Zrt.
 
Campona utca 1, Harbor Park
 
1225 Budapesta, Ungaria
 
CHINOIN Private Co. Ltd.
 
Lévai u. 5, 2112 Veresegyhaz, Ungaria
 
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
 
Sanofi Romania SRL
 
Tel: 021 317 31 36
 
Acest prospect a fost revizuit in octombrie 2020.
 
Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Inapoi la prospecte Mergeti la produs