NEVRALGIO 250 mg / 150 mg / 20 mg x 20 compr.

Prospect NEVRALGIO 250 mg / 150 mg / 20 mg x 20 compr.

AUTORIZATIE DE PUNERE PE PIATA NR. 13152/2020/01

Prospect

Prospect: Informatii pentru utilizator

Nevralgio 250 mg/150 mg/20 mg comprimate acid acetilsalicilic/paracetamol/cafeina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale. 

- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. 

- Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.

- Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

- Daca dupa 3-4 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

 

Ce gasiti in acest prospect

1. Ce este Nevralgio si pentru ce se utilizeaza 

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Nevralgio 

3. Cum sa utilizati Nevralgio 

4. Reactii adverse posibile 

5. Cum se pastreaza Nevralgio 

6. Continutul ambalajului si alte informatii

 

1. Ce este Nevralgio si pentru ce se utilizeaza

Nevralgio este un medicament care actioneaza impotriva durerii (analgezic), a febrei si inflamatiei.

Fiecare comprimat de Nevralgio contine trei substante active: acid acetilsalicilic, paracetamol si cafeina. Acidul acetilsalicilic si paracetamolul reduc durerea si febra, iar acidul acetilsalicilic reduce, in plus, inflamatia. Cafeina este un stimulent usor si creste efectul acidului acetilsalicilic si al paracetamolului. Nevralgio este indicat pentru tratamentul simptomatic, de scurta durata, al durerilor de intensitate usoara pana la moderata, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, nevralgii, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor, dureri dupa interventii chirurgicale. De asemenea, este indicat pentru scaderea febrei si ameliorarea durerilor menstruale suparatoare.

Daca dupa 3 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

 

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Nevralgio

Nu luati Nevralgio:

• Daca sunteti alergic la paracetamol, acid acetilsalicilic, cafeina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6). Simptomele unei reactii alergice pot include: astm, respiratie suieratoare sau dificila, eruptii trecatoare pe piele sau urticarie, umflarea fetei sau a limbii, secretii nazale.

• Daca ati avut o reactie alergica la alte medicamente utilizate pentru tratarea durerii, a inflamatiei sau a febrei, precum diclofenac sau ibuprofen.

• Daca aveti ulcer gastric sau intestinal sau ati avut ulcer gastric sau intestinal.

• Daca ati observat sange in scaun sau scaun de culoare neagra (simptome de sangerare sau de perforatie gastro-intestinala).

• Daca aveti o afectiune ereditara numita ,,deficit de glucozo-6 fosfatdehidrogenaza", care afecteaza celulele rosii ale sangelui si ar putea cauza anemie, icter sau marirea splinei in cazul expunerii la anumite alimente, medicamente cum sunt anumite antiinflamatoare (de exemplu acidul acetilsalicilic) sau alte boli.

• Daca aveti probleme severe cu ficatul, cu rinichii sau cu inima. 

• Daca aveti predispozitie crescuta la sangerari (de exemplu, hemofilie)

• Daca aveti o afectiune numita mastocitoza (crestere a unui anumit tip de celule din tesut conjunctiv, care secreta histamina, substanta responsabila in parte de simptomele alergiei, dar si serotonina si diverse enzime), deoarece acidul acetilsalicilic poate induce reacjii alergice (soc circulator cu inrosirea fetei, tensiune arteriala mica, accelerarea batailor inimii si varsaturi).

• Daca utilizati metotrexat (un medicament folosit la tratarea poliartritei reumatoide, psoriazisului sau diferitelor tipuri de cancer), in doze de 15 mg sau mai mult pe saptamana, sunteti in ultimele trei luni de sarcina sau alaptati, copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani.

 

Atentionari si precautii 

Inainte sa luati Nevralgio, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului: 

• daca aveti probleme usoare sau moderate cu rinichii.

• daca aveti probleme usoare sau moderate cu ficatul.

• daca aveti o afectiune a ficatului determinata de abuzul de alcool etilic. 

• daca pierdeti lichide (aveti risc de deshidratare), de exemplu in cazul starilor de greata, diareei, inainte sau dupa o interventie chirurgicala.

• daca aveti o migrena care este atat de severa incat necesita odihna la pat, aveti o durere de cap diferita de migrenele obisnuite sau varsati in timpul migrenei. in cazul in care migrena nu trece dupa prima doza de Nevralgio, adresati-va imediat unui medic.

• daca in ultimele 3 luni ati avut dureri de cap in mai mult de 10 zile pe luna. Intrerupeti administrarea Nevralgio si adresati-va medicului dumneavoastra.

• daca aveti astm bronsic, rinita alergica sezoniera, polipi nazali, o boala respiratorie cronica sau dezvoltati simptome alergice (de exemplu reactii pe piele, mancarime, urticarie). Administrarea se va efectua cu prudenta deosebita, deoarece exista riscul de aparitie a unei crize de astm sau a unei alte reactii alergice.

• daca apar probleme gastro-intestinale precum ulcer gastric, scaune cu sange sau scaune de culoare neagra, disconfort sau arsuri in capul pieptului. Intrerupeti administrarea Nevralgio si adresati-va imediat unui medic. Ca si in cazul altor medicamente pentru ameliorarea durerii si inflamatiei, pot aparea sangerari, ulceratii sau perforatii la nivelul stomacului si intestinului, care pot duce la deces. Riscul de aparitie poate fi crescut in cazul administrarii concomitente cu alcool etilic sau alte medicamente, precum corticosteroizi, medicamente anticoagulante cum este warfarina, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (pentru tratarea depresiei) si alt antiinflamator nesteroidian. Pentru a reduce intensitatea simptomelor gastro-intestinale, Nevralgio se poate administra dupa mese.

• daca aveti insuficienta cardiaca usoara sau moderata sau tensiune arteriala mare. Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua acest medicament, doarece poate determina acumularea de lichide in organismul dumneavoastra si aparitia de edeme.

• daca aveti guta (valori mari ale acidului uric in sange).

• daca aveti diabet zaharat.

• daca vi s-a efectuat de curand o interventie chirurgicala (inclusiv interventii minore precum cele dentare) sau urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala in urmatoarele 7 zile, deoarece acidul acetilsalicilic are efect antiagregant plachetar, care persista cateva zile, existand risc de accidente hemoragice.

• daca luati medicamente care influenteaza coagularea sangelui (vezi ,,Nevralgio impreuna cu alte medicamente"), deoarece administrarea se va efectua numai sub supravegherea medicului.

daca aveti tulburari de sangerare, sangerari vaginale anormale in afara perioadei menstruatiei sau menstruatie prelungita sau abundenta.

• daca aveti probleme cu alcoolul etilic (vezi ,,Nevralgio impreuna cu alimente, bauturi si alcool").

• daca sunteti sensibil la acid acetilsalicilic si/sau la antiinflamatoare nesteroidiene (AINS); poate aparea toxicitate la nivelul ficatului, deoarece paracetamolul poate afecta celulele ficatului chiar si la dozele recomandate, dupa o durata scurta a tratamentului si la persoanele fara o afectare pre-existenta a ficatului (vezi pct. 4).

• daca va apar orice manifestari la nivelul pielii sau mucoaselor, cum sunt vezicule pe piele sau leziuni la nivelul mucoaselor, opriti tratamentul cu Nevralgio si adresati-va imediat unui medic. Acestea pot fi simptomele unor reactii alergice grave, numite sindrom Stevens-Johnson (SSJ) si necroliza epidermica toxica (NET), care pun in pericol viata.

• daca aveti activitate crescuta a glandei tiroide (hipertiroidism).

• daca luati levotiroxina (pentru tratarea unor afectiuni ale glandei tiroide), deoarece asocierea cu Nevralgio trebuie evitata (vezi mai jos ,, Nevralgio impreuna cu alte medicamente").

• daca aveti tulburari ale ritmului in care bate inima.

• daca luati si alte produse care contin cafeina, deoarece excesul de cafeina poate determina nervozitate, iritabilitate, insomnie si ocazional palpitatii. Nu se recomanda administrarea Nevralgio inainte de culcare.

• daca aveti intoleranta la gluten.

 

Nevralgio poate reduce simptomele unei infectii (de exemplu dureri de cap, febra), ceea ce face dificila detectarea acesteia. Daca nu va simtiti bine si trebuie sa va prezentati la medic, nu uitati sa ii spuneti ca luati Nevralgio.

Medicamente precum Nevralgio se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.

Utilizarea frecventa a analgezicelor poate cauza dureri de cap, care nu trebuie tratate cu doze mai mari ale aceleiasi substante analgezice. Daca sunteti in aceasta situatie, adresati-va medicului pentru recomandari. Nevralgio poate influenta rezultatele testelor de laborator, cum sunt testele functiei tiroidiene (valorile hormonilor T3 si T4), determinarea acidului uric din sange, determinarea glicemiei sau testele pentru evaluarea fluxului de sange la nivelul muschiului inimii. Daca vi s-a cerut sa vi se recolteze sange, urina sau vi se fac alte teste de laborator, nu uitati sa spuneti ca luati Nevralgio.

 

Copii si adolescenti

Siguranta si eficacitatea Nevralgio la copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani nu au fost evaluate. Prin urmare, nu este recomandata administrarea Nevralgio la aceasta grupa de pacienti (vezi si „Atentionari si precautii”).

 

Nevralgio impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.

Nu luati Nevralgio daca utilizati si alte analgezice sau medicamente pentru scaderea febrei care contin paracetamol sau acid acetilsalicilic.

Adresati-va medicului inainte sa luati acest medicament, in special daca utilizati/vi se administreaza oricare dintre urmatoarele medicamente: 

• metotrexat (utilizat pentru tratamentul poliartritei reumatoide, psoriasisului sau anumitor tipuri de cancer, vezi pct. 2, „Nu luati Nevralgio daca dumneavoastra”).

• medicamente asociate cu risc de sangerare, de exemplu medicamentele utilizate pentru a preveni formarea cheagurilor de sange (de exemplu derivati cumarinici – warfarina, heparina), medicamente antiagregante plachetare cum este ticlopidina, medicamente care dizolva cheagurile de sange (medicamente trombolitice). 

• medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (utilizate pentru a reduce durerea, a scadea febra sau inflamatia) cum este ibuprofenul.

• medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat.

• medicamente care va ajuta sa dormiti.

• medicamente utilizate pentru tratamentul epilepsiei (de exemplu acid valproic, lamotrigina, fenobarbital, fenitoina, carbamazepina, topiramat).

• medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei sau al altor probleme psihice (fluvoxamina sau alti inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei, litiu, clozapina).

• medicamente pentru tratarea gutei (probenecid, sulfinpirazona, benzbromarona).

• medicamente diuretice (pentru cresterea eliminarii de urina).

• medicamente pentru tratamentul problemelor inimii (digoxina).

• medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mari.

• unele antibiotice sau medicamente antifungice (cloramfenicol, rifampicina, antibiotice de tip chinolone cum sunt ciprofloxacina sau norfloxacina, flucloxacilina).

• hormoni steroidieni (corticosteroizi).

• medicamente pentru tratamentul unei glande tiroide mai putin activa (levotiroxina).

• medicamente care scad golirea stomacului (propantelina).

• medicamente utilizate pentru a trata greata si varsaturile (metoclopramid, domperidona).

• decongestionante, medicamente pentru raceala si gripa care contin fenilpropanolamina sau substante din grupul efedrinei.

• medicamente utilizate pentru tratamentul astmului bronsic si al dificultatilor de respiratie (teofilina).

• medicamente anti-ulceroase (cimetidina).

• simpatomimetice. 

• contraceptive orale.

• medicamente utilizate pentru tratamentul alcoolismului (disulfiram).

• zidovudina (utilizata in tratamentul infectiei cu HIV).

• izoniazida (utilizata pentru tratamentul tuberculozei).

•  medicamente utilizate pentru scaderea concentratiei colesterolului din sange (colestiramina).  medicamente utilizate pentru a preveni respingerea organului transplantat, dupa transplant (ciclosporina, tacrolimus).

• alte medicamente care pot avea efect toxic asupra ficatului.

• vaccinul impotriva varicelei (varsatului de vant), pe o perioada de 6 saptamani dupa administrarea acestuia.

• medicamente utilizate pentru tratamentul glaucomului (acetazolamida).

• nicorandil (medicament utilizat pentru tratamentul durerilor in piept (angina pectorala)).

• tenofovir (medicament utilizat in tratamentul infectiei cu HIV sau a hepatitei B cronice).

 

Nevralgio impreuna cu alimente, bauturi si alcool

Daca in timpul administrarii de Nevralgio aveti indigestie, luati doza in timpul meselor.

Consumul de alcool trebuie evitat pe durata tratamentului cu acest medicament.

Scadeti administrarea de medicamente si consumul de alimente sau bauturi care contin cafeina in timp ce utilizati Nevralgio. Prea multa cafeina poate determina nervozitate, iritabilitate si ritm crescut al batailor inimii.

Nu se recomanda administrarea Nevralgio inainte de culcare, din cauza continutului de cafeina.

 

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Nu trebuie sa luati Nevralgio daca sunteti in ultimele trei luni de sarcina. 

Daca sunteti in primele 6 luni de sarcina, adresati-va medicului inainte de a lua acest medicament. Nu luati acest medicament, decat daca va recomanda explicit medicul dumneavoastra.

Nevralgio nu trebuie sa fie utilizat in timpul alaptarii pentru o perioada lunga de timp sau in doze mari.

Medicamentul apartine unei clase de medicamente care pot sa scada fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la oprirea tratamentului.

 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje daca aveti reactii adverse cum sunt somnolenta, tulburari de vedere, ameteli sau tulburari de echilibru. 

 

3. Cum sa luati Nevralgio

Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze

Adulti si adolescenti cu varsta peste 16 ani

Doza recomandata este de 1-2 comprimate NEVRALGIO, de 2-3 ori pe zi, la nevoie. A nu se lua comprimatele la un interval mai mic de 4 ore.

 

Copii si adolescenti cu varsta sub 16 ani

Este contraindicata administrarea Nevralgio la aceasta grupa de varsta.

 

Varstnici (cu varsta peste 65 de ani)

Doza uzuala este de 1-2 comprimate NEVRALGIO, de 2-3 ori pe zi, la nevoie, fara a depasi 5 comprimate de NEVRALGIO comprimate pe zi. 

 

Pacienti cu insuficienta renala sau hepatica

Nu a fost evaluat efectul afectiunilor hepatice sau renale asupra farmacocineticii medicamentului NEVRALGIO comprimate.

Prin mecanismele de actiune, acidul acetilsalicilic si paracetamolul ar putea accentua insuficienta renala sau hepatica. De aceea, NEVRALGIO comprimate este contraindicat la pacientii cu insuficienta hepatica sau renala severe (vezi pct. 4.3) si trebuie utilizat cu precautie la pacientii cu forme usoare sau moderate de insuficienta hepatica sau renala.

In caz de insuficienta renala, se recomanda administrarea dozelor la interval de 8 ore.

 

Mod de administrare

NEVRALGIO comprimate nu trebuie utilizat in doze mari sau timp indelungat fara recomandarea medicului.

Pentru a reduce intensitatea simptomelor gastro-intestinale, NEVRALGIO comprimate se poate administra dupa mese.

Nu se recomanda administrarea NEVRALGIO comprimate inainte de culcare.

 

Daca luati mai mult Nevralgio decat trebuie

Daca ati luat mai mult Nevralgio decat v-a fost prescris sau daca un copil a luat accidental acest medicament, adresativa imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de urgenta al celui mai apropiat spital.

Asistenta medicala de urgenta este esentiala, deoarece paracetamolul poate provoca leziuni hepatice ireversibile. Nu asteptati sa apara simptome, deoarece in cazul unui supradozaj este posibil ca la inceput sa nu apara niciun simptom care sa poata fi observat.

Daca apar simptome de supradozaj, acestea sunt:

- Din cauza continutului in acid acetilsalicilic: ameteala, zgomote in urechi, surditate, transpiratie, cresterea frecventei respiratiilor, febra, greata, varsaturi, dureri de cap, confuzie sau neliniste, cresterea cantitatii de corpi cetonici in sange (cetoza), alcaloza respiratorie si acidoza metabolica, colaps circulator sau insuficienta respiratorie, acumulare de lichid la nivelul plamanilor de cauza non-cardiaca, coma. La copii mici, supradozajul poate conduce la scaderea severa a concentratiei zaharului in sange si intoxicatie cu potential letal.

- Din cauza continutului in paracetamol: primele simptome care apar sunt greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, paloare, letargie, transpiratie si dureri abdominale. Ulterior, pot aparea semne de distrugere a celulelor ficatului, afectarea functiei ficatului, cresterea aciditatii in sange, afectarea creierului, coma si deces. La 12 pana la 48 de ore dupa un supradozaj acut, pot aparea modificari ale rezultatelor testelor de sange (cresterea valorilor transaminazelor, lactat dehidrogenazei si bilirubinei, scaderea valorilor protrombinei). De asemenea, pot sa apara inflamatia pancreasului si pancitopenie (scaderea numarului tuturor tipurilor de celule din sange).

- Din cauza continutului in cafeina: anxietate, nervozitate, neliniste, insomnie, excitatie, contractii musculare, confuzie, convulsii, cresterea valorilor zaharului in sange, accelerarea batailor inimii sau tulburari de ritm cardiac. Chiar daca aceste simptome nu apar sau daca dispar, este esential sa solicitati imediat asistenta medicala. 

 

Daca uitati sa luati Nevralgio 

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati urmatoarea doza imediat ce va aduceti aminte, dar pastrati un interval de administrare de cel putin 4 ore intre doze. Nu luati mai mult de 6 comprimate intr-un interval de 24 ore.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.

 

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Solicitati asistenta medicala de urgenta daca prezentati una dintre urmatoare reactii adverse:

• soc anafilactic (o reactie alergica foarte grava cu simptome cum sunt ameteli, pierderea starii de constienta, probleme cu respiratia, umflarea limbii sau cailor respiratorii, colorarea in albastru a pielii etc.)

• angioedem (umflare brusca a tesutului de sub suprafata pielii). 

• reaparitia sau agravarea semnelor unei infectii.

• foarte rar au fost raportate reactii grave pe piele (sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica, pustuloza exantematica generalizata acuta). Aceste reactii pot implica ulcere la nivelul gurii, gatului, nasului, organelor genitale si conjunctivita (ochi rosii si umflati).

Eruptiile grave pe piele sunt adesea precedate de febra, dureri de cap, dureri la nivelul corpului (simptome asemanatoare gripei). Eruptia poate progresa pana la aparitia de vezicule si descuamare a pielii pe suprafete extinse.

• sangerare din tractul gastrointestinal (cum sunt varsaturi cu sange, scaune de culoare neagra cu aspect gudronat sau dureri abdominale).

Urmatoarea lista de reactii adverse include, de asemenea si reactiile adverse intalnite la pacientii care au luat tratament cu doze mari, de lunga durata, cu acid acetilsalicilic (una din componentele active ale Nevralgio) pentru a trata simptomele de reumatism. Probabilitatea de aparitie a tulburarilor gastrointestinale este mai mare la administrarea de doze mai mari de Nevralgio.

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane ) 

• nervozitate, ameteli;

• durere abdominala, durere de stomac, indigestie, greata, varsaturi, arsuri la nivelul pieptului;

• sangerari ascunse (sange prezent in materiile fecale, care nu este vizibil cu ochiul liber, dar care este detectat prin teste de laborator).

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane) 

• ritm crescut si neregulat al inimii (palpitatii);

• reactii alergice pe piele (hipersensibilitate) (cum sunt mancarimi sau urticarie);

• diaree.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane) 

• senzatie de neliniste (agitatie), tremuraturi (tremor), senzatie de ameteala sau de „invartire" (vertij), stare de rau (stare generala de rau);

• accelerarea batailor inimii (tahicardie);

• reactie de hipersensibilitate, care poate include scurtarea respiratiei, tensiunie arteriala mica, soc, umflare, roseata a pielii sau reactii grave pe piele, inclusiv eritem polimorf;

• inflamatie a esofagului, ulcere la nivelul stomacului sau intestinului;

• transpiratie excesiva (hiperhidroza);

• sangerare care poate duce, eventual, la anemie (o scadere a numarului normal de celule rosii din sange, cu simptome, cum sunt stare generala de rau, culoare alba a pielii, somnolenta, etc);        modificare a functiei ficatului, care poate duce la modificari ale analizelor de sange.

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane)

• senzatie de nervozitate, tremuraturi sau transpiratie, acestea pot fi semne de scadere a concentratiei zaharului din sange (hipoglicemie);

• perforatie (gaura) sau ruptura in tractul digestiv;

• insuficienta a functionarii rinichilor;

• modificari ale numarului de celule ale sangelui (semnele includ pete de culoare violet, rotunde, fara durere, de marimea unui varf de ac pe piele, uneori grupate pe zone mai mari, sangerare a gingiilor, sangerari nazale sau vanatai, la traumatisme minore, stare generala de rau, slabiciune sau risc crescut de infectie);

• urticarie, dificultati la respiratie sau respiratie suieratoare (bronhospasm), la pacientii care au reactii alergice la medicamente pentru tratarea durerii, febrei si inflamatiei.

Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile)

• tulburari ale sangelui (modificari ale numarului de globule din sange, de exemplu numar scazut de globule rosii si albe sau de plachete. Tulburarile sangelui pot sa se manifeste sub forma de sangerari in piele - pete de culoare violet, punctiforme, rotunde si nedureroase pe piele, care uneori se unesc in pete mai mari, sangerari ale gingiilor, sangerari nazale sau aparitia de vanatai dupa traumatisme minore, crestere a susceptibilitatii la infectii, oboseala, dureri de cap, timp de sangerare prelungit), care pot persista mai mult de 4 – 8 zile de la administrarea Nevralgio, productie scazuta de celule sanguine la nivelul maduvei osoase;

• dureri de cap, somnolenta, confuzie;

• afectare a vederii, afectare a auzului sau aparitia de zgomote in urechi;

• inflamatie la nivelul stomacului, intestinului subtire sau gros;

• inflamatie a ficatului, care poate duce la insuficienta acuta a functiilor ficatului, leziuni ale ficatului;

• inflamatia de lunga durata a ficatului, care provoaca ingalbenirea pielii si ochilor (hepatita cronica),

• insuficienta renala;

• eruptie fixa la nivelul pielii;

• sangerare in interiorul craniului care poate fi letala, in special la varstnici;

• inflamatia vaselor de sange (vasculita);

• sangerare care poate fi letala in cazuri izolate;

• inflamatia acuta a pancreasului in contextul unei reactii alergice;

• lichid in plamani (la utilizarea de lunga durata a Nevralgio si in conditiile unei reactii de hipersensibilitate). 

In anumite cazuri, a fost descrisa o agravare a inflamatiilor (umflarii) cauzate de infectii ca fiind in stransa legatura cu folosirea unor medicamente impotriva durerii, febrei si inflamatiei (AINS, un grup care include, de asemenea si Nevralgio).

Cafeina din acest medicament poate determina insomnie.

 

Raportarea reactiilor adverse  

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament. 

 

5. Cum se pastreaza Nevralgio

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP.

Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Continutul ambalajului si alte informatii

Ce contine Nevralgio 

- Substantele active sunt: acid acetilsalicilic, paracetamol si cafeina. Fiecare comprimat contine acid acetilsalicilic 250 mg, paracetamol 150 mg si cafeina 20 mg.

- Celelalte componente sunt:  celuloza microcristalina, amidon de porumb, Povidona K 30, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Cum arata Nevralgio si continutul ambalajului

Comprimate sub forma de disc cu aspect uniform, cu diametrul de 12 mm, de culoare alba pana la aproape alba.

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate. 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul SINTOFARM S.A.

Str. Ziduri intre Vii nr. 22, sector 2, Bucuresti, cod 023324, Romania

Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:

Acest prospect a fost revizuit in aprilie 2020.

 

Alte surse de informatii

Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a

Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania  http://www.anm.ro/

 

 

 

 

 

Inapoi la prospecte