Omeprazol LPH 20 mg x 30 caps. gastrorez

Prospect Omeprazol LPH 20 mg x 30 caps. gastrorez

Mergeti la produs

AUTORIZATIE DE PUNERE PE PIATA NR. 186/2007/01-02-03-04
 
Prospect: Informatii pentru pacient
 
Omeprazol LPH 20 mg, capsule gastrorezistente
Omeprazol
 
 
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece cntine informatii importante pentru dumneavoastra.
 
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala cu ale dumneavoastra.
 
Daca manifestati orice reactii adverse, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. (Vezi pct. 4.)
 
Ce gasiti in acest prospect:
 
1. Ce este Omeprazol LPH si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Omeprazol LPH
3. Cum sa utilizati Omeprazol LPH
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Omeprazol LPH
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
1. Ce este Omeprazol LPH si pentru ce se utilizeaza
 
Acest medicament contine substanta activa omeprazol. Aceasta apartine unui grup de medicamente denumite „inhibitori ai pompei de protoni”. Acestea actioneaza prin reducerea cantitatii de acid produse de catre stomac.
 
Omeprazolul este utilizat pentru tratarea urmatoarelor afectiuni:
 
Adulti:
 
  • boala de reflux gastro-esofagian (BRGE); aceasta afectiune apare atunci cand acidul din stomac ajunge in esofag (portiunea din tubul digestiv care leaga gatul de stomac), afectiune care provoaca durere, inflamatie si arsuri la stomac;
  • ulcer in partea superioara a intestinului (ulcer duodenal) sau a stomacului (ulcer gastric);
  • ulcere, care sunt infectate cu bacterii numite „Helicobacter pylori”; daca aveti aceasta afectiune, medicul dumneavoastra va poate prescrie, de asemenea, antibiotice pentru a trata infectia si pentru a permite ulcerului sa se vindece;
  • ulcere cauzate de medicamente numite AINS (medicamente antiinflamatoare); Omeprazol LPH poate fi, de asemenea, utilizat pentru a opri formarea ulcerelor daca luati AINS;
  • excesul de acid in stomac, provocat de o crestere a pancreasului (sindrom Zollinger-Ellison).
 
Copii si adolescenti
 
Copii cu varsta de peste 1 an si greutatea peste 10 kg:
 
  • boala de reflux gastroesofagian (BRGE). Aceasta afectiune apare atunci cand acidul din stomac ajunge in esofag (portiunea din tubul digestiv care leaga gatul de stomac), afectiune care provoaca durere, inflamatie si arsuri la stomac. La copii, simptomele acestei afectiuni pot include intoarcerea continutului acid din stomac in gura (regurgitare), stare de rau (varsaturi) si deficit in luarea in greutate.
Copii si adolescenti cu varsta peste 4 ani:
 
  • ulcere, care sunt infectate cu bacterii numite “Helicobacter pylori”. Daca copilul dumneavoastra are aceasta afectiune, medicul dumneavoastra va poate prescrie, de asemenea, antibiotice pentru a trata infectia si pentru a permite ulcerului sa se vindece.
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Omeprazol LPH
 
Nu utilizati Omeprazol LPH in urmatoarele cazuri:
 
  • daca sunteti alergic (hipersensibil) la omeprazol sau la oricare dintre ingredientele medicamentului (enumerate la pct. 6);
  • daca sunteti alergic la alte medicamente care contin alti inhibitori ai pompei de protoni (de exemplu pantoprazol, lansoprazol, rabeprazol, esomeprazol);
  • daca luati medicamente care contin nelfinavir (utilizate pentru infectia HIV).
 
Nu utilizati Omeprezol LPH daca oricare dintre cele de mai sus este valabil in cazul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua Omeprazol LPH.
 
Atentionari si precautii:
 
Omeprazol poate ascunde simptomele anumitor afectiuni. De aceea, daca oricare dintre urmatoarele afirmatii se aplica in cazul dumneavoastra, inainte sau in timpul administrarii Omeprazol LPH, vorbiti imediat cu medicul dumneavoastra in cazul in care:
 
  • ati pierdut in greutate fara motiv si aveti probleme la inghitire;
  • aveti dureri la stomac sau indigestie;
  • aveti varsaturi cu alimente inclusiv cu sange;
  • aveti scaune de culoare neagra ( prezenta de sange digerat in fecale);
  • aveti diaree severa si persistenta, deoarece omeprazolul a fost asociat cu o crestere usoara a diareei infectioase;
  • aveti probleme severe cu ficatul;
  • urmeaza sa efectuati o analiza specifica (cromogranina A);
  • ati avut vreodata o reactie pe piele cu un medicament similar cu Omeprazol LPH care reduce cantitatea de acid de la nivelul stomacului.
 
Daca va apare o eruptie pe piele, mai ales in zonele expuse la soare, adresati-va imediat medicului, deoarece s-ar putea sa fie necesara oprirea tratamentului cu Omeprazol LPH. Nu uitati sa mentionati si orice alte manifestari, cum este durerea la nivelul articulatiilor.
 
Daca luati Omeprazol LPH pe termen lung (mai mult de 1 an) medicul dumneavoastra va va tine sub supraveghere frecventa. Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra orice simptome si circumstante care sunt noi si deosebite.
 
Daca luati un inhibitor al pompei de protoni, precum Omeprazl LPH, mai ales pentru o perioada mai mare de un an, poate creste usor riscul unei fracturi a soldului, a incheieturii sau a coloanei vertebrale.
 
Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti osteoporoza sau daca luati corticosteroizi (care pot creste riscul de osteoporoza).
 
Omprazol LPH si alte medicamente
 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Acestea includ si medicamentele eliberate fara prescriptie medicala. Aceasta deoarece, Omeprazol LPH poate afecta felul in care actioneaza unele medicamente si unele medicamente pot avea un efect asupra Omeprazol LPH.
 
Nu luati Omeprazol LPH daca luati un medicament care contine nelfinavir (folosite pentru tratamentul infectiei HIV).
 
In special, spuneti medicului daca folositi oricare dintre urmatoarele medicamente:
 
  • ketoconazol, itraconazol, posaconazol sau voriconazol (utilizate pentru tratamentul infectiilor determinate de fungi);
  • digoxina (utilizata pentru tratamentul unor probleme de inima);
  • diazepam (pentru tratamentul anxietatii, pentru relaxare musculara sau in epilepsie);
  • fenitoina (pentru tratamentul epilepsiei); daca luati fenitoina, medicul dumneavoastra va va monitoriza atunci cand incepeti sau opriti tratamentul cu omeprazol;
  • warfarina si alte anticoagulante; medicul dumneavoastra va va monitoriza atunci cand incepeti sau opriti tratamentul cu omeprazol;
  • medicamente utilizate pentru subtierea sangelui, precum warfarina sau alti antagonisti ai vitaminei K; medicul dumneavoastra poate fi nevoit sa va monitorizeze atunci cand incepeti sau incheiati tratametul cu omeprazol;
  • rifampicina (utilizata in tratamentul tuberculozei);
  • atazanavir (utilizat pentru tratamentul infectiei HIV);
  • tacrolimus (in cazul transplantului de organ);
  • sunatoare (Hypericum perforatum)(folosita pentru tratamentul depresiilor usoare);
  • cilostazol (utilizat in tratamentul claudicatiei intermitente);
  • saquinavir (utilizat in tratamentul HIV);
  • clopidogrel (utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sange);
  • erlotinib (utilizat in tratamentul cancerului);
  • metotrexat (un medicament chimioterapic utilizat in doze mari pentru tratamentul cancerului) – daca luati o doza mare de metotrexat, medicul dumneavostra va poate opri temporar tratamentul cu Omeprazol LPH.
Daca medicul dumneavoastra v-a prescris antibioticele amoxicilina si claritromicina impreuna cu Omeprazol LPH pentru tratamentul ulcerelor determinate de infectii cu Helicobacter pylori, este foarte important sa spuneti medicului dumneavoastra toate celelalte medicamente pe care le luati.
 
Omeprazol LPH impreuna cu alimente si bauturi
 
Puteti sa luati capsulele cu alimente sau pe nemancate.
 
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
 
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca puteti fi gravida sau planuiti sa aveti un copil, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
 
Omeprazolul se excreta in laptele matern dar este putin probabil sa influenteze copilul la dozele terapeutice. Daca alaptati, medicul dumneavoastra va decide daca puteti sa luati Omeprazol LPH.
 
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
 
Acest medicament nu afecteaza capacitatea dumneavoastra de a conduce sau de a folosi utilzaje. Reactii adverse precum ameteli si tulburari de vedere pot sa apara (vezi pct 4). In cazul in care sunteti afectatde acestea, nu trebuie sa conduceti sau sa folositi utilaje.
 
Omeprazol LPH contine galben amurg, carmoisine, Ponceau 4R, parahidroxibezoati si zahar.
 
Acest medicament contine colorantii: galben amurg (E 110), carmoisine (E 122) si Ponceau 4 R (E 124). Acestia pot provoca reactii alergice.
 
De asemenea, datorita prezentei p-hidroxibenzoatilor pot apare reactii alergice (chiar intarziate). In acest caz se recomanda intreruperea medicatiei.
 
Deoarece medicamentul contine zahar, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
 
3. Cum sa utilizati Omeprazol LPH 20 mg
 
Utilizati intotdeauna Omeprazol LPH exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
 
Medicul dumneavoastra va va spune cate capsule sa luati si pentru ce perioada. Aceasta depinde de afectiunea cat si de varsta dumneavoastra.
Dozele uzuale sunt:
 
Adulti:
 
Pentru tratamentul simptomelor de BRGE precum arsuri si regurgitare acida:
 
  • daca medicul dumneavoastra a observat ca este afectat esofagul, doza recomandata este de 20 mg o data pe zi, timp de 4-8 saptamani; medicul dumneavoastra poate sa va spuna sa luati o doza de 40 mg omeprazol pentru inca 8 saptamani, daca esofagul dumneavoastra nu s-a vindecat;
  • in cazul in care esofagul este vindecat, doza recomandata este de 10 mg o data pe zi;
  • daca esofagul nu a fost afectat, doza recomandata este de 10 mg pe zi.
 
Pentru tratamentul ulcerului la nivelul stomacului (ulcer gastric):
 
  • doza recomandata este de 20 mg (o capsula gastrorezistenta Omeprazol LPH) o data pe zi, timp de 4 saptamani; medicul dumneavoastra s-ar putea sa va spuna sa luati aceeasi doza pentru inca 4 saptamani daca nu se obtin rezultate satisfacatoare;
  • la pacientii cu raspuns terapeutic insuficient, doza poate fi crescuta la 40 mg (2 capsule gastrorezistente Omeprazol LPH) pe zi, timp de 8 saptamani.
 
Pentru tratamentul ulcerului la nivelul partii superiore a intestinului (ulcer duodenal):
 
  • doza recomandata este de 20 mg (o capsula gastrorezistenta Omeprazol LPH) o data pe zi, timp de 2 saptamani; medicul dumneavoastra va poate prescrie aceeasi doza pentru inca 2 saptamani daca ulcerul nu s-a vindecat;
  • la pacientii cu raspuns terapeutic insuficient, doza poate fi crescuta la 40 mg (2 capsule gastrorezistente Omeprazol LPH 20 mg) pe zi, timp 4 saptamani.
Pentru prevenirea recurentei ulcerului gastric sau duodenal:
 
  • doza recomandata este de 10 mg sau 20 mg o data pe zi. Medicul dumneavoastra ar putea sa va creasca doza la 40 mg o data pe zi.
 
Pentru tratamentul ucerului gastric si duodenal determinat de administrarea de AINS (antiinflamatoare nesteroidiene):
 
  • doza recomandata este de 20 mg (o capsula gastrorezistenta Omeprazol LPH) o data pe zi, timp de 4- 8 saptamani.
 
Pentru prevenirea ulcerului gastric sau duodenal daca luati AINS (antiinflamatoare nesteroidiene):
  • doza recomandata este de 20 mg (o capsula gastrorezistenta Omeprazol LPH) o data pe zi.
 
Pentru tratamentul ulcerului determinat de infectia cu Helicobacter pylori si prevenirea recurentei acestuia:
 
  • doza recomandata este de 20 mg (o capsula gastrorezistenta Omeprazol LPH) o data pe zi, timp de 1 saptamana;
  • medicul dumneavoastra ar putea sa va spuna sa luati si doua antibiotice dintre amoxicilina, claritromicina sau metronidazol.
 
Pentru tratamentul aciditatii crescute la nivelul stomacului determinata de o crestere a pancreasului (sindorm Zollinger-Ellison):
 
  • doza uzuala este 60 mg omeprazol pe zi;
  • medicul dumneavoastra va va ajusta dozele in functie de necesitati si va decide perioada in care veti urma tratament cu omeprazol.
 
Copii si adolescenti:
 
Pentru tratamentul simptomelor BRGE precum senzatia de arsura si regurgitarea acida:
 
  • copiii cu varsta peste 1 an si cu gretatea mai mare de 10 kg, pot lua omeprazol. Doza pentru copii este data in functie de greutatea copilului si medicul va decide doza corecta.
 
Pentru tratamentul ulcerelor determinate de infectia cu Helicobacter pylori si stoparea recurentelor:
 
  • copii cu varsta peste 4 ani pot lua omeprazol; doza pentru copii este data in functie de greutatea copilului si medicul va decide doza corecta;
  • medicul dumneavoastra va va prescrie pentru copilul dumneavoastra, de asemenea, 2 antibiotice denumite amoxicilina si claritromicina.
 
Administrarea acestui medicament
 
Se recomanda administrarea acestui medicament dimineata.
 
Se pot administra capsulele impreuna cu alimente sau pe nemancate.
 
Inghititi capsulele intregi cu jumatate de pahar cu apa. Nu mestecati sau zdrobiti capsulele. Aceasta deoarece, capsulele contin pelete care opresc distrugerea medicamentului de catre continutul acid al stomacului. Este important sa nu se distruga peletele.
 
Ce sa faceti daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra are probleme la inghitirea capsulelor.
 
Daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra aveti dificultati de inghitire a capsulelor:
 
Deschideti capsula si inghiti continutul direct cu o jumatate de pahar cu apa sau puneti continutul intr-un pahar cu apa plata, suc de fructe acid (de exemplu de mere, portocale sau ananas) sau sos de mere.
 
Se agita intotdeauna amestecul chiar inainte de inghitire (amestecul nu va fi limpede). Apoi beti amestecul imediat sau in decurs de 30 minute.
 
Pentru a va asigura ca ati baut tot medicamentul, clatiti foarte bine paharul cu o jumatate de pahar cu apa si beti continutul. Partile solide continute de medicament - nu se mesteca sau se zdrobesc.
 
Daca luati mai mult decat trebuie din Omeprazol LPH
 
Daca ati luat o doza mai mare decat v-a fost prescris, discutati imediat cu medicul dumneavoastra. Manifestarile supradozajului sunt: uscaciune a gurii, greata, varsaturi, transpiratii, paloare, dureri de cap, somnolenta, confuzie, tulburari de vedere si ritm accelerat al inimii.
 
Daca uitati sa luati Omeprazol LPH
 
Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o de indata ce va amintiti. Totusi, daca se apropie timpul pentru urmatoarea doza, sariti peste doza pe care ati uitat-o. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
4. Reactii adverse posibile
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
 
Daca observati oricare din urmatoarele reactii adverse grave, dar rare, opriti administrarea Omeprazol LPH si contactati imediat un medic:
 
  • aparitia brusca a respiratiei suieratoare (wheezing), umflare a buzelor, a limbii si a gatului sau la nivelul corpului, eruptie cutanata tranzitorie, lesin sau dificultati la inghitire (reactii alergice severe);
  • inrosire a pielii cu aparitia de basici sau descuamare; acestea pot fi de asemenea, basici severe cu sangerare la nivelul buzelor, al ochilor, al gurii, al nasului si al zonei genitale; aceasta poate fi o afectiune denumita sindrom Stevens Johnson sau epidermoliza toxica;
  • ingalbenire a pielii, urina inchisa la culoare si oboseala care pot fi simptome ale unor probleme la ficat.
 
Alte reactii adverse includ:
 
Reactii adverse frecvente (pot afecta mai putin de 1 din 10 persoane):
 
  • dureri de cap;
  • reactii la nivelul stomacului sau al intesinului: diaree, dureri abdominale, constipatie, flatulenta;
  • senzatie de rau (greata) sau stare de rau (varsaturi).
 
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta mai putin de 1 din 100 persoane):
 
  • umflare a picioarelor si a gleznelor;
  • insomnie (tulburari de somn);
  • ameteli, senzatie de amorteala precum intepaturi si furnicaturi, somnolenta;
  • senzatie de invartire (vertij);
  • modificarea testelor de sange care verifica functionarea ficatul;
  • eruptii pe piele, eruptii care se pot simti la atingere (urticarie) si senzatie de mancarime la nivelul pielii;
  • stare generala proasta si lipsa de energie.
 
Reactii adverse rare (pot afecta mai putin de 1 din 1000 persoane):
 
  • probleme la nivelul sangelui precum o reducere a numarului de celule albe sau a plachetelor sanguine; aceasta poate determina senzatie de slabiciune, aparitia mai frecventa a vanatailor sau a infectiilor;
  • reactii alergice, cateodata foarte grave, incluzand umflare a buzelor, a limbii si a gatului, febra, respiratie suieratoare;
  • nivele scazute ale sodiului in sange; aceasta poate determina slabiciune, stare de rau (varsaturi) si crampe;
  • agitatie, confuzie sau depresie;
  • modificari ale gustului;
  • tulburari de vedere precum vedere incetosata;
  • aparitie brusca a respiratiei suieratoare sau respiratiei ingreunate(bronhospasm);
  • gura uscata;
  • o inflamatie in gura;
  • o infectie denumita candidoza care poate afecta tractul digestiv si este cauzata de fungi;
  • probleme la nivelul ficatului, inclusiv ingalbenire a pielii, urina inchisa si oboseala;
  • pierdere a parului (alopecie);
  • eruptie pe piele la expunerea la soare;
  • dureri articulare (artralgie) sau dureri musculare (mialgie);
  • afectarea severa a rinichilor (nefrita insterstitiala);
  • crestere a transpiratiei.
Reactii adverse foarte rare (pot afecta mai putin de 1 din 10000 persoane):
 
  • modificari la nivelul sangelui inclusiv agranulocitoza (lipsa celulelor albe);
  • agresivitate;
  • vederea, simtirea sau auzirea unor lucruri care nu exista (halucinatii);
  • probleme grave la nivelul ficatului conducand la insuficienta hepatica si inflamatie a creierului;
  • aparitia brusca a eruptiei severe sau aparitia basicilor sau a descuamarii pielii; aceasta poate fi asociata cu febra mare si dureri articulare (eritem polimorf, sindrom Stevens Johnson, epidermoliza toxica);
  • slabiciune musculara;
  • marire a sanilor la barbati.
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):
 
  • inflamatie la nivelul intestinului (care determina diaree);
  • daca luati omeprazol de mai mult de 3 luni, este posibil ca nivelul magneziului din sangele dumneavoastra sa fie scazut; o concentratie mica de magneziu se poate manifesta prin: oboseala, contractii musculare involuntare, dezorientare, convulsii, ameteli sau crestere a numarului batailor inimii; daca aveti oricare dintre aceste simptome, va rugam sa-i comunicati promt medicului dumneavoastra; concentratiile scazute de magneziu pot duce de asemenea, la o scadere a concentratiilor de potasiu si calciu din sangele dumneavaostra; medicul dumneavostra poate decide sa va efectueze analize de sange in mod regulat, pentru a monitoriza concentratia de magneziu;
  • eruptie cutanata, posibil cu dureri la nivelul articulatiilor.
 
Omeprazolul poate afecta, in foarte rare cazuri, celulele albe de la nivelul sangelui determinand deficit imunitar. Daca aveti o infectie cu simptome precum febra cu o stare generala foarte proasta sau febra cu simptomele unei infectii locale precum dureri la nivelul gatului, a gurii sau dificultati la urinare, trebuie sa consultati medicul dumneavoastra cat mai repede posibil pentru a se putea exclude, cu ajutorul testelor de laborator,cauza de lipsa a celulelor albe (agranulocitoza). Este important pentru dumneavostra, in acest caz, sa dati informatii despre tratamentul dumneavoastra.
 
Raportarea reactiilor adverse
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.
 
De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
 
5. Cum se pastreaza Omeprazol LPH
 
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
 
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
 
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister (dupa EXP.) Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
 
Nu aruncati medicamentele pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare.
 
Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii Ce contine Omeprazol LPH
 
Substanta activa este omeprazol. Fiecare capsula gastrorezistenta contine 20 mg omeprazol.
 
Celelalte ingrediente sunt:
 
Continutul peletei: manitol (E421), zahar, laurilsulfat de sodiu, fosfat disodic anhidru, carbonat de calciu (E170), hipromeloza E5 (E464), hipromeloza HP 55 (E464), alcool cetilic, dioxid de titan (E 171), metilparahidroxibenzoat de sodiu (E219), propilparahidroxibenzoat de sodiu (E217), apa purificata.
 
Continutul capsulei: cap: dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu, acid acetic glacial (E260), glicerol (E422), p-hidroxibenzoat de metil (E218) si p-hidroxibenzoat de n-propil (E216), dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104), Galben amurg FCF (E 110), Ponceau 4 R (E 124), gelatina; corp: dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu, acid acetic glacial (E260), glicerol (E422), p-hidroxibenzoat de metil (E218) si p-hidroxibenzoat de n-propil (E216), Galben amurg FCF (E 110), albastru brevetat V (E 131), carmoisina (E 122), gelatina.
 
Cum arata Omeprazol LPH si continutul ambalajului
 
Capsule gelatinoase tari, cu corp maro, transparent si cap portocaliu opac
 
Continutul ambalajului
 
Cutie cu 2 blistere PVC-Al-OPA/Al a cate 10 capsule gastrorezistente Cutie cu 100 blistere PVC-Al-OPA/Al a cate 10 capsule gastrorezistente Cutie cu 1 blister PVC-Al-OPA/Al cu 10 capsule gastrorezistente.
 
Cutie cu 3 blistere PVC-Al-OPA/Al a cate 10 capsule gastrorezistente Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
 
Labormed Pharma SA,
Bd. Theodor Pallady nr. 44B, Sector 3, Bucuresti, Romania.
 
Acest prospect a fost aprobat in Aprilie, 2019.
 

 

Inapoi la prospecte Mergeti la produs