Omnipaque 350 mg l / ml x 10 flac. x 200 ml sol. inj.

Prospect Omnipaque 350 mg l / ml x 10 flac. x 200 ml sol. inj.

AUTORIZATIE DE PUNERE PE PIATA Nr. 11403/2019/01

11404/2019/01-02-03-04-05-06-07-08-09

11405/2019/01-02-03-04-05-06-07-08-09-10

Prospect

 Prospect: Informatii pentru pacient

 

OMNIPAQUE 240 mg I/ml solutie injectabila

OMNIPAQUE 300 mg I/ml solutie injectabila

OMNIPAQUE 350 mg I/ml solutie injectabila

Iohexol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

• Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

• Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra.

• Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.

• Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:

1. Ce este Omnipaque si pentru ce se utilizeaza

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Omnipaque

3. Cum sa utilizati Omnipaque

4. Reactii adverse posibile

5. Cum se pastreaza Omnipaque

6. Continutul ambalajului si alte informatii

 

1. Ce este Omnipaque si pentru ce se utilizeaza

Omnipaque contine substanta activa iohexol. Acest medicament este utilizat numai in scop diagnostic. Este folosit numai pentru a ajuta la identificarea unei boli si nu in legatura cu tratamentul.

Omnipaque este o „substanta de contrast”. Acesta este administrat inainte de o radiografie pentru a face mai clara imaginea pe care medicul dumneavoastra o obtine.

• Odata injectat, acesta ajuta medicul sa vizualizeze aspectul si forma normala sau anormala a unor organe din corpul dumneavoastra.

• Poate fi folosit pentru examinarile cu raze X ale: sistemului urinar, coloanei vertebrale sau vaselor de sange, inclusiv vasele de sange ale inimii.

• Este posibil sa vi se administreze acest medicament inainte sau in timpul unei examinari a capului sau a corpului utilizand „tomografie computerizata” (numita si examinare CT). Acest tip de examinare utilizeaza raze X.

• De asemenea, poate fi folosit pentru investigatia glandelor salivare, a stomacului si intestinului, sau pentru vizualizarea cavitatilor corporale, cum ar fi articulatiile, uterul si trompele uterine.

 

Medicul va va explica care parte a corpului dumneavoastra va fi examinata.

 

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Omnipaque

Nu utilizati Omnipaque:

Daca suferiti de afectiuni severe ale tiroidei.

Daca sunteti alergic (hipersensibil) la iohexol sau la oricare dintre celelalte componente ale Omnipaque (enumerate in sectiunea 6).

Atentionari si precautii      

Informati medicul inainte de a utiliza Omnipaque:

• Daca ati avut vreodata o reactie alergica in urma administrarii unui medicament similar cu Omnipaque, numit „substanta de contrast”. (Semnele unei reactii alergice pot include una sau mai multe dintre urmatoarele: respiratie suieratoare, senzatie de sufocare sau durere in piept, eruptii cutanate, umflaturi ale pielii, senzatie de mancarime, vezicule pe piele si in gura, ochi inrositi/cu senzatie de mancarime, tuse, secretii nazale, stranut sau alte simptome alergice, umflarea fetei, ameteli sau senzatie de lesin cauzata de scaderea tensiunii arteriale).

• Daca aveti probleme cu glanda tiroida.

• Daca ati avut vreodata o alergie. 

• Daca suferiti de astm bronsic.

• Daca aveti diabet zaharat.

• Daca suferiti de orice boala cerebrala, de exemplu tumori, inflamatii ale creierului sau orice afectiune care implica vasele de sange din creier, inclusiv cheag de sange ori hemoragie cerebrala.

• Daca aveti sau ati avut o boala cardiaca severa (care implica inima sau vasele de sange ale inimii), inclusiv tensiune arteriala crescuta, cheaguri de sange, infarct miocardic sau batai neregulate ale inimii (aritmii). • Daca aveti probleme renale sau probleme hepatice si renale.

• Daca suferiti de o boala numita „miastenia gravis” (o afectiune care cauzeaza slabiciune musculara severa).

• Daca suferiti de „feocromocitom” (o tumora rara a glandelor suprarenale care provoaca tensiune arteriala ridicata, fie continua, fie sub forma de episoade).

• Daca suferiti de homocistinurie (o afectiune care determina excretia crescuta a aminoacidului cisteina in urina). 

• Daca suferiti de boli ale sangelui sau ale maduvei osoase.

• Daca suferiti de o boala a sistemului imunitar.

• Daca ati fost vreodata dependent de alcool sau droguri.

• Daca suferiti de epilepsie.

• Daca veti efectua un test functional al tiroidei in urmatoarele saptamani.

• Daca aveti hipertensiune pulmonara (tensiune arteriala crescuta in arterele plamanilor).

• Daca suferiti de paraproteinemie (prezenta in sange a unei cantitati crescute de proteine anormale).

• Daca vi se vor lua probe de sange sau urina in aceeasi zi.

Daca nu sunteti sigur(a) ca vreuna dintre conditiile de mai sus vi se aplica, discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a vi se administra Omnipaque. Asigurati-va ca beti multe lichide inainte si dupa administrarea Omnipaque. Acest lucru se aplica in mod special pacientilor cu mielom multiplu (maladia celulelor albe), diabet, afectiuni renale sau pacientilor aflati intr-o stare general alterata, copiilor si pacientilor varstnici. 

In timpul sau la scurt timp dupa procedura imagistica este posibil sa manifestati o tulburare cerebrala pe termen scurt denumita encefalopatie. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca observati oricare dintre semnele si simptomele legate de aceasta afectiune descrise la pct. 4.                   

Dupa administrarea Omnipaque pot fi observate tulburari tiroidiene atat la copii, cat si la adulti. Copiii nou-nascuti pot fi, de asemenea, expusi prin intermediul mamei in timpul sarcinii. Medicul dumneavoastra poate fi nevoit sa efectueze teste ale functiei tiroidiene inainte si/sau dupa administrarea Omnipaque.       

Copii si adolescenti

Asigurati-va ca beti multe lichide inainte si dupa ce vi s-a administrat Omnipaque. Acest lucru se aplica in special la sugari si copii mici. Medicamentele care pot afecta rinichii, nu trebuie luate in acelasi timp cu Omnipaque. 

Omnipaque poate fi indepartat din corpul sugarului intr-un mod mai lent decat in cazul adultilor.

Sugarii (cu varsta mai mica de 1 an) si in special nou-nascutii sunt susceptibili de modificari ale anumitor teste de laborator (dezechilibre in nivelul unor saruri si minerale) si modificari in circulatia sangelui (a fluxului sanguin catre inima).

Omnipaque impreuna cu alte medicamente

Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti diabetic si luati orice medicament care contine metformina. Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent, sau ati putea lua orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fara prescriptie medicala sau daca sunteti in tratament cu beta-blocante, substante vasoactive, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei sau antagonisti ai angiotensinei (medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale ridicate) sau ati fost recent tratat cu interleukina-2 sau interferon (medicamente utilizate pentru tratarea bolilor sistemului imunitar), antidepresive (medicamente utilizate pentru tratarea tulburarilor psihice cum ar fi depresia). Aceste informatii sunt importante datorita faptului ca unele medicamente pot afecta modul in care Omnipaque functioneaza.

Beta-blocantele pot creste riscul dumneavoastra de aparitie a dificultatilor de respiratie si pot interactiona cu tratamentul reactiilor alergice severe, cu risc de aparitie la administrarea Omnipaque.  

Teste de laborator

Spuneti medicului sau asistentei ca vi s-a administrat Omnipaque daca vi se cere sa furnizati o mostra de sange sau urina pentru orice analiza de laborator in aceeasi zi cu examinarea. Acest lucru se datoreaza faptului ca Omnipaque poate interfera cu rezultatele pentru unele analize de laborator.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea  Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi gravida. Medicul va utiliza acest produs numai daca se considera ca beneficiul depaseste riscul atat pentru mama, cat si pentru copil. Daca Omnipaque a fost administrat mamei in timpul sarcinii, se recomanda monitorizarea functiei tiroidiene a nou-nascutilor (vezi „Atentionari si precautii”). Alaptarea poate fi continuata in mod normal dupa o examinare cu Omnipaque.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje urmatoarea perioada de timp dupa ultima injectare cu Omnipaque:

• 24 de ore, daca a fost administrat in coloana vertebrala;

• o ora in toate celelalte cazuri.

Acest lucru se datoreaza faptului ca va puteti simti ametit sau sa aveti alte reactii adverse dupa injectare.

Omnipaque contine edetat disodic monocalcic

Omnipaque contine sodiu, totusi acest medicament contine sodiu mai putin de 1 mmol (23 mg) per doza, adica practic „nu contine sodiu”.      

 

3. Cum sa utilizati Omnipaque

Omnipaque vi se va administra intotdeauna de catre o persoana special pregatita si calificata.

• Omnipaque va fi intotdeauna utilizat in cadrul unui spital sau clinica. •    Veti fi informat despre tot ce trebuie sa cunoasteti in legatura cu utilizarea lui in siguranta. Medicul dumneavoastra va decide care este doza indicata in cazul dumneavoastra.

Doza uzuala este:

• O singura injectie sau vi se poate cere sa inghititi continutul.

Dupa ce vi s-a administrat Omnipaque

Veti fi rugat: sa beti multe lichide (pentru a ajuta la eliminarea medicamentului din corpul dumneavoastra)  si

sa ramaneti in, sau in jurul zonei in care vi s-a efectuat examinarea sau radiografia pentru aproximativ 30 de minute  si

• sa ramaneti in clinica sau spital timp de o ora. Cu toate acestea, pot aparea reactii adverse intarziate.

Daca prezentati orice fel de reactii adverse in timpul acestei perioade, adresati-va imediat medicului dumneavoastra (vezi pct. 4 „Reactii adverse posibile”).  

Recomandarea de mai sus se aplica tuturor pacientilor carora li s-a administrat Omnipaque. Daca nu sunteti siguri cu privire la cele descrise mai sus, adresati-va medicului dumneavoastra. Omnipaque poate fi administrat in diferite moduri, o descriere a modurilor in care este administrat de obicei, este prezentata in continuare:

Injectare intr-o artera sau vena

Cel mai frecvent, Omnipaque va fi injectat intr-o vena de la nivelul bratului sau piciorului. Uneori, va fi administrat printr-un tub subtire din plastic (cateter), introdus de obicei intr-o artera de la nivelul bratului sau regiunii inghinale.

Injectare in coloana vertebrala

Omnipaque vi se va injecta in spatiul din jurul maduvei spinarii pentru a se putea vizualiza canalul spinal. Daca v-a fost administrat Omnipaque in coloana vertebrala, imediat dupa aceea veti fi rugat sa respectati recomandarile de mai jos:

• sa va odihniti cu capul si corpul in pozitie verticala timp de o ora sau sase ore in cazul in care ramaneti in pat 

si

• sa mergeti cu atentie si sa incercati sa nu va aplecati timp de sase ore

si

• sa nu fiti lasati complet singuri in primele 24 de ore dupa ce vi s-a administrat Omnipaque, dacasunteti pacient in ambulator si aveti sau ati avut vreodata convulsii.

Recomandarea de mai sus se aplica numai daca vi s-a injectat Omnipaque in coloana vertebrala. Daca nu sunteti siguri in legatura cu oricare din situatiile enumerate mai sus, adresati-va medicului dumneavoastra.

Administrare in cavitatile corpului sau la nivelul articulatiilor

Cavitatile corpului pot fi articulatiile, uterul si trompele uterine. Cum si unde se administreaza Omnipaque variaza in functie de tipul examinarii.

Administrare pe cale orala

Pentru examinarea esofagului, stomacului sau intestinului subtire, Omnipaque se administreaza, de obicei,  pe cale orala. Pentru aceste examinari, Omnipaque poate fi diluat cu apa.

 

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Omnipaque poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii alergice 

Daca aveti o reactie alergica atunci cand va aflati in spital sau intr-o clinica dupa ce vi s-a administrat Omnipaque, spuneti imediat medicului dumneavoastra. Semnele unei reactii alergice pot include:

• respiratie suieratoare, dificultati de respiratie ori senzatie de sufocare sau durere in piept;

• eruptii cutanate, umflaturi ale pielii, senzatie de mancarime la nivelul pielii, vezicule pe piele si in gura, ochi inrositi/cu senzatie de mancarime, tuse, secretii nazale, stranut sau alte simptome alergice;

• umflarea fetei; ameteala sau senzatie de lesin (cauzata de tensiune arteriala scazuta).

Efectele secundare de mai sus pot sa apara la cateva ore sau zile dupa administrarea Omnipaque. Daca oricare dintre aceste reactii adverse apar dupa ce ati parasit spitalul sau clinica, mergeti direct la departamentul de primire al urgentelor al celui mai apropiat spital.

O scadere pe termen scurt a producerii de urina datorata scaderii functiei renale este frecventa dupa administrarea Omnipaque. Acest lucru poate duce la deteriorarea rinichilor.

Alte reactii adverse pe care le puteti avea sunt prezentate mai jos; acestea depind de modul si motivul pentru care vi s-a administrat Omnipaque. Adresati-va medicului dumneavoastra daca nu sunteti sigur asupra modului in care vi s-a administrat Omnipaque.

Generale 

(Se aplica tuturor modurilor de administrare ale Omnipaque)

Frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 100

• senzatie de caldura

 

Mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 1000

• senzatie de rau (greata)

• transpiratie abundenta/anormala, senzatie de frig, ameteala/senzatie de lesin;  

• dureri de cap        

 

Rare: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 10000

• reactii alergice (hipersensibilitate) (pot fi letale)  

• ritm cardiac incetinit

• durere abdominala in zona stomacului, varsaturi, febra      

 

Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 pacient din 10000

• tulburari temporare ale simtului gustativ

• tensiune arteriala ridicata sau scazuta, tremur (frison)

• diaree 

• reactii alergice, inclusiv reactii alergice severe care duc la soc sau colaps, vezi „Reactii alergice posibile” de mai sus pentru alte semne

 

Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile

• umflare si sensibilitate (durere) a glandelor salivare

 

Dupa administrare intr-o artera sau vena

Frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 100

• modificari pe termen scurt ale ritmului respirator, probleme respiratorii

 

Mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 1000

• durere si disconfort

• leziune renala acuta

 

Rare: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 10000

• diaree

• batai neregulate ale inimii, inclusiv ritm cardiac lent sau accelerat

• tuse, stop respirator, febra, stare generala de disconfort          

• ameteli, senzatie de slabiciune, slabiciune musculara

• intoleranta la lumina puternica

• senzatie anormala de oboseala

• eruptie pe piele si mancarime, inrosirea pielii

• reducerea temporara a claritatii vizuale (inclusiv vedere dubla, vedere incetosata)  

 

Foarte rare: afecteaza mai putin de 1 pacient din 10000 crize convulsive, tulburari ale constientei, atac cerebral, tulburari ale simturilor (cum ar fi simtul tactil), tremuraturi amorteala (stare de somnolenta)  

inrosirea fetei

• dificultati de respiratie

• infarct miocardic

• durere in piept

 

Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile

• reactii cutanate severe, incluzand eruptii cutanate severe, vezicule la nivelul pielii si exfolierea pielii

• stare de confuzie, senzatie de dezorientare, agitatie, neliniste sau anxietate

• glanda tiroida hiperactiva (un exces de hormoni tiroidieni in sange care provoaca o varietate de simptome, cum ar fi batai rapide ale inimii, transpiratie, anxietate), glanda tiroida subactiva pe termen scurt (o anomalie a functiei tiroidiene care revine mai tarziu la normal)  

• dificultati temporare de miscare

• tulburari de vorbire incluzand afazie (incapacitatea de a vorbi), dizartrie (dificultate in pronuntarea normala a cuvintelor)

• orbire pe termen scurt  (de la cateva ore pana la cateva zile), pierderea auzului pe termen scurt

• probleme cardiace, inclusiv insuficienta cardiaca, stop cardiac, spasme ale arterelor inimii si cianoza (coloratie albastra-vinetie a pielii datorita scaderii nivelului de oxigen din sange)

• senzatie de sufocare sau respiratie ingreunata, inclusiv inflamarea plamanilor, spasme ale cailor respiratorii

• agravarea unei inflamatii a pancreasului (organ aflat in spatele stomacului) provocand dureri de stomac care se agraveaza in timpul mesei

• durerea si inflamatia venelor, cheaguri de sange (tromboza)

• dureri articulare, reactie la locul de injectare, dureri de spate

• criza de psoriazis

• criza de astm

• iodism (cantitati excesive de iod in organism) care determina umflarea si sensibilitatea (durerea) glandelor salivare

• pierderea memoriei (amnezie)

• tulburare cerebrala pe termen scurt (encefalopatie de contrast) care poate cauza durere de cap, tulburari de vedere, pierderea vederii, convulsii, confuzie, dezorientare, somnolenta, pierderea constientei, coma, pierderea coordonarii, pierderea capacitatii de miscare pe o parte a corpului, dificultati de vorbire, pierderea memoriei si umflarea creierului 

• trombocitopenie (o afectiune in care numarul de trombocite este scazut, determinand sangele sa nu se coaguleze, precum in mod normal)  

• creatinina serica crescuta  

 

Dupa o injectie in coloana vertebrala

Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 pacient din 10

• durere de cap (poate fi severa si de durata)

Frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 100

• senzatie de rau (greata), varsaturi

Mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 1000

• inflamatia membranelor care invelesc creierul si maduva spinarii

Rare: afecteaza 1 pana la 10 pacientii din 10000

• crize convulsive, ameteala, dureri la nivelul bratelor sau picioarelor, dureri la nivelul gatului, dureri de spate

Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile

• agitatie

• anxietate

• dezorientare

• intoleranta la lumina puternica, rigiditate la nivelul gatului

• dificultati temporare de miscare, stare de confuzie

• tulburari ale simturilor (cum ar fi simtul tactil), orbire pe termen scurt (de la cateva ore pana la cateva zile), pierderea auzului pe termen scurt

• convulsii (care dureaza mai mult de cinci minute)

• senzatie de furnicaturi, contractii musculare (spasme), reactii la locul de injectare

• tulburare cerebrala pe termen scurt (encefalopatie de contrast), care poate cauza durere de cap, tulburari de vedere, pierderea vederii, convulsii, confuzie, dezorientare, ameteala, pierderea starii de constienta, coma, pierderea coordonarii, pierderea capacitatii de miscare pe o parte a corpului, dificultati de vorbire, pierderea memoriei si umflarea creierului  

• tulburari de vorbire incluzand afazie (incapacitatea de a vorbi), dizartrie (dificultate in

pronuntarea normala a cuvintelor)

 

Dupa administrare in cavitatile corpului

(cum ar fi uterul si trompele uterine, vezica biliara, pancreas sau hernie)

Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 pacient din 10

• durere abdominala in zona stomacului

Frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 100

• inflamatia pancreasului (pancreatita)

• cantitate anormala a unei substante produse de pancreas, detectata prin analize de laborator

Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile

• durere

 

Dupa injectare in articulatii

Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 pacient din 10

• durere la locul de injectare

Cu frecventa necunoscuta: frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile

• inflamarea articulatiei

 

Dupa administrare pe cale orala

Foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 pacient din 10

• diaree

Frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 100

• senzatie de rau (greata), varsaturi

Mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 pacienti din 1000

• durere abdominala in zona stomacului

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

 

Reactii adverse suplimentare la copii si adolescenti

O functionare anomala a tiroidei pe termen scurt, care mai tarziu revine la normal (hipotiroidism tranzitoriu), a fost raportata la sugari prematuri, la nou-nascuti si la alti copii, dupa administrarea Omnipaque. In mod normal, nu sunt observate simptome. Copiii nascuti prematur sunt deosebit de sensibili la efectul iodului.

O functionare anomala a tiroidei pe termen scurt, care mai tarziu revine la normal (hipotiroidism tranzitoriu), a fost raportata la sugari prematuri hraniti la san. Mama care alapteaza a fost expusa in mod repetat la Omnipaque.

 

Raportarea reactiilor adverse

Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania

Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478 - RO e-mail:  adr@anm.ro. website: www.anm.ro 

Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

 

5. Cum se pastreaza Omnipaque

• Ca toate produsele cu administrare parenterala, Omnipaque trebuie inspectat vizual pentru a observa prezenta particulelor, decolorarea si integritatea recipientului inainte de utilizare.

• A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.

• Nu utilizati Omnipaque dupa data de expirare inscrisa pe eticheta dupa {Exp.:}. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

• A se pastra la temperaturi sub 30°C. A se pastra flaconul in cutie. A se proteja de expuneri la razeX.

• Medicamentul ambalat in flacoane de sticla poate fi pastrat la temperaturi de 37°C timp de pana la 3 luni inainte de utilizare. Medicamentul ambalat in flacoane din polipropilena, cu volumul de umplere de 50, 100, 200 si 500 ml poate fi pastrat la temperaturi de 37°C timp de pana la o luna inainte de utilizare.

• Acest medicament este destinat unei singure utilizari. Odata deschis, utilizati imediat. Aruncati orice continut ramas. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamente pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6. Continutul ambalajului si alte informatii 

Ce contine Omnipaque

Substanta activa este iohexol.

Omnipaque 240 mg I/ml contine 518 mg iohexol per ml (echivalent cu 240 mg iod per ml).

Omnipaque 300 mg I/ml contine 647 mg iohexol per ml (echivalent cu 300 mg iod per ml).

Omnipaque 350 mg I/ml contine iohexol 755 mg per ml (echivalent cu 350 mg iod per ml).

Celelalte componente sunt cantitati mici de trometamol, edetat disodic monocalcic, acid clorhidric 5M (pentru ajustarea pH-ului) si apa pentru preparate injectabile.

 

Cum arata Omnipaque si continutul ambalajului

Omnipaque este o solutie injectabila. Produsul este o solutie apoasa limpede, incolora pana la galben pal, sterila, fara particule vizibile.

Omnipaque este disponibil in:

 

Omnipaque 240 mg I/ml solutie injectabila 

Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora, a cate 50 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare turcoaz

 

Omnipaque 300 mg I/ml solutie injectabila

Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora, a cate 10 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare bruna

Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora, a cate 50 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare bruna

Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora, a cate 100 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare bruna

Cutie cu 6 flacoane din sticla incolora, a cate 200 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare bruna

Cutie cu 10 flacoane din PP, a cate 10 ml solutie injectabila, inchise cu capac tip „twist-off”

Cutie cu 10 flacoane din PP, a cate 50 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta

Cutie cu 10 flacoane din PP, a cate 100 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta 

Cutie cu 6 flacoane din PP, a cate 200 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta

Cutie cu 6 flacoane din PP, a cate 500 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta

 

Omnipaque 350 mg I/ml solutie injectabila

Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora, tip I, a cate 10 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare verde

Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora, tip I, a cate 50 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare verde

Cutie cu 10 flacoane din sticla incolora, tip I, a cate 100 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare verde

Cutie cu 6 flacoane din sticla incolora, tip I, a cate 200 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic, sigilat cu capsa din Al, acoperita cu capac din PP de tip „flip-off”, de culoare verde

Cutie cu 10 flacoane din PP, a cate 10 ml solutie injectabila, inchise cu capac tip „twist-off”

Cutie cu 10 flacoane din PP, a cate 50 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta

Cutie cu 10 flacoane din PP, a cate 100 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta

Cutie cu 6 flacoane din PP, a cate 200 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta

Cutie cu 6 flacoane din PP, a cate 500 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta

Cutie cu 10 flacoane din PP, a cate 200 ml solutie injectabila, inchise cu dop din cauciuc halobutilic si capac din PP cu inel de siguranta

 

Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii

 

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata  GE Healthcare AS

P.O. Box 4220 Nydalen, NO-0401 Oslo 

Norvegia

 

Fabricantii 

GE Healthcare Ireland Limited

IDA Business Park, Carrigtohill, Co. Cork 

Irlanda

 

GE Healthcare AS

Nycoveien 1, NO-0485 Oslo 

Norvegia

 

Acest prospect a fost revizuit in februarie 2024

Omnipaque este o marca inregistrata a GE Healthcare.

GE este o marca inregistrata a General Electric Company, utilizata cu licenta inregistrata.

 

 

Inapoi la prospecte