Ramipril AC 10 mg, 30 comprimate

Prospect Ramipril AC 10 mg, 30 comprimate

Mergeti la produs

RAMIPRIL-AC 2,5 mg comprimate
RAMIPRIL-AC 5 mg comprimate
RAMIPRIL-AC 10 mg comprimate
Ramipril
 
 
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine INFORMATII importante pentru dumneavoastra.
 
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
 
Ce gasiti in acest prospect
 
1. Ce este RAMIPRIL-AC si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati RAMIPRIL-AC
3. Cum sa luati RAMIPRIL-AC
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza RAMIPRIL-AC
6. Continutul ambalajului si alte INFORMATII
 
 
1. Ce este RAMIPRIL - AC si pentru ce se utilizeaza
 
RAMIPRIL-AC contine un medicament numit ramipril. Acesta apartine unei clase de medicamente numite inhibitori ai ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei).
 
RAMIPRIL-AC actioneaza prin:
 
 • Scaderea productiei de substante din organismul dumneavoastra, care va pot creste tensiunea arteriala;
 • Relaxarea si dilatarea vaselor dumneavoastra de sange;
 • Usurarea muncii inimii de a pompa sange in organism.
 
RAMIPRIL-AC poate fi utilizat:
 
 • Pentru a trata tensiunea arteriala crescuta (hipertensiune arteriala);
 • Pentru a reduce riscul dumneavoastra de a avea o criza de inima sau un accident vascular cerebral;
 • Pentru a reduce riscul sau a intarzia agravarea afectiunilor dumneavoastra de rinichi (fie ca aveti sau nu diabet zaharat);
 • Pentru a trata inima dumneavoastra atunci cand nu poate pompa suficient sange in organism (insuficienta cardiaca);
 • Ca tratament dupa o criza de inima (infarct miocardic) complicata cu insuficienta cardiaca.
 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati RAMIPRIL - AC
 
Nu utilizati RAMIPRIL-AC
 
Daca sunteti alergic la ramipril, la oricare alt medicament inhibitor al ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
 
Semnele unei reactii alergice pot include o eruptie pe piele, probleme de respiratie sau inghitire, umflare a buzelor, a fetei, gatului sau a limbii dumneavoastra.
 
Daca ati avut vreodata o reactie alergica grava numita “edem angioneurotic”. Semnele pot include mancarime, eruptii pe piele (urticarie), pete rosii pe maini, picioare si gat, umflarea gatului si a limbii, umflare in jurul ochilor si buzelor, dificultati de respiratie si inghitire.
 
Daca faceti dializa sau orice alt tip de filtrare a sangelui. In functie de aparatul utilizat, este posibil ca RAMIPRIL-AC sa nu fie potrivit pentru dumneavoastra.
 
Daca aveti afectiuni ale rinichilor in care irigarea cu sange a rinichilor dumneavoastra este redusa (stenoza de artera renala).
 
Daca aveti diabet zaharat sau functia rinichilor afectata si urmati tratament cu un medicament pentru scaderea tensiunii arteriale care contine aliskiren.
 
In ultimele 6 luni de sarcina (vezi mai jos pct. “Sarcina si alaptarea”)
 
Daca tensiunea dumneavoastra arteriala este anormal de mica sau instabila. Va fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va masoare periodic tensiunea arteriala.
 
Nu luati RAMIPRIL-AC daca va aflati in oricare dintre situatiile de mai sus. Daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua RAMIPRIL-AC.
 
Atentionari si precautii
 
Discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua medicamentul:
 
Daca aveti afectiuni ale inimii, ficatului sau rinichilor
 
Daca ati pierdut multe lichide sau saruri din organism (stare de rau (varsaturi), aveti diaree, transpirati mai mult decat de obicei, aveti o dieta saraca in sare, luati diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apa) de mult timp sau faceti dializa)
 
Daca urmeaza sa fiti supus unui tratament pentru a reduce reactia dumneavoastra alergica la intepaturile de albina sau viespe (desensibilizare)
 
Daca urmeaza sa vi se administreze un anestezic. Acesta va poate fi administrat pentru o operatie sau pentru orice lucrare stomatologica. Este posibil sa fie nevoie sa intrerupeti tratamentul cu RAMIPRIL-AC cu o zi inainte de operatie; cereti sfatul medicului dumneavoastra.
 
Daca aveti o cantitate mare de potasiu in sange (observata la analize ale sangelui)
 
Daca aveti o boala de colagen, cum ar fi sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic
 
Daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:
 • un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) (cunoscuti si sub denumirea de „sartani”;
 • de exemplu, valsartan, telmisartan, irbesartan), mai ales daca aveti probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat, aliskiren.
 
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va verifice functia rinichilor, tensiunea arteriala si valorile electrolitilor (de exemplu, potasiu) din sange, la intervale regulate de timp.
 
Vezi si INFORMATIIle de la punctul „Nu luati Ramipril-AC”.
 
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramane) gravida. RAMIPRIL-AC nu este recomandat in primele 3 luni de sarcina si poate determina leziuni grave la fat dupa 3 luni de sarcina, vezi pct. ”Sarcina si alaptarea”.
 
Copii
 
RAMIPRIL-AC nu este recomandat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani, deoarece nu sunt disponibile INFORMATII pentru aceasta grupa de varsta.
 
Daca va aflati in oricare dintre situatiile de mai sus (sau nu sunteti sigur), adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua RAMIPRIL-AC.
 
RAMIPRIL-AC impreuna cu alte medicamente
 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
 
Aceasta deoarece RAMIPRIL-AC poate influenta modul in care actioneaza unele medicamente. De asemenea, unele medicamente pot influenta modul in care actioneaza RAMIPRIL-AC.
 
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente. Ele pot face ca RAMIPRIL-AC sa nu actioneze suficient de bine:
 
 • Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea si inflamatia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul, piroxicamul, diclofenacul, naproxenul sau indometacina, acidul acetilsalicilic);
 • Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale scazute, socului, insuficientei cardiace, astmului bronsic sau alergiilor, cum sunt efedrina, noradrenalina sau adrenalina. Va fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va verifice tensiunea arteriala.
 
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente. Ele pot creste riscul de aparitie a reactiilor adverse daca le luati impreuna cu RAMIPRIL-AC:
 
 • Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea si inflamatia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacina si acidul acetilsalicilic)
 • Medicamente pentru tratamentul cancerului (chimioterapie)
 • Medicamente utilizate pentru a impiedica rejectul de organ dupa un transplant, cum este ciclosporina
 • Diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apa), cum este furosemidul
 • Medicamente care pot creste concentratia de potasiu in sange, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sarurile de potasiu si heparina (utilizata pentru subtierea sangelui)
 • Glucocorticoizi utilizati pentru a trata inflamatia, cum este prednisolonul
 • Alopurinol (utilizat pentru a scadea concentratia de acid uric in sange)
 • Procainamida (pentru tulburari de ritm cardiac).
 
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente. Actiunea lor poate fi influentata de RAMIPRIL-AC:
 
 • Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, cum sunt insulina si medicamentele administrate pe cale orala pentru a scadea glicemia (nivelul glucozei din sange). RAMIPRIL-AC poate scadea glicemia dumneavoastra. Verificati atent nivelul glicemiei din sangele dumneavoastra in timpul tratamentului cu RAMIPRIL-AC;
 • Litiu (pentru afectiuni psihice). RAMIPRIL-AC poate creste cantitatea de litiu din sangele dumneavoastra. Va fi necesara verificarea atenta de catre medicul dumneavoastra a cantitatii de litiu din sangele dumneavoastra.
 
Daca va aflati in oricare dintre situatiile de mai sus (sau nu sunteti sigur), adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua RAMIPRIL-AC.
 
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa trebuiasca sa va modifice doza si/sau sa ia alte masuri de precautie:
 
Daca luati un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) sau aliskiren (vezi si INFORMATIIle de la punctele „Nu luati RAMIPRIL –AC” si „Atentionari si precautii”).
 
RAMIPRIL– AC impreuna cu alimente si bauturi
 
Consumul de alcool etilic in timpul tratamentului cu RAMIPRIL-AC va poate face sa va simtiti ametit sau buimacit datorita reducerii tensiunii arteriale. Daca sunteti ingrijorat in legatura cu ce cantitate de alcool etilic puteti consuma in timpul tratamentului cu RAMIPRIL-AC, discutati despre acest lucru cu medicul dumneavoastra, deoarece medicamentele utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale si alcoolul etilic pot avea efecte cumulative.
 
RAMIPRIL-AC poate fi luat cu sau fara alimente.
 
Sarcina, fertilitatea si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
 
Nu trebuie sa luati RAMIPRIL-AC in primele 12 saptamani de sarcina si nu trebuie sa luati deloc aceste medicamente dupa saptamana 13, deoarece utilizarea lor in timpul sarcinii poate avea efecte daunatoare la nou-nascut.
 
Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului cu RAMIPRIL-AC, spuneti imediat medicului dumneavoastra. Trecerea la un tratament alternativ corespunzator trebuie facuta inaintea unei sarcini planificate.
 
Nu trebuie sa luati RAMIPRIL-AC daca alaptati.
 
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
 
In timpul tratamentului cu RAMIPRIL-AC, va puteti simti ametit. Acest lucru este mai probabil sa se intample cand incepeti tratamentul cu RAMIPRIL-AC sau cand incepeti sa luati o doza mai mare.
 
Daca acest lucru se intampla, nu conduceti vehicule sau nu folositi unelte sau utilaje.
 
3. Cum sa utilizati RAMIPRIL – AC
 
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
 
Utilizarea acestui medicament
 
 • Inghititi acest medicament la aceeasi ora in fiecare zi.
 • Inghititi comprimatele intregi, cu lichid.
 • Nu zdrobiti sau mestecati comprimatele.
 
Cat de mult sa luati
 
Tratamentul tensiunii arteriale crescute
 
Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg ramipril sau 2,5 mg ramipril o data pe zi.
 
Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati pana cand tensiunea dumneavoastra arteriala este controlata.
Doza maxima este de 10 mg o data pe zi.
 
Daca urmati deja tratament cu diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apa), medicul dumneavoastra poate reduce sau opri doza de diuretic pe care o luati inainte de a incepe tratamentul cu RAMIPRIL-AC.
 
Pentru a reduce riscul dumneavoastra de a avea un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral
 
Doza uzuala de inceput este de 2,5 mg o data pe zi.
 
Medicul dumneavoastra poate apoi decide sa creasca doza pe care o luati
 
Doza uzuala este de 10 mg o data pe zi.
 
Tratament pentru a reduce sau a intarzia agravarea problemelor dumneavoastra de rinichi
 
Puteti incepe cu o doza de 1,25 mg ramipril sau 2,5 mg ramipril o data pe zi.
 
Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.
 
Doza uzuala este de 5 mg sau 10 mg o data pe zi.
 
Tratamentul insuficientei cardiace
 
Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg ramipril o data pe zi.
 
Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.
 
Doza maxima este de 10 mg zilnic. Sunt de preferat doua administrari pe zi.
 
Tratament dupa ce ati avut un infarct miocardic
 
Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg ramipril o data pe zi pana la 2,5 mg de doua ori pe zi.
 
Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.
 
Doza uzuala este de 10 mg zilnic. Sunt de preferat doua administrari pe zi.
 
Varstnici
 
Medicul dumneavoastra va reduce doza initiala si va adapta mai lent tratamentul dumneavoastra.
 
Daca utilizati mai mult decat trebuie din RAMIPRIL-AC
 
Adresati-va imediat unui medic sau mergeti la cel mai apropiat serviciu de urgente al unui spital. Nu conduceti un vehicul pana la spital, rugati pe altcineva sa mearga cu dumneavoastra sau sunati pentru o ambulanta. Luati cu dumneavoastra cutia medicamentului. Aceasta ajuta medicul sa stie ce ati luat.
 
Daca uitati sa utilizati RAMIPRIL-AC
 
Daca omiteti o doza, luati doza urmatoare ca de obicei.
 
Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
4. Reactii adverse posibile
 
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
 
Incetati sa luati RAMIPRIL-AC si adresati-va imediat unui medic daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave – este posibil sa aveti nevoie de tratament medical de urgenta:
 
Umflare a fetei, buzelor sau a gatului, ceea ce face dificila respiratia sau inghitirea, precum si mancarime si eruptii pe piele. Acesta poate fi semnul unei reactii alergice grave la RAMIPRIL-AC.
 
Reactii cutanate grave, inclusiv eruptie pe piele, ulceratii la nivelul cavitatii bucale, agravarea unei afectiuni preexistente la nivelul pielii, roseata, vezicule sau descuamare a pielii (cum sunt sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica sau eritemul polimorf).
 
Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti:
 
 • Batai cardiace rapide, batai cardiace puternice sau neregulate (palpitatii), durere in piept, apasare in piept sau probleme mai grave, inclusiv un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral;
 • Scurtare a respiratiei sau tuse. Acestea pot fi semnele unor probleme ale plamanilor;
 • Aparitia mai usoara de vanatai, sangerare mai indelungata decat de obicei, orice semn de sangerare (de exemplu sangerare din gingii), eruptie sub forma de pete purpurii pe piele sau dezvoltarea de infectii mai usor decat de obicei, durere in gat si febra, senzatie de oboseala, lesin, ameteli sau piele palida. Acestea pot fi semnele unor probleme ale sangelui sau ale maduvei osoase;
 • Durere violenta de stomac care poate ajunge in spate. Acesta poate fi un semn de pancreatita (inflamatie a pancreasului);
 • Febra, frisoane, oboseala, pierderea apetitului alimentar, durere de stomac, senzatie de rau (greata), ingalbenire a pielii sau a ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme ale ficatului, cum sunt hepatita (inflamatie a ficatului) sau afectarea ficatului.
 
Alte reactii adverse includ:
 
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre urmatoarele reactii adverse devine grava sau dureaza mai mult de cateva zile.
 
Frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 pacienti)
 
 • Durere de cap sau senzatie de oboseala;
 • Senzatie de ameteala. Aceasta este mai probabil sa apara la inceputul tratamentului cu RAMIPRIL- AC sau cand incepeti sa luati o doza mai mare;
 • Lesin, hipotensiune arteriala (tensiune arteriala anormal de mica), in special cand stati in picioare sau cand va ridicati repede in picioare;
 • Tuse seaca iritativa, inflamatie a sinusurilor (sinuzita) sau bronsita, scurtare a respiratiei;
 • Durere de stomac sau intestinala, diaree, indigestie, senzatie de rau (greata) sau stare de rau (varsaturi);
 • Eruptii pe piele cu sau fara suprafata proeminenta;
 • Durere in piept;
 • Dureri sau crampe musculare;
 • Analize ale sangelui care arata o concentratie mai mare de potasiu in sange decat este normal.
 
Mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 din 100 de pacienti)
 
 • Tulburari de echilibru (vertij);
 • Mancarime si senzatii neobisnuite la nivelul pielii, cum sunt amorteli, furnicaturi, intepaturi, arsura sau senzatie de fiori la nivelul pielii (parestezii);
 • Pierdere sau modificare a gustului;
 • Tulburari de somn;
 • Senzatie de deprimare, anxietate, nervozitate mai accentuata decat de obicei sau neliniste;
 • Nas infundat, dificultati de respiratie sau agravare a astmului bronsic;
 • Umflare a intestinului numita “edem angioneurotic intestinal”, care se manifesta prin simptome cum sunt durere abdominala, varsaturi si diaree;
 • Arsuri in capul pieptului, constipatie sau gura uscata;
 • Eliminarea unei cantitati mai mari decat de obicei de apa (urina) peste zi;
 • Transpiratii mai abundente decat de obicei;
 • Scadere sau pierdere a apetitului alimentar (anorexie);
 • Batai cardiace neregulate sau mai rapide. Maini si picioare umflate. Acesta poate fi un semn ca organismul dumneavoastra retine mai multa apa decat de obicei;
 • Inrosirea fetei;
 • Vedere incetosata;
 • Durere la nivelul articulatiilor;
 • Febra;
 • Incapacitate de a avea raporturi sexuale la barbati, scaderea apetitului sexual la barbati sau femei;
 • Un numar crescut al anumitor celule albe sanguine (eozinofilie) observat la analize ale sangelui;
 • Analize ale sangelui care arata modificari ale functiei ficatului, pancreasului sau rinichilor.
 
Rare (apar la mai putin de 1 din 1000 de pacienti)
 
 • Senzatie de nesiguranta sau confuzie;
 • Limba rosie si umflata;
 • Piele cu aspect sever de solzi sau care se cojeste, mancarime, eruptie pe piele cu suprafata proeminenta;
 • Probleme ale unghiilor (de exemplu caderea sau separarea unghiilor de patul unghial);
 • Eruptii pe piele sau vanatai;
 • Aspect patat al pielii si extremitati reci;
 • Ochi umezi sau umflati, rosii, cu mancarimi;
 • Tulburari de auz si zgomote in urechi;
 • Senzatie de slabiciune;
 • Analize ale sangelui care arata o scadere a numarului de celule rosii sanguine, celule albe sanguine sau trombocite sau a concentratiei de hemoglobina.
 
Foarte rare (apar la mai putin de 1 din 10000 de pacienti)
 
 • Sensibilitate mai mare decat de obicei la expunerea la soare.
 
Alte reactii adverse raportate:
 
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre urmatoarele reactii adverse devine grava sau dureaza mai mult de cateva zile.
 
 • Dificultati de concentrare;
 • Gura umflata;
 • Analize ale sangelui care arata prea putine celule in sangele dumneavoastra;
 • Analize ale sangelui care arata mai putin sodiu decat in mod normal in sangele dumneavoastra;
 • Degete de la maini sau de la picioare avand culoare modificata cand va este frig si apoi cu furnicaturi sau dureroase cand incep sa se incalzeasca (fenomen Raynaud);
 • Marirea sanilor la barbati;
 • Reactii incetinite sau anormale;
 • Senzatie de arsura;
 • Modificare a mirosului;
 • Caderea parului.
 
Raportarea reactiilor adverse
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de INFORMATII suplimentare privind siguranta acestui medicament.
 
5. Cum se pastreaza RAMIPRIL - AC
 
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
 
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
 
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 
6. Continutul ambalajului si alte INFORMATII
 
Ce contine RAMIPRIL – AC
 
Ramipril-AC 2,5 mg
 
Substanta activa este ramipril 2,5 mg.
 
Ramipril-AC 5 mg
 
Substanta activa este ramipril 5 mg.
 
Ramipril-AC 10 mg
 
Substanta activa este ramipril 10 mg.
 
Celelalte componente sunt: hipromeloza 2910 (vascozitate 4,0-6,0 cps.), celuloza microcristalina (pH 101), celuloza microcristalina (pH 102), amidon pregelatinizat, stearil fumarat de sodiu.
 
Cum arata RAMIPRIL – AC si continutul ambalajului
 
Ramipril-AC 2,5 mg
 
Comprimate lenticulare, de culoare alba sau aproape alba, cu diametrul de 6 mm, avand gravat pe una din fete „2,5” iar pe cealalta fata o crestatura (nu are rol de divizare in doua doze egale).
 
Ramipril-AC 5 mg
 
Comprimate lenticulare, de culoare alba sau aproape alba, cu diametrul de 7 mm, avand gravat pe una din fete „5” iar pe cealalta fata 2 crestaturi perpendiculare (nu are rol de divizare in doua doze egale).
 
Ramipril-AC 10 mg
 
Comprimate lenticulare, de culoare alba sau aproape alba, cu diametrul de 9 mm, avand gravat pe una din fete „10” iar pe cealalta fata 2 crestaturi perpendiculare (nu are rol de divizare in doua doze egale).
 
Este disponibil in cutii cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate.
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
 
AC HELCOR Pharma SRL
Str. Dr. Victor Babes Nr. 50 Tel: 0362 – 401206
Fax: 0362 – 401207
e-mail: office@achelcor.com
 
Fabricantul
 
AC HELCOR SRL, Str. Dr. Victor Babes Nr. 62, Baia Mare Romania
 
Acest prospect a fost revizuit in aprilie 2017.
 
Inapoi la prospecte Mergeti la produs