Tenofovir disoproxil Accord 245 mg x 30 compr. film.

Prospect Tenofovir disoproxil Accord 245 mg x 30 compr. film.

Mergeti la produs

Prospect: Informatii pentru utilizator
 
Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate
 
Tenofovir disoproxil
 
 
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
 
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
 
Daca aveti intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.
 
 
Ce gasiti in acest prospect:
 
  1. Ce este Tenofovir disoproxil Accord si pentru ce se utilizeaza
  2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Tenofovir disoproxil Accord
  3. Cum sa utilizati Tenofovir disoproxil Accord
  4. Reactii adverse posibile
  5. Cum se pastreaza Tenofovir disoproxil Accord
  6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
 
Daca Tenofovir disoproxil Accord a fost prescris pentru copilul dumneavoastra, retineti ca toate informatiile din acest prospect se adreseaza copilului dumneavoastra (in acest caz inlocuiti „dumneavoastra” cu „copilul dumneavoastra”).
 
1. Ce este Tenofovir disoproxil Accord si pentru ce se utilizeaza
 
Tenofovir disoproxil Accord contine substanta activa tenofovir disoproxil. Aceasta substanta activa este un medicament antiretroviral sau antiviral, utilizat in tratamentul infectiei cu HIV sau cu VHB, sau in tratamentul infectiei cu ambele virusuri. Tenofovirul este un inhibitor nucleotidic de reverstranscriptaza, cunoscut in general ca INRT si actioneaza prin impiedicarea activitatii normale a unor enzime (in infectia cu HIV, reverstranscriptaza; in hepatita B, ADN polimeraza) care sunt esentiale pentru ca virusurile sa se poata inmulti. In infectia cu HIV, Tenofovir disoproxil Accord trebuie utilizat intotdeauna in asociere cu alte medicamente pentru tratamentul infectiei cu HIV.
 
Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate este un tratament pentru infectia cu HIV (Virusul Imunodeficientei Umane). Comprimatele sunt potrivite pentru:
 
  • Adulti;
  • Adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si sub 18 ani, care au fost deja tratati cu alte medicamente pentru infectia cu HIV, care nu mai sunt pe deplin eficace din cauza aparitiei rezistentei sau care au determinat reactii adverse.
 
Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate sunt utilizate, de asemenea, in tratamentul hepatitei B cronice, o infectie cu VHB (virusul hepatitic B). Comprimatele sunt potrivite pentru:
 
  • Adulti;
  • Adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 ani si sub 18 ani.
 
Nu trebuie sa aveti o infectie cu HIV pentru a fi tratat pentru VHB cu Tenofovir disoproxil Accord.
 
Acest medicament nu vindeca infectia cu HIV. In timpul tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord exista in continuare riscul de a          dezvolta infectii sau alte boli asociate infectiei cu HIV. De asemenea, puteti sa transmiteti infectia cu HIV sau cu VHB altor persoane, de aceea este important sa luati masurile necesare pentru a evita infectarea altor persoane.
 
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Tenofovir disoproxil Accord
 
Nu luati Tenofovir disoproxil Accord daca sunteti alergic la substanta activa, sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate la punctul 6.
 
Daca acest lucru este valabil in cazul dumneavoastra, spuneti imediat medicului dumneavoastra si nu luati Tenofovir disoproxil Accord.
 
Atentionari si precautii
 
Inainte sa luati Tenofovir disoproxil Accord, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
Aveti grija sa nu infectati alte persoane. Puteti sa transmiteti infectia cu HIV in timpul tratamentului cu acest medicament, desi riscul este redus, datorita terapiei antiretrovirala eficace. Discutati cu medicul dumneavoastra despre masurile de precautie necesare pentru a evita infectarea altor personae. Tenofovir disoproxil Accord nu reduce riscul de transmitere a infectiei cu HIV la alte persoane prin contact sexual sau contaminare cu sange. Trebuie sa continuati sa luati masuri de precautie pentru a evita acest lucru.
 
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca ati avut boli de rinichi sau daca analizele au indicat ca aveti probleme cu rinichii. Tenofovir disoproxil Accord nu trebuie administrat adolescentilor cu probleme la rinichi. Inainte de a incepe tratamentul, medicul dumneavoastra poate solicita efectuarea unor analize de sange pentru a evalua functia rinichilor. Tenofovir disoproxil Accord va poate afecta rinichii in timpul tratamentului. Medicul dumneavoastra poate solicita analize de sange pe durata tratamentului, pentru a monitoriza modul in care functioneaza rinichii dumneavoastra.
 
Daca sunteti adult, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa luati comprimatele mai rar. Nu reduceti doza prescrisa, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra v-a indicat sa faceti acest lucru.
 
Tenofovir disoproxil Accord nu se utilizeaza, de regula, impreuna cu alte medicamente care va pot afecta rinichii (vezi Tenofovir disoproxil Accord impreuna cu alte medicamente). Daca acest lucru este inevitabil, medicul dumneavoastra va va monitoriza functia rinichilor o data pe saptamana.
 
 
Afectiuni ale oaselor. Unii dintre pacientii adulti cu HIV care urmeaza tratament antiretroviral combinat pot prezenta o afectiune a oaselor numita osteonecroza (distrugere a tesutului osos provocata de pierderea aportului de sange la nivelul osului). Durata tratamentului antiretroviral combinat, folosirea corticosteroizilor, consumul de alcool etilic, imunosupresia severa, indicele de masa corporala crescut, pot fi unii dintre multiplii factori de risc pentru aparitia acestei afectiuni. Semnele de osteonecroza sunt rigiditate articulara, disconfort si durere la nivelul articulatiilor (in special a soldului, genunchiului si umarului) si dificultate la miscare. Daca observati oricare dintre aceste simptome, spuneti medicului dumneavoastra.
 
Afectiunile oaselor (care determina uneori fracturi) pot aparea, de asemenea, ca urmare a leziunilor tubilor renali (vezi punctul 4, Reactii adverse posibile).
 
Discutati cu medicul dumneavoastra daca ati avut o boala de ficat in trecut, inclusiv hepatita. Pacientii cu boli de ficat, inclusiv hepatita B sau C cronica, aflati in tratament cu medicamente antiretrovirale, prezinta un risc mai mare de complicatii hepatice severe, potential letale. Daca aveti o infectie cu virusul hepatitic B, medicul dumneavoastra va va prescrie cu foarte multa atentie cel mai bun tratament in cazul dumneavoastra. Daca aveti istoric de boli de ficat sau daca aveti infectie cronica cu virusul hepatitic B, medicul dumneavoastra va poate efectua analize de sange, pentru monitorizarea atenta a functiei ficatului.
 
Aveti grija la infectii. Daca aveti infectie cu HIV in stadiu avansat (SIDA) si aveti o infectie, dupa inceperea tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord puteti prezenta simptome de infectie si inflamatie sau de agravare a simptomelor unei infectii existente. Aceste simptome pot indica faptul ca sistemul dumneavoastra imunitar, a carui stare s-a imbunatatit, lupta impotriva infectiei. Urmariti semnele de inflamatie sau infectie imediat dupa ce incepeti sa luati Tenofovir disoproxil Accord. Daca observati semne de inflamatie sau infectie, spuneti imediat medicului dumneavoastra.
 
In plus fata de infectiile oportuniste, pot sa apara, de asemenea, afectiuni autoimune (o afectiune care apare atunci cand sistemul imunitar ataca un tesut sanatos din organism), dupa ce incepeti sa luati medicamente pentru a va trata infectia cu HIV. Afectiunile autoimune pot sa apara la mai multe luni de la inceperea tratamentului. Daca observati orice simptom de infectie sau alte simptome, ca de exemplu slabiciune musculara, slabiciune care incepe la nivelul mainilor si picioarelor si se deplaseaza in sus catre trunchi, palpitatii, tremuraturi sau hiperactivitate, va rugam sa il informati imediat pe medicul dumneavoastra, astfel incat acesta sa caute tratamentul necesar.
 
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca aveti varsta peste 65 ani. Tenofovir disoproxil Accord nu a fost studiat la pacientii cu varsta peste 65 ani. Daca sunteti mai in varsta si vi se prescrie Tenofovir disoproxil Accord, medicul dumneavoastra va va monitoriza cu atentie.
 
 
Copii si adolescenti
 
Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate este potrivit pentru:
 
  • adolescenti infectati cu HIV-1, cu varsta cuprinsa intre 12 si mai putin de 18 ani, cu greutatea de cel putin 35 kg si care au fost deja tratati cu alte medicamente pentru infectia cu HIV, care nu mai sunt pe deplin eficace din cauza aparitiei rezistentei sau care au determinat reactii adverse;
  • adolescenti infectati cu VHB, cu varsta cuprinsa intre 12 si mai putin de 18 ani, cu greutatea de cel putin 35 kg.
 
Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate nu este potrivit pentru urmatoarele categorii:
 
Nu, pentru copii infectati cu HIV-1, cu varsta sub 12 ani. Nu, pentru copii infectati cu VHB, cu varsta sub 12 ani.
 
Pentru schema de administrare a dozelor vezi punctul 3, Cum sa luati Tenofovir disoproxil Accord. Tenofovir disoproxil Accord impreuna cu alte medicamente
 
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
 
Nu incetati sa luati alte medicamente anti-HIV prescrise de catre medicul dumneavoastra cand incepeti tratamentul cu Tenofovir disoproxil Accord, daca aveti atat infectie cu VHB, cat si cu HIV.
 
Nu luati Tenofovir disoproxil Accord daca urmati deja tratament cu alte medicamente care contin tenofovir disoproxil. Nu luati Tenofovir disoproxil Accord impreuna cu medicamente care contin adefovir dipivoxil (un medicament utilizat in tratamentul hepatitei B cronice).
 
Este foarte important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati alte medicamente, care va pot afecta rinichii. Acestea includ:
 
  • aminoglicozide, pentamidina sau vancomicina (pentru tratamentul infectiilor bacteriene);
  • amfotericina B (pentru tratamentul infectiilor fungice);
  • foscarnet, ganciclovir sau cidofovir (pentru tratamentul infectiilor virale);
  • interleukina-2 (pentru tratamentul cancerului);
  • adefovir dipivoxil (pentru tratamentul infectiei cu VHB);
  • tacrolimus (pentru supresia sistemului imun;
  • medicamente anti-inflamatorii non-steroidiene (AINS, pentru ameliorarea durerilor osoase sau musculare).
 
Alte medicamente care contin didanozina (pentru tratamentul infectiei cu HIV): Administrarea Tenofovir disoproxil Accord in asociere cu alte medicamente antivirale care contin didanozina poate determina cresterea concentratiei de didanozina in sange si poate reduce numarul de celule CD4. In cazul administrarii concomitente de medicamente care contin tenofovir disoproxil si didanozina, a fost observata rar aparitia inflamatiei pancreasului si a acidozei lactice (exces de acid lactic in sange), care, uneori, a determinat deces. Medicul dumneavoastra va evalua cu atentie necesitatea de a va administra combinatii de tenofovir si didanozina.
 
De asemenea, este important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati ledipasvir/sofosbuvir pentru tratamentul infectiei cu virusul hepatitei C.
 
 
Tenofovir disoproxil Accord impreuna cu alimente si bauturi
 
Luati Tenofovir disoproxil Accord impreuna cu alimente (de exemplu, o masa sau o gustare).
 
 
Sarcina si alaptarea
 
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
 
Nu trebuie sa luati Tenofovir disoproxil Accord in timpul sarcinii, cu exceptia cazului in care ati discutat in mod clar acest lucru cu medicul dumneavoastra. Desi exista date clinice limitate privind utilizarea Tenofovir disoproxil Accord la gravide, de regula, medicamentul nu se utilizeaza decat daca este absolut necesar.
 
Incercati sa evitati sa ramaneti gravida in timpul tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord. Trebuie sa folositi o metoda de contraceptie eficace pentru a evita sa ramaneti gravida.
 
Daca ramaneti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, intrebati medicul despre potentialele beneficii si riscuri ale tratamentului antiretroviral pentru dumneavoastra si copilul dumneavoastra.
 
Daca ati luat Tenofovir disoproxil Accord in timpul sarcinii, medicul dumneavoastra va poate solicita efectuarea periodica de analize de sange si alte teste diagnostice pentru monitorizarea dezvoltarii copilului dumneavoastra. La copiii ale caror mame au luat medicamente de tipul INRT in timpul sarcinii, beneficiul protectiei impotriva virusului a fost mai mare decat riscul de a prezenta reactii adverse.
 
Nu alaptati in timpul tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord. Acest lucru este necesar deoarece substanta activa din acest medicament trece in laptele matern.
 
Daca sunteti femeie si sunteti infectata cu HIV sau VHB nu alaptati, deoarece puteti transmite prin lapte virusul la copil.
 
 
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
 
Tenofovir disoproxil Accord poate provoca ameteli. Daca va simtiti ametit in timpul tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord, nu conduceti vehicule, nu mergeti cu bicicleta si nu folositi utilaje.
 
Tenofovir disoproxil Accord contine lactoza
 
Spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua Tenofovir disoproxil Accord daca nu tolerati lactoza sau daca aveti intoleranta la orice alte categorii de glucide.
 
 
3. Cum sa utilizati Tenofovir disoproxil Accord
 
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul.
 
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
 
Doza recomandata este de:
 
  • Adulti: 1 comprimat in fiecare zi, impreuna cu alimente (de exemplu, o masa sau o gustare);
  • Adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 ani si mai putin de 18 ani si cu greutate de cel putin 35 kg: 1 comprimat in fiecare zi, impreuna cu alimente (de exemplu, o masa sau o gustare).
 
Daca aveti dificultati deosebite la inghitire, puteti marunti comprimatul cu varful unei linguri. Amestecati apoi pulberea cu aproximativ 100 ml (jumatate de pahar) de apa, suc de portocale sau suc de struguri si beti imediat.
 
Luati intotdeauna doza recomandata de catre medicul dumneavoastra. Acest lucru este necesar pentru a fi sigur de eficacitatea completa a medicamentului si pentru a reduce riscul aparitiei rezistentei la tratament. Nu modificati doza decat la recomandarea medicului dumneavoastra.
 
Daca sunteti adult si aveti probleme cu rinichii, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa luati Tenofovir disoproxil Accord mai rar.
 
Daca aveti infectie cu VHB, medicul dumneavoastra va poate oferi posibilitatea de a face un test HIV pentru a vedea daca aveti atat infectie cu HIV cat si cu VHB.
 
Cititi si prospectele celorlalte medicamente antiretrovirale, pentru a vedea cum trebuie luate aceste medicamente.
 
 
Daca luati mai mult Tenofovir disoproxil Accord decat trebuie
 
Daca luati din greseala prea multe comprimate de Tenofovir disoproxil Accord, puteti prezenta un risc crescut de a manifesta reactii adverse posibile asociate acestui medicament (vezi punctul 4, Reactii adverse posibile). Adresati-va medicului dumneavoastra sau unitatii de primiri urgente a celui mai apropiat spital pentru recomandari. Tineti la indemana flaconul sau blisterul pentru a descrie cu usurinta ce medicament ati luat.
 
 
Daca uitati sa luati Tenofovir disoproxil Accord
 
Este important sa nu uitati nicio doza de Tenofovir disoproxil Accord. In cazul in care uitati o doza, calculati cu cat timp in urma ar fi trebuit s-o luati.
 
Daca au trecut mai putin de 12 ore de la momentul in care luati doza in mod obisnuit, luati doza uitata cat de curand posibil si apoi luati urmatoarea doza la ora obisnuita.
 
Daca au trecut mai mult de 12 ore de la momentul in care ar fi trebuit sa luati doza, nu mai luati doza pe care ati uitat-o. Asteptati si luati doza urmatoare la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
 
Daca varsati la mai putin de 1 ora dupa ce ati luat Tenofovir disoproxil Accord, luati un alt comprimat. Nu este necesar sa luati un alt comprimat daca v-ati simtit rau si ati prezentat varsaturi la mai mult de 1 ora dupa ce ati luat Tenofovir disoproxil Accord.
 
 
Daca incetati sa luati Tenofovir disoproxil Accord
 
Nu incetati sa luati Tenofovir disoproxil Accord fara recomandarea medicului dumneavoastra. Oprirea tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord poate reduce eficacitatea tratamentului recomandat de catre medicul dumneavoastra.
 
Daca aveti infectie cu virusul hepatitic B sau atat infectie cu HIV cat si cu virusul hepatitic B (infectie concomitenta), este foarte important sa nu opriti tratamentul cu Tenofovir disoproxil Accord fara sa fi discutat mai intai cu medicul dumneavoastra. Unii pacienti au avut rezultate ale analizelor de sange sau simptome care au indicat agravarea hepatitei dupa oprirea tratamentului cu Tenofovir disoproxil Accord. Este posibil sa fie necesar sa faceti analize de sange timp de cateva luni dupa incetarea tratamentului. La pacientii cu boala de ficat in stadiu avansat sau cu ciroza nu se recomanda oprirea tratamentului, deoarece in unele cazuri este posibil sa se produca agravarea hepatitei.
 
Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a opri tratamentul cu Tenofovir disoproxil Accord indiferent de motiv, mai ales daca aveti reactii adverse sau aveti orice alta boala.
 
Spuneti imediat medicului dumneavoastra, daca observati simptome noi sau neobisnuite dupa oprirea tratamentului, mai ales simptome pe care le asociati cu infectia cu virusul hepatitic B.
 
Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a reincepe sa luati Tenofovir disoproxil Accord.
 
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
 
 
4. Reactii adverse posibile
 
In timpul tratamentului cu HIV, poate exista o crestere a greutatii si a concentratiilor de lipide si de glucoza din sange. Cresterea greutatii este partial legata de stilul de viata si de starea de sanatate restaurata, iar in cazul lipidelor din sange, uneori, chiar de actiunea medicamentelor anti-HIV. Medicul dumneavoastra va va testa pentru aceste schimbari.
 
Reactii adverse grave posibile: spuneti imediat medicului dumneavoastra.
 
Acidoza lactica (exces de acid lactic in sange) este o reactie adversa rara (poate afecta pana la 1 din fiecare 1000 pacienti), dar grava, care poate fi letala. Urmatoarele reactii adverse pot fi semne de acidoza lactica:
 
  • respiratie rapida si profunda;
  • somnolenta;
  • senzatie de rau (greata), stare de rau (varsaturi) si dureri de stomac.
Daca credeti ca este posibil sa aveti acidoza lactica, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Alte reactii adverse grave posibile
 
Urmatoarele reactii adverse sunt mai putin frecvente (aceasta poate afecta pana la 1 din 100 pacienti):
 
  • dureri de burta (la nivelul abdomenului), determinate de inflamatia pancreasului;
  • afectarea celulelor tubulare ale rinichilor.
Urmatoarele reactii adverse sunt rare (acestea pot afecta pana la 1 din 1000 pacienti):
 
  • inflamatie a rinichilor, eliminarea unei cantitati mari de urina si senzatie de sete;
  • modificari ale urinii si dureri de spate, determinate de probleme ale rinichilor, inclusiv insuficienta renala;
  • fragilitate osoasa (asociata cu dureri ale oaselor si care poate determina, uneori, aparitia de fracturi), care poate sa apara ca urmare a leziunilor celulelor tubilor renali;
  • ficat gras.
Daca credeti ca prezentati oricare din aceste reactii adverse grave, adresati-va medicului dumneavoastra.
 
Cele mai frecvente reactii adverse
 
Urmatoarele reactii adverse sunt foarte frecvente (acestea pot afecta cel putin 10 din 100 pacienti):
 
  • diaree;
  • stare de rau (varsaturi);
  • senzatie de rau (greata);
  • ameteli;
  • eruptii trecatoare pe piele;
  • senzatie de slabiciune.
Analizele pot indica, de asemenea concentratii scazute ale fosfatului din sange.
 
Alte reactii adverse posibile
 
Urmatoarele reactii adverse sunt frecvente (acestea pot afecta pana la 10 din 100 pacienti):
 
  • dureri de cap;
  • dureri de stomac;
  • senzatie de oboseala;
  • senzatie de balonare;
  • flatulenta.
Analizele pot indica, de asemenea probleme ale ficatului.
 
Urmatoarele reactii adverse sunt mai putin frecvente (acestea pot afecta pana la 1 din 100 pacienti):
 
  • distrugerea tesutului muscular;
  • dureri musculare sau slabiciune musculara.
Analizele pot indica, de asemenea: scadere a concentratiei de potasiu din sange, crestere a concentratiei de creatinina din sange, probleme ale pancreasului.
 
Distrugerea tesutului muscular, fragilitatea osoasa (asociata cu dureri ale oaselor si care poate determina, uneori, aparitia de fracturi), durerile musculare, slabiciunea musculara si scaderea concentratiei de potasiu sau fosfat din sange pot sa apara ca urmare a leziunilor celulelor tubilor renali.
 
Urmatoarele reactii adverse sunt rare (acestea pot afecta pana la 1 din 1000 pacienti):
 
  • dureri de burta (la nivelul abdomenului), determinate de inflamatia ficatului;
  • umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului.
Raportarea reactiilor adverse
 
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
 
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
 
 
5. Cum se pastreaza Tenofovir disoproxil Accord
 
A nu se lasa acest medicament la vederea si indemana copiilor.
 
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
 
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
 
6. Continutul ambalajului si alte informatii
 
Ce contine Tenofovir disoproxil Accord
 
Substanta activa este tenofovir. Fiecare comprimat filmat de Tenofovir disoproxil Accord contine 245 mg de tenofovir disoproxil.
Celelalte componente sunt celuloza microcristalina, lactoza monohidrata, amidon de porumb pregelatinizat, crospovidona tip B si stearat de magneziu care constituie nucleul comprimatului, si hipromeloza 3 mPas, hipromeloza 3 mPas, dioxid de titan (E171), macrogol 400 si polisorbat 80 care constituie filmul comprimatului. Vezi la punctul 2 “Tenofovir disoproxil Accord contine lactoza”.
 
Cum arata Tenofovir disoproxil Accord si continutul ambalajului
 
Comprimatele filmate de Tenofovir disoproxil Accord 245 mg sunt in forma de migdala, biconvexe, de culoare alba, marcate cu „H” pe una dintre fete si cu „T11” pe cealalta fata, cu dimensiuni de 16 mm lungime si 10 mm latime.
 
Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate este disponibil in blistere din Aluminiu/PVC/Aluminiu/OPA pentru eliberarea unei unitati dozate ce contin 30 x 1 comprimate filmate.
 
De asemenea, Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate este disponibil in flacoane ce contin 30 comprimate. Fiecare flacon contine un recipient gel desicant silicat si matase artificiala purificata care trebuie pastrate in flacon, pentru a proteja comprimatele. Gelul desicant silicat nu trebuie inghitit.
 
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
 
 
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
 
Accord Healthcare Polska Sp. z o.o.ul. Tasmowa 7, 02-677 Warszawa, Polonia.
 
 
Fabricantii
 
Accord Healthcare Limited Sage House, 319, Pinner Road, North Harrow, Middlesex, HA1 4HF, Marea Britanie.
 
Pharmadox HeaIthcare Ltd.KW20A Kordin Industrial Park, Paola, PLA 3000, Malta.
 
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale SEE (Spatiului Economic European) sub urmatoarele denumiri comerciale:
 

Austria

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg Filmtabletten

Danemarca

Tenofovir disoproxil Accord

Finlanda

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg kalvopäällysteiset tabletit

 

 

Irlanda

Tenofovir disoproxil 245 mg film coated tablets

Italia

Tenofovir Disoproxil Accord

Marea Britanie

Tenofovir disoproxil 245 mg film coated tablets

Olanda

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg filmomhulde tabletten

Polonia

Tenofovir disoproxil Accord

România

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimate filmate

Spania

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg comprimidos recubiertos con película

 

EFG

Suedia

Tenofovir disoproxil Accord 245 mg filmdragerad tablet

 

 


Acest prospect a fost aprobat în martie 2019.

 

Inapoi la prospecte Mergeti la produs