Thrombo ASS 100 mg x 100 compr

Prospect Thrombo ASS 100 mg x 100 compr

8740 Thrombo ASS 100 mg x 100 compr

Compozitie

Thrombo ASS 100 mg: 1 comprimat filmat contine 100 mg acid acetilsalicic (ASA).

Actiune terapeutica: acidul acetilsalicilic inhiba coagularea sangvina si, de aceea, reduce formarea trombilor. Administrarea ASA sub forma de comprimate rezistente la actiunea sucului gastric reduce efectele adversegastrointestinale ale acestuia.

Indicatii

Reducerea riscului unor ocluzii coronariene ulterioare in cazuri de infarct miocardic in antecedente. reducereaaparitiei ocluziilor vasculare dupa interventii chirurgicale in sfera vasculara, ca de exemplu bypass coronarian.

Doze si mod de administrare

Comprimatele filmate trebuie inghitite cu o cantitate de lichid.

Dozare si mod de administrare: daca nu este prescris altfel, respectati recomandarile din prospect. O data pe zi 1 - 2 comprimate filmate. Medicul poate prescrie doze mai mari in cursul primelor zile de tratament.

Contraindicatii

Produsul nu trebuie folosit in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la salicilati, ulcer gastric si duodenal, tendinta lasangerare, deficiente trombocitare si hemofilie, insuficienta renala si calculi renali.

Masuri de precautie

Se recomanda precautie in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate cunoscuta la alte analgezice, astm bronsic, afectiuni metabolice care duc la anemie, afectiuni gastrointestinale (de ex. gastrita), afectiuni hepatice si/sau renale.

Sarcina si alaptare

Nu trebuie administrat ASA in ultimele trei luni de sarcina.

ASA administrata perinatal poate duce la sangerari prelungite pentru mama si pentru copil. Administrarea pe un numar mare de oameni nu a evidentiat efecte embriotoxice. E

fecte teratogenice ale ASA au fost demonstrate in cazul animalelor pentru doze de la dublul dozelor maxime administrate la om, respectiv 8 g zilnic. In uz uman, nu a fost gasit nici un risc teratogenic. In primele 6 luni de sarcina si in cursul alaptarii, ASA poate fi luat numai in doza mica si, pe cat posibil, in doza unica, numai la recomandarea medicului.

Interactiuni medicamentoase

Administrarea concomitenta a altor medicamente impreuna cu ASA poate duce lacresterea sau scaderea efectelor acelor medicamente. Cresterea: efectului medicamentelor anticoagulante, riscului hemoragiilor gastrointestinale in cazul administrarii concomitente cu glucocorticoizi sau alcool, efectelor dorite si nedorite ale medicamentelor antiinflamatoare, efectelor dorite si nedorite ale metotrexatului, efectului de scadere a glicemiei a antidiabeticelor orale.

Scaderea: efectului medicamentelor diuretice (spironolactona si furosemid), efectului medicamentelor care influenteaza secretia de acid uric (probenecid, sulfinpirazona). In cazul administrarii prelungite de produse farmaceutice pentru tratarea hiperaciditatii gastrice, ar putea fi necesara o crestere a dozei de ASA. Daca anumite substante antiinfectioase sunt luate simultan cu ASA (tetracicline), trebuie mentinut un interval de 1 - 3 ore intre administrari. Informati medicul imediat despre medicatia pe care o urmati.

Precautii speciale pentru o administrare sigura: medicul trebuie informat daca in cursul tratamentului apar reactii adverse, daca sunteti sau deveniti insarcinata. Inaintea procedurilor chirurgicale programate, efectul anticoagulant trebuie luat in consideratie. Administrarea suplimentara a altor antiinflamatoare trebuie evitata. Tratamentul de lunga durata (ani de zile) cu ASA poate fi cauza unor tulburari renale. In cazuri individuale, la copii si adolescenti, au putut fi observate complicatii severe (sindromul Reye). Terapia intensiva trebuie aplicata de urgenta in cazul vomei incoercibile, al deshidratarii, al pierderii constientei si al convulsiilor.

Supradozare

Semnele supradozarii si intoxicatiei sunt sub forma de greata, voma, durere gastrica, ameteala, cefalee, confuzie si hiperventilatie. Daca apar aceste simptome, trebuie anuntat imediat medicul. In cazul intoxicatiei cu ASA trebuie avute in vedere in primul rand iritatia locala manifestata prin greata, voma, durere gastrica, ameteala, cefalee, confuzie si hiperventilatie. Ca o consecinta, poate aparea depresia centrala, hipertermia cu tulburari respiratorii si acidoza metabolica, colaps toxic circulator si renal, edem cerebral si pulmonar si coma. La copii poate aparea hipoglicemie.

Tratamentul intoxicatiei: in primul rand eliminarea substantei toxice (lavaj gastric atent). Monitorizarea echilibrului acido-bazic, a echilibrului electrolitic, corectarea glicemiei. Terapie intensiva (respiratie asistata si hidratare suportiva). Accelerarea excretiei (diureza alcalina fortata, hemodializa).

Reactii adverse

Rare

Reactii de hipersensibilitate (ocazional reactii cutanate, tahipnee); tulburari gastrice (greata, varsaturi); sangerari gastrointestinale oculte care in cazuri rare pot duce la deficiente ale celulelor rosii sangvine (anemia prin carenta de fier); prelungirea timpului de sangerare; declansarea atacului de astm; administrarea de doze ridicate pe timp indelungat poate fi asociata cu probleme renale; dupa doze mari, pot sa apara vertigo, tinitus sau ulcer gastrointestinal sangerand (vomismente de culoare rosu deschis sau in zat de cafea, fecale moi de culoare neagra).
 

Inapoi la prospecte