Boala Lyme - Cum ne protejam de capuse in sezonul cald?

Odata cu venirea verii, petrecem mai mult timp in aer liber alaturi de cei dragi, insa totodata suntem expusi unor riscuri mai mari, precum muscaturile de capuse. Chiar si in parcurile din marile orase, dar si in paduri si alte medii naturale, capusele iti pot aduce tie si familiei tale o multime de neplaceri, unele dintre ele avand consecinte foarte grave.

Afla cum poti evita muscaturile de capuse si ce trebuie sa faci pentru a preveni boala Lyme!
Este dificil sa observi o capusa in timp ce iti petreci timpul in aer liber, iar momentul in care o observi coincide de obicei cu momentul in care iti dai seama ca ai fost muscat de capusa. Numarul mare al acestor paraziti te supune riscului in orice moment, iar bolile cauzate de muscaturile de capuse sunt numeroase si pot avea consecinte grave, printre care paralizia, orbirea si chiar decesul.

 

Boala Lyme este cauzata de muscatura de capusa

Boala Lyme este o boala infectioasa cauzata de bacteria Borrelia burgdorferi si este transmisa la om prin intepatura de capusa. Partea buna este ca nu toate capusele iti pot transmite acest tip de bacterie, insa nu te poti baza pe noroc atunci cand vine vorba de sanatatea ta si a familiei tale, nu-i asa? La inceput boala Lyme poate fi observata sub forma unei leziuni tegumentare caracteristice, iar, dupa cateva zile sau saptamani, infectia se poate raspandi prin sange catre alte organe interne. Dupa mai multe luni, pot aparea semnele unor complicatii grave.

Boala Lyme este transmisibila prin sange

Boala Lyme sau borelioza este supranumita si “boala cu 1000 de chipuri”, intrucat se poate manifesta printr-o varietate de simptome ce creeaza adesea confuzii, fiind usor de confundat cu alte afectiuni. Chiar daca unele persoane cred ca aceasta boala poate fi transmisa si de alte insecte, dovezile stiintifice de pana acum arata ca doar capusele o pot transmite. Boala Lyme este periculoasa pentru orice persoana, indiferent de varsta si se poate transmite prin sange, de la mama la fat, in timpul sarcinii. Pe langa infectia cu bacteria Borrelia, muscatura de capusa poate duce si la alte tipuri de infectii, precum cele date de Chlamydia, toxoplasma, anaplasma, giardia, lamblia sau Bartonella, de aceea este esential sa te protejezi atunci cand te afli in zone in care exista capuse.

Cum poti preveni muscatura de capusa si aparitia bolii Lyme?

Inca de cand iti planifici o iesire in natura, poti achizitiona din farmaciile Catena spray-ul helpic impotriva capuselor, care te protejeaza impotriva acestor insecte timp de pana la 6 ore. Muscatura de capusa poate fi periculoasa, iar complicatiile variaza in functie de varsta si alte caracteristici ale organismului tau, de aceea protectia oferita de spray-ul Helpic impotriva capuselor este binevenita in orice moment.
 
Helpic Spray pentru capuse este o alegere excelenta, care te protejeaza pe tine si pe familia ta ori de cate ori exista riscul de a fi expusi muscaturilor de capuse, in special in cadre naturale, pe timp de vara. In cazul activitatilor prelungite in zone in care exista aceste insecte, iti recomandam sa pulverizezi spray-ul Helpic pentru capuse o data la 3-4 ore, insistand asupra zonelor de piele supuse frecvent frecarii cu imbracamintea (pantaloni, curea). Pentru protectie maxima, poti aplica Helpic spray inclusiv pe haine. Lichidul se pulverizeaza uniform pe intreg corpul, inclusiv pe haine si se frictioneaza usor.

Helpic spray impotriva capuselor poate fi utilizat de copii, de adulti si chiar de persoanele cu pielea sensibila.