
Slabirea prin electrostimulare este o metoda moderna si eficienta de eliminare a excesului ponderal si totodata de remodelare a siluetei si intarire a tonusului muscular. Procedura presupune aplicarea unor electrozi pe piele, prin care se transmit catre muchi impulsuri electrice ce imita semnalele venite de la creier. In acest mod, muschii se contracta si se relaxeaza in mod repetat, consumand energie care se obtine prin topirea grasimii din tesuturile adipoase. Pentru rezultate optime sunt necesare cel putin trei sedinte de terapie pe saptamana, insotite de o dieta echilibrata, hidratare suficienta si miscare. Terapia nu este recomandata pacientilor cu epilepsie, celor cu stimulator cardiac, femeilor insarcinate si persoanelor cu leziuni sau iritatii cutanate.
Procedura de slabire prin electrostimulare a devenit in ultimii ani o metoda tot mai populara in randul celor care doresc sa elimine excesul de grasime din anumite zone ale corpului si totodata si isi tonifieze muschii. Asadar, din ce in ce mai cabinete si clinici de infrumusetare au inclus in oferta de servicii aceasta procedura, promovata ca o tehnica moderna si eficienta de eliminare a kilogramelor in plus si remodelare corporala.
Pe fondul interesului crescut despre aceasta metoda si totodata pentru a da curs semnalelor primite de la cititorii care ne-au solicitat informatii despre procedura de slabire prin electrostimulare, am ales acest subiect pentru materialul de fata. Din cuprinsul sau puteti afla totul despre ce presupune o astfel de procedura, cat de eficienta este si cat trebuie sa dureze o terapie de slabire prin electrostimulare pentru a obtine rezultatele dorite.
In ce consta procedura de slabire prin electrostimulare
Electrostimularea este o tehnica folosita de multi ani, initial ca metoda de refacerea a tonusului muscular in cazul astronautilor care petrecusera mult timp in spatiu, in conditii de imponderabilitate. Ulterior, a fost preluata si in domeniul medical, ca terapie de recuperare in cazul pacientilor cu probleme neurologice si musculare. S-a constatat pe parcurs ca aceasta procedura determina si reducerea stratului de grasime, odata cu tonifierea musculara, si astfel a fost creata metoda de slabire prin electrostimulare. Astfel a devenit tot mai cunoscuta, in conditiile in care excesul ponderal este la momentul actual o problema de sanatate publica, specifica stilului de viata modern.
O sedinta de slabire prin electrostimulare consta in plasarea unor electrozi pe acele zone ale corpului de unde se doreste eliminarea grasimii in exces, prin care se induc impulsuri electrice de intensitate scazuta, similare celor prin care creierul controleaza muschii. Aceste impulsuri sunt induse repetitiv, muschii raspunzand prin contractii, asa cum se intampla in timpul exercitiilor fizice. Prin contractii repetate, muschii se tonifiaza si in acelasi timp consuma energie, care este obtinuta prin topirea straturilor de grasime din zona adiacenta.
Se poate spune astfel ca o sedinta de slabire prin electrostimulare este similara unei sesiuni de antrenamente fizice, insa de aceasta data muschii sunt stimulati fara efort.
Cat de eficienta e metoda de slabire prin electrostimulare
In timpul unei sedinte de slabire prin electrostimulare pot fi stimulate mai multe grupe de muschi, in comparatie cu un antrenament de fitness, iar nivelul de solicitare este, de asemenea, superior celui specific unui antrenament fizic. Asadar, procedura de slabire prin electrostimulare depaseste ca nivel de solicitare musculara exercitiile fizice, ceea ce inseamna un consum crescut de energie si o cantitate mai mare de grasime topita pentru ca organismul sa produca aceasta energie.
Evident ca aceasta inseamna o eficienta crescuta, primele rezultate pozitive devenind de multe ori vizibile inca dupa prima sedinta de slabire prin electrostimulare. Un alt avantaj consta in faptul ca o astfel de sedinta dureaza mai putin decat o sesiune obisnuita de antrenament la sala si nu presupune niciun fel de efort fizic, fiind mai degraba relaxanta decat solicitanta.
Care e durata unei terapii complete de slabire prin electrostimulare
Chiar daca uneori rezultatele pozitive pot fi vizibile dupa prima sedinta de slabire prin electrostimulare, aceasta nu este suficienta pentru a considera obiectivele atinse. O astfel de sedinta dureaza aproximativ 45 de minute, timp in care intensitatea impulsurilor electrice este reglata in functie de necesitati. Acesta este un aspect important de care depinde durata unei terapii de slabire prin electrostimulare, pentru ca o solicitare mai intensa a muschilor va da rezultare intr-un timp mai scurt. Cu toate acestea, pentru a putea spera la rezultate cu adevarat vizibile sunt necesare cel putin 3 sedinte de slabire prin electrostimulare, iar pentru o tonifiere semnificativa a muschilor si disparitia straturilor nedorite de grasime se recomanda cel putin 12 sedinte.
Conteaza foarte mult si programul dupa care sunt efectuate aceste sedinte, fiind important ca la inceputul unei terapii de slabire prin electrostimulare, frecventa sa fie de cel putin trei sesiuni pe saptamana.
Dupa ce se ajunge la rezultatul dorit, terapia de slabire prin electrostimulare trece in faza tratamentelor de intretinere, ce necesita cel putin o sedinta la fiecare 7 zile.

Ce beneficii aduce procedura de slabire prin electrostimulare
Dupa cum se poate deduce usor din insasi denumirea sa, principalul beneficiu al terapiei de slabire prin electrostimulare este reducerea excesului ponderal prin topirea straturilor de grasime acumulate in special pe abdomen, coapse, fese si brate.
Tratamentul poate fi aplicat pe zone specifice ale corpului, acolo unde exista acumulari de grasime, care sunt topite pentru a produce energia necesara contractiilor muschilor stimulati cu ajutorul impulsurilor electrice. In acelasi timp, sedintele de slabire prin electrostimulare contribuie si la tonifierea muschilor, grasimea topita fiind inlocuita cu masa musculara. Asadar, slabirea prin electrostimulare ajuta si la remodelarea corporala, avand un efect benefic si asupra pielii, careia ii reda elasticitatea si aspectul sanatos.
Un alt beneficiu de care au parte persoanele care apeleaza la procedura de slabire prin electrostimulare este imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, ceea ce stimuleaza eliminarea toxinelor si reduce retentia de apa.
Nu in ultimul rand, slabirea prin electrostimulare este o buna alternativa pentru persoanele mai putin antrenate, care nu fac fata eforului fizic intens, dar si pentru cele cu un program incarcat, ce nu le permite sa mearga in mod regulat la sala.
Recomandari pentru persoanele care urmeaza o terapie de slabire prin electrostimulare
Oricate beneficii ar avea, terapia de slabire prin electrostimulare nu face minuni, asa ca e necesar sa se tina cont si de cateva recomandari pentru a obtine rezultate cat mai bune. Asadar, inainte de o sesiune de slabire prin electrostimulare este important sa va hidratati bine, intrucat organismul are nevoie de o cantitate optima de lichid pentru a produce energie si a arde grasimi. De asemenea, dupa o astfel de sedinta trebuie sa continuati sa va hidratati, pentru a stimula procesul de detoxifiere.
Pe parcursul unei terapii de slabire prin electrostimulare se recomanda si o dieta echilibrata, fara excese alimentare si evitand alimentele cu un aport caloric crescut. De preferat este sa nu mancati cu cel putin 90-120 de minute inaintea unei sedinte de slabire prin electrostimulare, pentru a se crea un deficit caloric si a determina organismul sa topeasca grasimea pentru a produce energie, in loc sa apeleze la caloriile din alimente.
Respectati cu strictete programul sedintelor, iar intre sesiuni faceti miscare pentru a obtine rezultate cat mai bune!
Cand este contraindicata slabirea prin electrostimulare
Exista si cateva contraindicatii legate de aceasta procedura, care in cazul anumitor categorii de persoane prezinta riscuri ce depasesc cu mult beneficiile. Astfel, nu pot urma o astfel de terapie persoanele cu stimulator cardiac implantat, deoarece impulsurile electrice pot interfera cu functionarea dispozitivului, punand viata pacientului in pericol. De asemenea, impulsurile electrice pot afecta si dezvoltarea fatului, motiv pentru care nici femeile insarcinate nu trebuie sa apeleze la slabire prin electrostimulare, aceasta terapie fiind in schimb recomandata dupa nastere.
Pacientii cu tromboze sau alte probleme circulatorii trebuie sa discute in prealabil cu medicul, pentru a se asigura ca o astfel de procedura nu le poate cauza complicatii.
In cazul pacientilor cu epilepsie, electrostimularea poate declansa crize specifice, motiv pentru care terapia de care vorbim este contraindicata. Nu in ultimul rand, pacientilor cu arsuri, leziuni cutanate sau iritatii extinse ale pielii nu li se recomanda aceasta procedura, care poate fi inconfortabila in cazul lor si poate creste riscul de infectii.