Ulei de migdale: beneficii uimitoare pentru piele si par

Ulei de migdale: beneficii uimitoare pentru piele si par Ulei de migdale: beneficii uimitoare pentru piele si par

Ultima actualizare: 24 aprilie 2025

ulei-de-migdale

Stiati ca, datorita proprietatilor si efectelor pozitive asupra organismului, migdalele au fost denumite “reginele” nucilor? Migdalele sunt bogate in grasimi sanatoase, fibre, fitochimicale, vitamine si minerale care le transforma intr-o adevarata “forta” nutritionala!

Prin urmare, este absolut evident faptul ca uleiul derivat din aceasta nuca, cunoscut in mod obisnuit sub numele de ulei de migdale, este extrem de cunoscut pentru beneficiile sale imense pentru par, corp si piele.

Stiati ca migdala este o samanta care se gaseste in fructele de migdal? Aceste fructe sunt asemanatoare piersicilor, numai ca au culoarea verde.

Migdalele sunt cele mai vechi si mai cultivate dintre toate nucile la nivel mondial. Sunt originare din Orientul Mijlociu si, de curand, oamenii au inceput sa produca ulei de migdale pentru beneficiile sale. Aproape jumatate din greutatea semintelor uscate se gaseste sub forma de ulei, iar migdalele coapte sunt presate la o temperatura minima pentru a extrage uleiul.

Astazi, migdalele si uleiul de migdale sunt adevarate surse bogate de nutrienti. Migdalele ofera nutrientii de care organismul are nevoie si formeaza o parte importanta a vietii noastre.

 


Cum se obtine uleiul de migdale?

Uleiul de migdale obtinut prin simpla presare a semintelor este ulei de migdale nerafinat. Prin acest proces se pastreaza majoritatea nutrientilor si aroma originala a uleiului. Pe de alta parte, uleiul de migdale rafinat se obtine prin incalzirea si tratarea chimica a uleiului nerafinat. Acest ulei este mai rezistent la caldura, dar contine mai putini nutrienti.

cum-se-obtine-uleiul-de-migdale

Ingrijirea parului cu ulei de migdale – care sunt avantajele?

Uleiul de migdale are proprietati hidratante si hranitoare care ne fac parul sanatos. Uleiul de migdale nu hraneste doar parul, ci si scalpul. Prin masarea scalpului si a parului cu ulei de migdale, puteti reduce ruperea si despicarea varfurilor, mancarimea scalpului si uscarea radacinilor.

In plus, puteti aplica ulei de migdale direct pe scalp pentru a imbunatati circulatia sanguina catre cap si pentru a expune pielea la antioxidanti puternici.

Amelioreaza descuamarea si mancarimea scalpului

Cea mai frecventa problema de sanatate a parului este acumularea de celule moarte la nivelul scalpului. Aceasta acumulare nu numai ca are ca rezultat descuamare, mancarime si matreata, ci si inhiba cresterea parului sanatos.

Cum ajuta uleiul de migdale in aceasta situatie? Dupa cum am mentionat anterior, uleiul de migdale este extrem de hidratant si hranitor. Cand va masati scalpul cu ulei de migdale, celulele moarte ale pielii se desprind si pot fi indepartate mult mai usor. In acest fel pot fi prevenite si tratate afectiunile care cauzeaza uscarea scalpului, cum ar fi dermatita seboreica si psoriazisul. Recomandarea Catena este RILASTIL XEROLACT - Ulei de spalare, un produs destinat pielii sensibile, cu tendinte de uscare. Este un ulei fiziologic anti-iritatii pH (5,5), indicat pentru spalarea zilnica a pielii foarte uscate a bebelusilor, copiilor si adultilor sau pentru pielea fragila si predispusa la atopie si prurit.

Imbunatateste cresterea parului

Printre nutrientii esentiali care sustin cresterea parului este biotina, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B7 sau vitamina H. Biotina este excelenta pentru persoanele care sufera de probleme precum rarirea parului.

Uleiul de migdale contine biotina, iar masarea parului cu ulei de migdale asigura podoabei capilare o doza sanatoasa de biotina pentru a imbunatati cresterea parului si pentru a reduce rarirea acestuia. Unii oameni prefera suplimentele cu biotina pentru a-si ingrosa parul, insa aceleasi beneficii pot fi obtinute si prin masarea parului cu ulei de migdale.

Ulei de migdale – balsam pentru par

De multe ori, parul se incurca, iar acest lucru provoaca adevarate neplaceri cand va pieptanati. Pentru a evita aceste situatii, aveti la indemana o solutie simpla. Masati-va regulat parul cu ulei de migdale pentru a-l netezi si pentru a-l pieptana mai usor.

Datorita proprietatilor sale emoliente, uleiul de migdale poate umple golurile din par la nivel celular, imbunatatindu-i astfel textura. Astfel, parul devine mai rezistent, mai putin predispus la deteriorare si mai moale la atingere.

Ulei de migdale pentru intarirea si repararea parului

Uleiul de migdale lubrifiaza parul si evita deteriorarea acestuia. Acidul oleic si acidul linoleic care se gasesc in acest ulei fac parul si mai rezistent. De asemenea, uleiul de migdale contine si vitamina E, un antioxidant care protejeaza parul de factorii de stres din exterior. Asadar, masati-va parul in mod regulat cu ulei de migdale pentru a avea parte de un par mai tanar si mai sanatos. Sau folositi LA CABINE - FH BOTOX KERATIN fiole pentru par, fiole care refac fibrele de keratina ale acestuia, il protejeaza impotriva factorilor de mediu, repara parul si reduc riscul ruperii firelor.

 

Ajuta la controlarea parului electrizat si incretit

Uleiul de migdale actioneaza ca un agent natural de netezire pentru parul incretit, electrizat si uscat. Pe masura ce masati scalpul cu ulei de migdale, celulele moarte se desprind de pe scalp si pot fi usor de spalat si indepartat. Acest lucru ofera firelor de par netezimea si stralucirea atat de necesare.

Ingrijirea pielii si tenului folosind ulei de migdale – care sunt beneficiile

Puteti aplica ulei de migdale si pe piele datorita proprietatilor emoliente care impiedica pierderea umiditatii naturale a pielii.

Hidrateaza pielea

Uleiul de migdale patrunde repede in piele, ceea ce il face un hidratant puternic si eficient. Puteti aplica ulei de migdale atat pe corp, cat si pe ten. De asemenea, acest ulei este minunat si pentru ca este usor si nu prea gras, astfel incat pielea nu devine lipicioasa atunci cand folositi ulei de migdale ca hidratant.

Aplicati ulei de migdale pe zonele foarte uscate ale pielii

Exista cateva zone pe corp, cum ar fi coatele si calcaiele, care sunt mereu uscate si dure la atingere. Cu toate acestea, le puteti imbunatati aspectul folosind ulei de migdale. Acest lucru este valabil si daca aveti zone acoperite cu scuame pe care obisnuiti sa le scarpinati. De asemenea, folositi ulei de migdale pentru a ameliora buzele uscate si crapate!

Folositi ulei de migdale ca demachiant

Pentru unele persoane, ideea de a se demachia folosind un ulei poate fi cel putin surprinzatoare. Cu toate acestea, exista studii conform carora indepartarea machiajului cu ulei este benefica pentru piele, iar uleiul de migdale este unul dintre cele mai bune uleiuri cu care va puteti demachia.

ulei-de-migdale-demachiant

Imbunatateste aspectul cicatricilor si al urmelor de pe piele

Uleiul de migdale contine si zinc, un nutrient esential care contribuie la vindecarea cicatricilor cauzate de acnee. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca uleiul de migdale, datorita compozitiei sale unice, poate combate vergeturile si cicatricile provocate de acnee.

Reduce pungile de sub ochi

Stiati ca uleiul de migdale are proprietati antiinflamatorii si antioxidante? Datorita acestora, uleiul de migdale poate ameliora pungile de sub ochi si poate imbunatati aspectul cearcanelor.

Riscurile utilizarii uleiului de migdale

In general, uleiul de migdale dulci poate fi utilizat in siguranta pe par si pe piele de catre oricine. Cu toate acestea, exista si cazuri in care unii oameni trebuie sa il evite. De exemplu:

  • Persoanele cu alergii la nuci nu ar trebui sa consume ulei de migdale, deoarece acesta ar putea declansa o reactie alergica.
  • Persoanele cu ten predispus la acnee care nu au avut parte de rezultate bune dupa folosirea altor tipuri de uleiuri ar putea fi nevoite sa evite aplicarea uleiului de migdale direct pe fata, deoarece acesta poate bloca porii si poate provoca eruptii cutanate si cosuri.

Ueiul de migdale pentru par ar putea avea beneficii si pentru gene si sprancene. Cu toate acestea, asigurati-va intotdeauna ca orice produs pe care il utilizati in apropierea ochilor este sigur si lipsit de contaminanti.

Remediile si retetele casnice, in special cele distribuite pe retelele de socializare, nu provin intotdeauna din surse de incredere.

 

 

 

Referinte:

https://www.kamaayurveda.com/blog/almond-oil

https://www.healthline.com/health/food-nutrition/almond-oil

Farmacistul Catena va recomanda:

  • 3 la pret de 2
    RILASTIL XEROLACT - Ulei de curatare x 750ml

    XEROLACT Ulei de spalare, 750 ml, RILASTIL

    RILASTIL XEROLACT - Ulei de spalare este un produs destinat pielii sensibile, cu tendinte de uscare. Este un ulei fiziologic anti-iritatii pH (5,5), indicat  pentru spalarea zilnica a  pielii…