Cum sa reduceti senzatia de balonare combinand corect alimentele

Cum sa reduceti senzatia de balonare combinand corect alimentele Cum sa reduceti senzatia de balonare combinand corect alimentele

Ultima actualizare: 25 august 2022

balonare

In special in sezonul cald, atunci cand mergeti la plaja, cu siguranta ca va ganditi la cum sa reduceti senzatia de balonare atunci cand o resimtiti. Este o stare neplacuta, de cele mai multe ori insotita si de flatulenta. O prima masura pe care o puteti avea in vedere si care este cu adevarat eficienta este aceea de a renunta la bauturile carbogazoase si chiar la sucurile de fructe. Este important sa renuntati si la consumul de dulciuri, alimente foarte sarate, stafide sau mancaruri grase. Pentru a preveni senzatia de balonare, specialistii va sugereaza sa renuntati pe cat posibil la consumul de varza, ceapa, ridichii, fasole, sau faina integrala. Nici fructele precum prunele sau caisele nu sunt indicate, si nici combinarea unor alimente cu fructe.

Pentru a ameliora simptomele indigestiei, flatulenta si spasmele abdominale, farmacistii Catena va recomanda Naturalis Carboment. Acesta este un supliment alimentar pe baza de carbune activat, care este obtinut in urma carbonizarii cojilor de nuca de cocos si a combinarii cu extract din frunze de menta, ceea ce ce il face ideal pentru mentinerea unei digestii sanatoase. De asemenea, acest produs este recomandat de specialisti pentru ca ajuta la intarirea sistemului imunitar si la mentinerea sanatatii stomacului. Functionarea normala a tractului gastrointestinal este asigurata de particulele de carbune activat, organismul putand sa absoarba substante de origine organica sau anorganica.


Eliminati senzatia de balonare prin combinarea corecta a alimentelor – exemple de combinatii alimentare anti-balonare

De cele mai multe ori, balonarea este o consecinta a combinarii incorecte a alimentelor. Sunt foarte putine persoane care aleg sa se gandeasca la acest aspect in concediu, pentru ca este in general un moment in care nu ne abtinem de la zahar si carbohidrati, de la mancare prajita si maioneza, ca sa nu mai vorbim despre sucurile reci. In afara de alimentatia necorespunzatoare, balonarea poate sa fie si consecinta constipatiei, a retentiei de apa sau a tranzitului intestinal lent. Specialistii avertizeaza asupra faptului ca inclusiv stresul poate sa fie unul dintre factorii care sa favorizeze aparitia balonarii. Exista persoane la care balonarea este provocata de intoleranta la lactoza sau de sindromul de colon iritabil, iar la femei poate sa se intample inainte de menstruatie.

Atunci cand va confruntati cu probleme digestive care se manifesta prin stare de greata sau balonare, farmacistii Catena va recomanda sa folositi W Lactoflora ProDigest. Acesta este un supliment care favorizeaza buna functionare a sistemului digestiv si care ajuta la restabilirea echilibrului microbiotei intestinale. Este un produs excelent pentru persoanele care au nevoie sa amelioreze balonarea si disconfortul abdominal, insa trebuie mentionat ca are rolul de a inlocui o dieta variata si echilibrata. Trebuie sa fie administrate una sau doua capsule in timpul meselor, insa niciodata copiilor care nu au implinit inca varsta de sase ani.

Preparati corect lintea, nautul sau fasolea

Chiar daca avem de-a face cu alimente sanatoase, si acestea pot sa provoace balonare. Fasolea, nautul si lintea sunt trei dintre alimentele care pot sa favorizeze balonarea in cazul in care nu sunt fierte suficient inainte de a le consuma.

Cand trebuie consumate fructele?

Pentru a evita balonarea, specialistii va recomanda ca fructele sa fie consumate cu aproximativ o jumatate de ora inainte de masa si la aproximativ patru ore dupa ce ati mancat.

Consumati legume in fiecare zi

Pentru ca digestia dumneavoastra sa fie una sanatoasa, trebuie sa aveti in vedere importanta fibrelor in acest proces. Cu cat veti consuma mai multe alimente bogate in fibre (legume, fructe, verdeturi), cu atat va veti confrunta mai rar cu balonarea sau constipatia.

Consumati iaurt sau kefir

Tractul gastrointestinal este populat cu probioticele din continutul iaurtului, sustinand astfel un proces digestiv sanatos si ajutand la calmarea inflamatiilor. In cazul in care, din cauza lactozei, nu puteti consuma iaurt, specialistii va sugereaza sa incercati kefirul.

Alegeti o mancare mai putin sarata

Incluzand cat mai putina sare in dieta dumneavoastra puteti sa evitati retentia de apa si, astfel, si balonarea. In loc de sare, puteti incerca diverse ierburi aromate.

Ceaiul verde si otetul de mere

In afara de faptul ca este important sa va hidratati suficient si sa mestecati foarte bine mancarea pentru a evita balonarea, in cazul in care se intampla aveti la indemana remedii precum otetul de mere sau ceaiul verde, care accelereaza metabolismul, sprijina digestia si reduc gazele din stomac si intestine.