Cum sa slabiti usor daca va numarati printre pacientii cu diabet

Cum sa slabiti usor daca va numarati printre pacientii cu diabet Cum sa slabiti usor daca va numarati printre pacientii cu diabet

Ultima actualizare: 13 iunie 2023

sfaturi-de-slabit-recomandate-persoanelor-cu-diabet

Incercati sa slabiti in timp ce va luptati cu gestionarea diagnosticului de diabet? Ei bine, pierderea kilogramelor in plus nu reprezinta o povara suplimentara, ci mai degraba cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va imbunatati starea de bine. De fapt, daca aveti exces de greutate, chiar si o mica pierdere de kilograme (spre exemplu 5% din greutatea corporala totala), va poate imbunatati considerabil sanatatea. Scaderea in greutate nu numai ca va poate reduce nivelul de zahar din sange, dar poate regla tensiunea arteriala ridicata, poate reduce riscul de boli de inima si chiar dozele de medicamente pe care trebuie sa le luati in fiecare zi. Atunci cand aveti diabet si va analizati optiunile disponibile de scadere in greutate, este important sa evitati tot ceea ce inseamna infometare si solutii rapide. Pentru a va atinge obiectivul, alegeti o alimentatie sanatoasa si schimbari pe care vi le puteti asuma pe o perioada indelungata.

Farmacistii Catena recomanda Naturalis ApetitSlim, un supliment alimentar cu extracte din plante, vitamine si minerale ce reduce senzatia de foame. De asemenea, produsul este de ajutor in controlul greutatii si al glicemiei. Totodata, Naturalis ApetitSlim imbunatateste sistemul imunitar, sustine starea de bine fizica si mintala si previne renuntarea la dieta sanatoasa.

Specialistii in domeniul nutritiei avertizeaza ca obezitatea este un factor de risc major pentru dezvoltarea rezistentei la insulina, problema de sanatate care duce la dezvoltarea diabetului de tip 2. Totodata, obezitatea, reprezinta un obstacol major in mentinerea controlului, pe termen lung, al zaharului din sange. Desi subestimata, scaderea in greutate poate fi foarte eficienta in gestionarea diabetului. Mai exact, dintr-un studiu publicat in BMJ Journals, rezulta ca pierderea a 16% din kilogramele in plus ar putea pune boala in remisie.

Mentinerea unei greutati corporale normale este un obiectiv care ar trebui setat si in cazul diagnosticului de diabet de tip 1. Tineti cont ca pentru astfel de pacienti, administrarea de insulina injectabila poate duce la cresterea in greutate, la fel ca in cazul consumului de carbohidrati suplimentari.

Pentru mentinerea greutatii si a glucozei din sange in limite normale, farmacistii Catena recomanda Naturalis LipidoSlim. Acesta este un supliment alimentar care imbunatateste metabolismul lipidelor si al carbohidratilor, intareste sistemul imunitar si reduce oboseala. De asemenea, ajuta la eliminarea apei din organism si sustine procesul de slabire.

Ce sfaturi de slabit sa urmati daca suferiti de diabet

Doriti sa slabiti pentru a va putea gestiona cat mai bine diagnosticul de diabet? Sau poate doriti sa slabiti si pentru a tine sub control boala, dar si pentru a fi intr-o forma buna? Inainte de orice, sa nu pierdeti din vedere ca atingerea si mentinerea unei greutati normale va imbunatateste considerabil sanatatea si calitatea vietii. In cele ce urmeaza veti descoperi cateva sfaturi care va vor ajuta sa slabiti in siguranta daca aveti diabet.

Farmacistii Catena recomanda Naturalis AquaSlim, un supliment alimentar care ajuta la pierderea in greutate, detoxifierea si pierderea excesului de apa din organism. Produsul sustine digestia, ajuta la functionarea normala a stomacului si ficatului, contribuie la functionarea normala a tractului urinar si ajuta la mentinerea concentratiei normale a glucozei din sange.

Foame, plictiseala sau obisnuinta?

Acordati-va cateva minute pentru a face un exercitiu de sinceritate. Inainte de a va bucura de o imbucatura de ceva dulce sau sarat, intrebati-va ce sta, cu adevarat, la baza acestei nevoi gustative: foamea, plictiseala sau obisnuinta? Opriti-va pentru un moment din ceea ce faceti si analizati un pic situatia de la serviciu si de acasa: aveti acces usor la alimente bogate in calorii? Exista cumva un sertar cu bunatati la indemana dumneavoastra? Ati manca un produs cu continut ridicat de calorii pentru ca l-ati vazut la cineva sau pentru ca va este foame?

Atunci cand mergeti la cumparaturi, incercati sa nu mai achizitionati produse despre care stiti ca sunt nesanatoase. Daca nu le aveti acasa sau la birou, nu veti mai fi tentati sa le consumati.

Pentru sustinerea sanatoasa a organismului in timpul procesului de slabire, farmacistii Catena recomanda suplimentul alimentar Naturalis KiloSlim Gold. Acesta contine Glucomannan 100, un ingredient ce contribuie la inducerea senzatiei de satietate, reduce apetitul si imbunatateste tranzitul intestinal. Totodata, KiloSlim Gold contribuie la mentinerea concentratiei normale a colesterolului din sange.

Alegerea dietei potrivire
Daca ati auzit de la o prietena sau o vecina ca a slabit cu ajutorul unei anumite diete, tineti cont ca aceeasi reteta nu va avea automat success si in cazul dumneavoastra. De aceea, inainte de a urma un program de slabit, este necesar sa va consultati cu un specialist. In linii mari, cele mai bune diete de slabit care ofera o nutritie completa si sanse mari de a pierde in greutate pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 1 si 2 sunt urmatoarele:

  • dieta DASH – tine sub control tensiunea arteriala si imbunatateste rezistenta la insulina. Reprezinta plan alimentar sanatos pentru oricine, nu doar pentru pacientii cu diabet. Presupune o alimentatie bogata in fructe, legume si cereale si saraca in grasimi, zahar si sodiu;
  • dieta mediteraneana – este inspirata din farfuriile locuitorilor din Italia, Grecia, Spania si sudul Frantei si presupune consumul de multe legume, nuci si grasimi sanatoase;
  • dieta pe baza de plante – consumul carnii este limitat sau chiar eliminat din meniul zilnic;
  • dieta sanatoasa pentru inima – presupune o alimentatie cu continut scazut de grasimi, care implica surse de proteine slabe.

Capcanele unui trend: atentia la intermittent fasting!

Intermittent fasting, adica postul intermitent, a devenit, in ultima perioada, o moda in materie de diete printre vedete si influenceri. Consta in renuntarea la hrana pe o perioda de 16 ore, inclusiv in timpul noptii. In cele opt ore ramase din zi, se consuma trei mese la o distanta de 60 – 180 de minute intre ele, in functie de starea de sanatate a individului care doreste sa slabeasca.

Orice dieta care presupune post pentru perioade lungi poate duce la scaderea zaharului din sange. Chiar daca nu urmati tratament pentru diabet, este important sa consumati toate mesele principale pentru o mai buna gestionare a greutatii si controlul zaharului din sange. Este suficienta cumpatarea pentru a putea evita cresterea glicemiei.

O dieta de slabire care implica un aport caloric foarte scazut (spre exemplu, 800 de calorii sau mai putin pe zi) creste nu doar riscul de scadere a zaharului din sange, ci si a masei musculare. Concluzia: aceste tipuri de diete ar trebui sa fie supravegheate de medicul dumneavoastra, si nu urmate pe cont propriu!

alimente-interzise-diabet

Alimente de la care sa va luati la revedere

Daca aveti diabet, ar trebui sa consumati cu moderatie si, daca puteti, chair sa renuntati la unul sau mai multe dintre urmatoarele alimente:

  • orez alb;
  • paste;
  • dulceata;
  • gem;
  • fructe sau legume consevate;
  • lactate cu continut ridicat de grasimi;
  • alimente prajite;
  • branzeturi;
  • carne de pasare de curte;
  • untura sau bacon;
  • paine alba;
  • produse de patiserie;
  • prajituri;
  • bomboane;
  • cereale rafinate;
  • legume gatite cu mult unt;
  • muraturi;
  • gume de mestecat indulcite;
  • bauturi indulcite;
  • margarina;
  • ulei de cocos;
  • ulei de palmier;
  • energizante;
  • cafea cu frisca sau zahar.

Hidratati-va cu adevarat!

Care este bautura dumneavoastra preferata? Din pacate, orice alt raspuns in afara de apa este gresit. Chiar daca nu aveti diabet, atunci cand obisnuiti sa beti alcool sau bauturi indulcite, cum ar fi ceai sau limonada, va faceti o defavoare. Incercati sa faceti din apa, bautura preferata, indiferent de starea de sanatate! Consumati-o pe tot parcursul zilei, sub nicio forma nu sorbiti doua sau trei cani de apa, una dupa alta, atunci cand va aduceti aminte ca nu v-ati hidratat toata ziua. Traim in era digitala si puteti profita de telefonul mobil pentru a va aduce aminte ca trebuie sa beti apa. E suficient sa intstalati o aplicatie in acest sens, iar un semnal sonor va va atrage atentia la momentul potrivit! Tineti cont de faptul ca apa stimuleaza metabolismul si, potrivit unor specialisti, de multe ori, senzatia de sete, primul simptom al deshidratarii, este confundata de creier cu foamea.

sfaturi-de-slabit-recomandate-persoanelor-cu-diabet

Cat mai multa miscare

Chiar daca aveti diabet, asta nu inseamna ca miscarea nu trebuie sa faca parte din activitatea zilnica. Exercitiile de orice fel, chiar si plimbarea pe jos pana la magazin sau gradinaritul, accelereaza metabolismul si, implicit, pierderea in greutate.

Odihniti-va suficient!

Indiferent daca sunteti diagnosticat sau nu cu diabet, la modul general, odihna insuficienta inreguneaza orice dieta. Daca dormiti putin, va creste apetitul in special pentru alimentele cu continut ridicat de calorii. De asemenea, somnul insuficient declanseaza hormonii de stres. Depasiti astfel de probleme prin intermediul activitatii fizice, ceea ce s-a dovedit ca va ajuta sa adormiti mai repede si mai bine. Un ritual relaxant inainte de culcare va poate ajuta in acest sens. Renuntati la telefon, televizor si lapotop cu o ora inainte de a va baga in pat, evitati mesele grele si alcoolul inainte de culcare si aveti grija ca dormitorul sa fie intunecat si racoros.

Schimbarire mici, realizate treptat, cheia marilor succese

Schimbarea stilului de viata poate fi coplesitoare. Modificarile bruste si radicale va pot demotiva. Daca schimbarile in bine sunt facute treptat, vechile obiceiuri vor putea fi inlaturate cu mai multa usurinta. Incercati sa adoptati, o data pe saptamana sau la cateva zile, un nou obicei sanatatos, cum ar fi: urcati pe scari in loc sa luati liftul, serviti un mic dejun sanatos, beti apa, nu suc etc. Incercati, pe cat posibil, sa mentineti aceste obiceiuri chiar si in contextul unui anturaj cu alt stil de viata.

 

Surse:
https://health.clevelandclinic.org/diabetes-and-weight-loss-what-you-need-to-know/
https://www.webmd.com/diabetes/diabetic-food-list-best-worst-foods
https://www.healthline.com/health/diabetes/diabetic-friendly-diets-to-lose-weight
https://www.everydayhealth.com/type-2-diabetes/diet/secrets-of-weight-control/
https://www.cdc.gov/diabetes/managing/healthy-weight.html

 

 

Farmacistul Catena va recomanda:

  • 3 la pret de 2
    Naturalis LipidoSlim x 30 caps.

    LipidoSlim Naturalis X 30 capsule

      LipidoSlim este un supliment alimentar ce contine crom si extracte din fructe (de Zmeur, cu continut ridicat de cetone, de Portocal-amar si de Acai), frunze (Ceai-verde) si seminte (Guarana), care…

  • 3 la pret de 2
    Naturalis ApetitSlim x 30 caps.

    Naturalis ApetitSlim X 30 capsule

      ApetitSlim de la Naturalis este un supliment alimentar care ajuta la pierderea in greutate. Acesta contine extracte din plante (Ceai-verde, Garcinia cambogia), vitamine (B6) si minerale (Zn, Cr),…

  • 3 la pret de 2
    Naturalis Kiloslim Gold x 30 caps.

    Naturalis KiloSlim Gold X 30 capsule

      KiloSlim Gold este un supliment alimentar pe baza de Glucomannan 100, extract de mare puritate obţinut din pudra de radacina de Konjac (Amorphophallus konjac). Glucomananul este o fibra naturala…

  • 3 la pret de 2
    Naturalis AquaSlim x 30 caps.

    Naturalis AquaSlim X 30 capsule

    Naturalis AquaSlim este un supliment alimentar, care, datorita combinatiei de zinc, crom si a celor 9 extracte din plante, are o actiune complexa, ajutand la pierderea in greutate, la detoxifiere…