Iridina umectant spray pentru ochi uscati si obositi 10 ml

Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari Alege farmacia

Iridina umectant spray pentru ochi uscati si obositi 10 ml - Catena

Iridina® Spray este un dispozitiv medical de tip spray pe baza de Fosfolipide, Acid Hialuronic, Vitamina A, Vitamina E si extract de Shiso. Acest spray hidratant si lubrifiant este indicat pentru iritatiile zonei pleoapei, in general, asociata si cu ochii uscati, blefarita si alte boli comune ale ochilor cauzate de deteriorarea stratului lipidic al deschizaturii palpebrale. 
 

CARACTERISTICI Iridina® Spray ochi uscati si obositi

Suprafata ochiului este protejata de o pelicula lacrimala realizata la exterior dintr-un strat lipidic care reduce evaporarea lacrimilor din ochi. Iridina® Spray are o actiune protectoare si sustine procesele de reparatie a tesutului pleoapelor, restabilind echilibrul natural al hidrolipidelor. Actiunea Iridina® Spray, datorita formulei sale, se manifesta prin mentinerea functionalitatii deschizaturii palpebrale, imbunatatind hidratarea si elasticitatea tesutului pleoapelor, atenuand, astfel, simptomele de ochi uscati si de oboseala vizuala cauzate de exemplu de utilizarea indelungata a computerului, utilizarea lentilelor  de contact, medii inchise cu fum sau cu aer conditionat, poluarea, varsta inaintata, modificarile hormonale, sofat si lipsa de odihna.
 
Fosfolipidele sunt lipide care contin fosfati avand o parte hidrofila si o parte hidrofoba; fosfolipidele sunt constituentii fundamentali ai structurii membranelor celulare. 
 
Fosfolipidele insotite de Vitamina A si de Vitamina E sunt considerate un tratament optim pentru refacerea si stabilizarea componentei lipidice a peliculei lacrimale, prin urmare, fosfolipidele continute in Iridina® spray pot ajuta la restabilirea componentei lipidice a epidermei pleoapelor si a deschiderii pleoapelor, aducand, astfel, o imbunatatire intregului sistem.
 
Vitaminele A si E, datorita proprietatilor lor calmante si emoliente contribuie la mentinerea starii optime a tesutului pleoapei si periocular si, in asociere cu fosfolipidele, asigura un suport functional pentru componenta lipidica prezenta in deschizatura palpebrala. Vitamina E este, de asemenea, un puternic antioxidant esential pentru a contracara formarea de radicali liberi, substante toxice pentru toate tesuturile organismului si previne degradarea Vitaminei A.
 
Acidul hialuronic cu ridicata greutate moleculara, obtinut prin sinteza biotehnologica, este o substanta care da nastere unor solutii mucomimetice, cu inalte proprietati de lubrifiere si hidratare.
 
Extractul de Shiso continut in Iridina® Spray ochi uscati si obositi este util pentru mentinerea hidratarii fiziologice si elasticitatea zonei perioculare (conturul ochilor).

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

 • Insomnie - cauze si remedii
  Insomnie - cauze si remedii

  Orice om poate experimenta, la un moment dat in viata, o noapte alba, independent de voia sa. Ce e de facut, insa, atunci cand, tot mai des, Mos Ene intarzie sa apara? Orele de somn pierdute au consecinte…

 • Luxatia de glezna: recomandari pentru tratament acasa
  Luxatia de glezna: recomandari pentru tratament acasa

  Glezna este o articulatie care uneste gamba cu piciorul. Tibia si fibula sunt cele doua oase aflate la nivelul gambei care impreuna cu os numit talus formeaza glezna. Ligamentele sunt cele care asigura…

 • Hiperglicemie. Simptome glicemie mare
  Hiperglicemie. Simptome glicemie mare

  Glicemia mare sau hiperglicemia este asociata cu diabetul si se caracterizeaza prin aparitia unor simptome precum stare de voma, foame si sete excesiva, batai rapide ale inimii, probleme de vedere. Daca…

 • Catena Racing Team la Baneasa Forest Run - spring 2022
  Catena Racing Team la Baneasa Forest Run - spring 2022

  Competitia de alergare Baneasa Forest Run, a avut loc duminica, 10 aprilie, in inima padurii Baneasa din Bucuresti. Acest eveniment de alergare pentru amatori, are doua editii anuale, de primavara si…