Eucreas 50mg/1000 mg X 60 comprimate filmate


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari

Alege farmacia

Eucreas 50mg/1000 mg X 60 comprimate filmate - Catena

Substantele active din Eucreas, vildagliptin si metformina, apartin unui grup de medicamente numite „antidiabetice orale”.

Eucreas se utilizeaza pentru tratarea pacientilor adulti cu diabet zaharat de tip 2. Acest tip de diabet este numit si diabet zaharat insulino-independent.

Indicatii

Eucreas este utilizat atunci cand diabetul nu poate fi controlat prin dieta si exercitii fizice singur si/sau impreuna cu alte medicamente utilizate pentru tratarea diabetului zaharat (insulina sau medicamente de tip sulfoniluree).

Diabetul zaharat de tip 2 apare daca organismul nu produce suficienta insulina sau daca insulina pe care o produce organismul nu functioneaza atat de bine cat ar trebui. De asemenea, acesta poate apare daca organismul produce prea mult glucagon.

Atat insulina, cat si glucagonul sunt produse in pancreas. Insulina ajuta la scaderea valorii glicemiei, in special dupa mese. Glucagonul stimuleaza producerea de zahar de catre ficat, determinand cresterea valorii zaharului din sange.

 

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.

Daca manifestati orice reactiile adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

 • Impetigo bulos – ce este, cauze, factori de risc, tratament
  Impetigo bulos – ce este, cauze, factori de risc, tratament

  Impetigo, fie el impetigo bulos sau nebulos, este o infectie comuna si foarte contagioasa a pielii care provoaca rani si uneori vezicule. Desi poate aparea la orice varsta, tinde sa fie mai frecvent intalnit…

 • Osteoscleroza – ce este, cauze si tratament
  Osteoscleroza – ce este, cauze si tratament

  Osteoporoza, afectiune care determina reducerea densitatii osoase si cresterea riscului de fracturi, este un subiect pe care cel mai probabil l-ati mai intalnit sau poate chiar aveti rude ori prieteni…

 • Diete de slabit sanatoase de urmat primavara
  Diete de slabit sanatoase de urmat primavara

  Primavara este momentul ideal pentru a renunta la obiceiurile alimentare nesanatoase si a adopta o abordare mai echilibrata si mai sanatoasa in ceea ce priveste dieta. Odata cu schimbarile sezoniere care…

 • Lista de ingrediente periculoase din alimentele fast food
  Lista de ingrediente periculoase din alimentele fast food

  Fast foodul, fenomen omniprezent in peisajul gastronomic contemporan, ne atrage cu promisiunea gustului si a confortului imediat. Cu toate acestea, cat de bine intelegem cu adevarat compozitia acestor…