Ventolin 100 Inhaler CFC-Free


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari

Se elibereaza cu reteta

Alege farmacia

Ventolin 100 Inhaler CFC-Free - Catena

Ventolin 100 Inhaler CFC-Free faciliteaza deschiderea cailor respiratorii si sustine o respiratie mai usoara. In plus, ajuta la prevenirea senzatiei de constrictie toracica, respiratiei suieratoare si a tusei asociate astmului.

Ventolin 100 Inhaler CFC-Free este o suspensie de inhalat presurizata care contine salbutamol si care permite inhalarea medicamentului direct in caile respiratorii, acolo unde este necesar.

Fiecare puf elibereaza 100 micrograme din substanta activa salbutamol (sub forma de sulfat). Inhaler-ul contine si gazul propulsor HFA 134a, fara CFC. Fiecare flacon elibereaza cel putin 200 de doze. Salbutamolul face parte din grupul de medicamente denumite bronhodilatatoare cu actiune rapida. Bronhodilatatoarele cu actiune rapida relaxeaza muschii din peretii cailor aeriene mici din plamani in cateva minute.

Beneficii Ventolin 100 Inhaler CFC-Free

Ventolin Inhaler CFC-Free este indicat pentru a preveni si trata simptomele astmului bronsic si ale altor afectiuni bronhopulmonare obstructive. Ventolin Inhaler CFC-Free amelioreaza si previne simptomele de astm provocate de praf, polen, pisici, caini si fum de tigara.

Cum se administreaza Ventolin 100 Inhaler CFC-Free

Utilizati intotdeauna acest medicament potrivit instructiunilor oferite de medic. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Ventolin 100 Inhaler CFC-Free elibereaza o “ceata” fina care trebuie inhalata in plamani. Instructiunile de folosire corecta sunt oferite in acest prospect. Daca aveti vreo problema sau nu intelegeti instructiunile, intrebati medicul, asistenta sau farmacistul.

Ventolin 100 Inhaler CFC-Free trebuie inspirat pe gura.

Doze recomandate

Pentru ameliorarea unei crize de astm bronsic:

  • Adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste: 1 puf (100 micrograme salbutamol) sau 2 puf-uri (2 x 100 micrograme salbutamol).
  • Copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani: 1 puf (100 micrograme salbutamol); daca este necesar, medicul poate recomanda cresterea dozei la 2 puf-uri (2 x 100 micrograme salbutamol).

 

Pentru a preveni o criza in timpul efortului fizic sau dupa expunerea la alergeni:

  • Adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste: 2 puf-uri (2 x 100 micrograme salbutamol), inainte de efortul fizic sau de expunerea la alergeni.
  • Copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani: 1 puf (100 micrograme salbutamol) inainte de efortul fizic sau de expunerea la alergeni; daca este necesar, medicul poate recomanda cresterea dozei la 2 puf-uri (2 x 100 micrograme salbutamol), inainte de efortul fizic sau de expunerea la alergeni.

 

Pentru tratamentul cronic:

  • Adulti, adolescenti si copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 12 ani: pana la 2 puf-uri (2 x 100 micrograme salbutamol), de 4 ori pe zi.

 

De obicei, doza maxima zilnica (24 ore) este de 8 puf-uri (8 x 100 micrograme salbutamol).

Nu trebuie sa inhalati mai multe puf-uri sau sa folositi medicamentul mai des decat v-a recomandat medicul dumneavoastra.

Daca dificultatile in respiratie sau respiratia suieratoare (wheezing) se agraveaza, medicul va poate recomanda o doza mai mare decat cea prezentata anterior, ca tratament de urgenta. Este foarte important sa respectati instructiunile medicului in ceea ce priveste numarul de puf-uri si cat de des trebuie sa folositi medicamentul.

Unor pacienti li se pare dificil sa elibereze o doza (un puf) de medicament, imediat dupa ce au inceput sa inspire. Un dispozitiv de administrare (spacer) va va ajuta sa rezolvati aceasta problema. Medicul, asistenta sau farmacistul pot sa va sfatuiasca in legatura cu aceasta.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului sau farmacistului.

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

  • Astmul bronsic: Ce este si cum poate fi tratat?
    Astmul bronsic: Ce este si cum poate fi tratat?

    Manifestarile descrise de pacientii care sufera de astm bronsic includ accese periodice de tuse, respiratie suieratoare, dificultati de respiratie si senzatie de apasare in piept. Cititi articolul de…

  • Tusea va deranjeaza? Iata cum puteti scapa de ea!
    Tusea va deranjeaza? Iata cum puteti scapa de ea!

    Tusea este o actiune reflexa absolut normala prin care oamenii isi elibereaza gatul de mucus sau iritanti straini. Cu toate acestea, exista si cateva afectiuni care pot provoca tuse frecventa. Principalele…

  • Tusea convulsiva. Cum o tratezi?
    Tusea convulsiva. Cum o tratezi?

    Tusea convulsiva, denumita in termeni populari tuse magareasca, este o boala contagioasa determinata de infectia cu Bordetella pertussis, o bacterie care afecteaza destul de grav sistemul respirator al…

  • Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC)
    Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC)

    Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) reprezinta, de fapt, un grup de afectiuni: emfizemul pulmonar si bronsita cronica. O persoana care sufera de boala pulmonara obstructiva cronica poate avea una…