Enterol 250 mg x 10 caps.


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari

Se elibereaza fara reteta

Alege farmacia

Enterol 250 mg, 10 capsule - Catena


Indicatii terapeutice
 
- tratamentul diareei infecţioase acute la adulţi şi copii;
- prevenirea şi tratamentul colitei şi diareei determinate de consumul de antibiotice;
- in asociere cu vancomicina/metronidazol, pentru prevenirea recurenţei bolilor produse de Clostridium difficile;
- prevenirea diareei determinate de nutriţia enterala;
- tratamentul sindromului colonului iritabil.
 
La nivelul tractului digestiv, Saccharomyces boulardii CNCM I-745, un organism viu, are acţiuni biologice similare cu proprietaţile protectoare ale florei intestinale normale.
 
Acţiunile principale ale Saccharomyces boulardii CNCM I-745 in prevenirea şi tratamentul diareei sunt:
 
- inhibarea efectelor patogene ale anumitor microorganisme şi/sau toxinelor acestora, in special Clostridium difficile, principalul microorganism care produce diareea asociata consumului de antibiotice şi Vibrio cholerae, bacteria producatoare de toxine responsabila de diareea de tip enterotoxigen;
- trofice şi imunostimulatoare asupra tractului intestinal, implicand creşterea semnificativa a activitaţii dizaharidazelor intestinale şi creşterea marcata a concentraţiilor IgA secretoare la nivel intestinal.
 
Doza recomandata este de 1-2 capsule Enterol 250, de 1-2 ori pe zi.
 
Capsulele se pot inghiţi cu apa sau se pot deschide turnand conţinutul in puţina bautura racoritoare indulcita (zaharul trebuie fiert) sau alimente sau, dupa caz, in biberon.
La copiii sub 6 ani, nu este recomandata inghiţirea capsulelor (risc de aspiraţie), ci deschiderea si turnarea conţinutului in bautura sau alimente.
 
O capsula conţine Saccharomyces boulardii CNCM I-745 liofilizat 282,5 mg (conţine celule liofilizate de Saccharomyces boulardii CNCM I-745 250 mg).
Lista excipienţilor
Liofilizat: lactoza monohidrat, stearat de magneziu
Capsula: gelatina, dioxid de titan (E171).
 
Daca, dupa 2 zile de tratament, diareea persista, conduita terapeutica trebuie reevaluata şi trebuie avuta in vedere rehidratarea pe cale intravenoasa.
Enterol 250 conţine celule vii. Acest medicament nu trebuie deci combinat cu bauturi sau alimente foarte fierbinţi (peste 50oC) sau foarte reci sau cu alcool etilic.
 
Tratamentul cu Saccharomyces boulardii CNCM I-745 nu inlocuieşte rehidratarea, cand aceasta este necesara. Doza de rehidratare şi calea de administrare (orala-IV) trebuie adaptate la severitatea diareei, la varsta şi starea de sanatate a pacientului.
Pacientul trebuie informat de necesitatea consumului abundent de lichide sarate sau indulcite (zaharul trebuie fiert), pentru a compensa pierderile datorate diareei (la adult, aportul lichidian mediu este de 2 l pe zi). De asemenea, in timpul diareei regimul alimentar trebuie sa excluda anumite alimente, in special, cruditaţi, fructe şi legume, alimente picante, precum şi alimente şi bauturi reci şi sa conţina mai ales friptura la gratar şi orez. 
 
Sarcina şi alaptarea
 
In studiile efectuate la animale nu s-a evidenţiat potenţial teratogen. Pana in prezent, in clinica nu au fost raportate efecte fetotoxice sau malformative. Datorita datelor insuficiente se recomanda evitarea utilizarii acestui medicament in timpul sarcinii şi alaptarii."

CELE MAI RECENTE ARTICOLE