Imodium, 6 comprimate orodispersabile


Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari

Se elibereaza fara reteta

Alege farmacia

Imodium, 6 comprimate orodispersabile - Catena

Imodium este un produs care face parte din categoria medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv.

Administrat in caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente si mai putin frecvente. Imodium se poate administra atat in cazurile de diaree acuta (episoade bruste) cat si in cazurile de diaree cronica (diaree de lunga durata). Imodium se poate recomanda si in cazurile de rezectie intestinala (in care s-a indepartat o parte din intestin) deoarece, dupa aceasta interventie chirurgicala, pacientul poate suferi frecvent de diaree.

Doza administrata depinde de varsta si de tipul de diaree. Comprimatele orodispersabile sunt fragile si nu trebuie impinse prin blister deoarece se pot deteriora. Comprimatele trebuie puse pe limba.

Mod de administrare:

Adulti (inclusiv varstnici), copii si adolescenti cu varsta intre 6 si 17 ani
- pentru diareea acuta (un episod brusc), se administreaza 2 comprimate orodispersabile Imodium (4 mg clorhidrat de loperamida) odata, apoi 1 comprimat Imodium (2 mg clorhidrat de loperamida) dupa fiecare scaun eliminat. Daca aveti un scaun solid sau tare sau daca trec 24 de ore fara a avea scaun, intrerupeti tratamentul.
- pentru diareea de lunga durata (cronica), doza initiala este de 2 comprimate orodispersabile (4 mg) pe zi pentru adulti si 1 comprimat orodispersabil (2mg) pe zi pentru copii; aceasta doza initiala trebuie ajustata pana la obtinerea a 1-2 scaune solide pe zi, rezultat la care se ajunge de obicei cu o doza de intretinere de 1-6 comprimate  (2- 12 mg) pe zi.

A nu se depazi doza recomandata pe zi si pe kilogram de greutate corporala a copilului dumneavoastra (3 comprimate orodispersabile/20 kg), care nu trebuie sa depaseasca un maxim de 8 comprimate orodispersabile pe zi).

 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE

 • Cum sa ne hidratam corect pe canicula
  Cum sa ne hidratam corect pe canicula

  Vara cu temperaturile ei ridicate readuce in discutie importanta hidratarii corecte. Apa pe care o consumam optimizeaza tensiunea arteriala, regleaza temperatura corpului, lubrifiaza articulatiile, elimina…

 • Dieta de vara: ce mancam si ce bem cand e foarte cald afara
  Dieta de vara: ce mancam si ce bem cand e foarte cald afara

  In zilele fierbinti ale verii, organismul nostru este turat la maximum, pentru a face fata caldurii excesive, umiditatii sau, dimpotriva, unui ambient prea uscat, precum si diferentelor mari de temperatura…

 • Cum sa obtineti o protectie solara eficienta
  Cum sa obtineti o protectie solara eficienta

  Depinde doar de propriile alegeri daca soarele va este prieten sau dusman. In prezent, exista o gama variata de produse care va protejeaza de efectul nociv al soarelui. Acestea combina mai multe ingrediente,…

 • Scapa de bataturi! Tratament si preventie
  Scapa de bataturi! Tratament si preventie

  Cu foarte putine exceptii, toti oamenii au avut bataturi la un moment dat, de-a lungul vietii. Bataturile sunt zone de piele dura si ingrosata. Bataturile apar de cele mai multe ori pe talpa piciorului,…