Totul despre bronsita astmatiforma

Totul despre bronsita astmatiforma Totul despre bronsita astmatiforma

Ultima actualizare: 18 ianuarie 2023

bronsita-astmatiforma

Bronsita astmatiforma este o afectiune care apare la pacientii care sufera de astm si care se imbolnavesc si de bronsita acuta sau cronica. Aceasta problema de sanatate mai poate fi intalnita si sub denumirea de „bronsita astmatica”. In situatia in care caile respiratorii ajung sa fie inflamate, drumul aerului catre plamani este ingreunat iar persoana respectiva va incepe sa tuseasca sau sa aiba respiratia suieratoare. Trebuie avut in vedere faptul ca atat astmul cat si bronsita sunt afectiuni inflamatorii, motiv pentru care si bronsita astmatiforma se manifesta prin simptome precum respiratia ingreunata sau accesele de tuse.


Bronsita astmatiforma – generalitati

Bronsita astmatiforma poate fi prevenita intr-o oarecare masura, insa doar daca pacientul cu astm are grija la cateva recomandari pentru a reduce riscul de imbolnavire. In afara de spalarea frecventa a mainilor si de evitarea contactului cu persoane care au boli respiratorii, este important ca pacientii cu astm sa renunte la fumat, sa se vaccineze impotriva gripei si sa evite expunerea la substante iritante sau la poluare. Chiar daca bronsita astmatiforma nu este o afectiune grava, este esential sa preveniti aparitia complicatiilor prin administrarea la timp a tratamentului adecvat.

Pentru o buna functionare a sistemului dumneavoastra respirator, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Naturalis Bronhosuport - 7 plante + miere. Acesta este un suplimenta alimentar fara zahar, dar care contine miere si extracte din muguri de pin, din patlagina, tei, soc, cimbrisor, maces si scai – vanat. Este un produs excelent pentru protejarea eficienta a mucoasei bronsice si pentru mentinerea confortului respirator atunci cand aveti nasul infundat. De asemenea, acest produs favorizeaza eliminarea secretiilor bronsice in exces si contribuie la buna functionare a sistemului imunitar.

Bronsita astmatiforma – cauze, factori de risc

Bronsita astmatiforma se manifesta exclusiv in situatia persoanelor care sufera de astm si poate sa apara din mai multe cauze. Poate sa fie vorba despre o infectie virala (coronavirus, adenovirus, rinovirus) sau despre una bacteriana, despre expunerea la alergeni sau despre activitati fizice sustinute. Persoanele care lucreaza intr-un mediu toxic sunt mai expuse acestei afectiuni, precum si cele care stau in fum de tigara, in preajma polenului sau a mucegaiului, a parului de animale sau a prafului. Atunci cand este provocata de o bacterie sau de un virus, bronsita astmatiforma este contagioasa.

Pentru a mentine sanatatea cailor respiratorii ale copilului dumneavoastra, precum si pentru a-i calma iritatia gatului, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Tussodep sirop. Acest sirop de tuse pentru copii este un supliment alimentar care contine propolis, cimbru, roua cerului, troscot japonez si muschi de piatra. Este un produs eficient pentru eliminarea secretiilor bronsice, care ajuta organismul in lupta cu bacteriile, virusurile si radicalii liberi. De asemenea, acest sirop de tuse favorizeaza hidratarea mucoasei.

Bronsita astmatiforma – simptomatologie

In caz de bronsita astmatiforma, simptomele pot fi asemanatoare atat cu cele provocate de astm cat si cu cele provocate de bronsita. Printre acestea se numara respiratia suieratoase si dificultatile de respiratie, febra, oboseala, frisoanele, tusea productiva sau uscata, cefaleea sau disconfortul de la nivelul pieptului. De asemenea, starea generala de sanatate a pacientului este alterata in caz de bronsita astmatiforma.

In situatia in care sugarii sau copiii mici se confrunta cu raceala sau gripa, stare febrila sau amigdalita, bronsita sau faringita, farmacistii Catena va recomanda sa folositi Mami si bebe Sirop Biosept fructoza. Este un sirop cu efect antibacterian, antivirat, antiinflamator si antifebril, care are in compozitie extracte de lichen de piatra, turmeric, frunze de maslin, sirop de fructoza si vitamina C. De asemenea, acest produs are efect imunostimulent si expectorant. In caz de hipersensibilitate la vreunul dintre ingrediente sau in caz de diabet, nu se recomanda administrarea acestui sirop.

Diagnosticul de bronsita astmatiforma

Pentru a diagnostica bronsita astmatiforma este nevoie, in prima faza de anamneza. Ulterior, se vor recolta secretii nazale (bronsice sau faringiene), se va efectua o radiografie pulmonara si analize de sange (pentru identificarea inflamatiei). De asemenea, medicul poate solicita testare pentru alergeni si testarea functiei pulmonare – insa doar in situatii speciale. 

Pentru a sustine buna functionare a sistemului respirator al copiilor, farmacistii Catena va recomanda sa folositi DAC. PL. Calmotusin Junior sirop - gust de portocale. Acest sirop are in compozitie miere de salcam (80%), uleiuri esentiale, extracte de plante si o delicioasa aroma naturala de portocale. Este un produs recomandat copiilor cu tuse productiva sau uscata, favorizand expectoratia secretiilor bronsice. In cazul copiilor cu intoleranta la fructoza, care este prezenta in mierea de albine in mod natural, nu se recomanda utilizarea acestui sirop. Indicatia este valabila si in caz de diabet zaharat sau intoleranta la oricare dintre ingredientele produsului.

Complicatiile bronsitei astmatiforme

Bronsita astmatiforma este usor de tratat, in special bronsita astmatiforma acuta. Si cea cronica poate sa fie vindecata prin tratament simptomatic, insa exista si cazuri cand pot sa apara anumite complicatii. De exemplu, poate sa fie vorba despre insuficienta cardiaca sau insuficienta respiratorie, precum si despre pneumonie sau emfizem pulmonar. Pentru a evita aceste posibile complicatii, uneori foarte severe, specialistii recomanda sa va prezentati la medic inca de la primele simptome remarcate.

 

Farmacistul Catena va recomanda: