Trandafirul: sanatate, frumusete si relaxare

Trandafirul: sanatate, frumusete si relaxare Trandafirul: sanatate, frumusete si relaxare

Ultima actualizare: 25 ianuarie 2016

Exista in lume nenumarate legende despre aparitia trandafirului. Una dintre ele (greceasca) spune ca trandafirul a fost creat cu scopul de a fi cea mai frumoasa floare. Aflati de la noi cum si in ce afectiuni puteti folosi miraculosul trandafir.

Zeita florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte draga ei, si a vrut ca noua floare sa nu aiba pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalti zei si fiecare a daruit cate ceva din atributele lor: Dionisos a daruit parfumul ametitor, Cele Trei Gratii au dat stralucirea, veselia si farmecul, Zefir, vantul de primavara, a dat la o parte norii, pentru ca Apolo sa lumineze si sa-l infloreasca. La urma, Ares, zeul razboiului, i-a daruit spinii, pentru ca floarea sa isi poata apara frumusetea.

Din Antichitate si pana in prezent, trandafirul a fost pretuit nu numai pentru frumusetea si parfumul sau, ci si pentru calitatile vindecatoare. Medicii antici considerau trandafirul panaceu. Hipocrate, "parintele medicinei", recomanda, in tratatele sale, folosirea trandafirilor in obstetrica. De asemenea, floarea era folosita impotriva durerilor de cap, dinti si de gat.
 

Remedii din petale de trandafir, pentru diferite afectiuni

Petalele de trandafir se folosesc pentru prepararea diferitelor remedii, in stare proaspata sau uscata. Ele trebuie culese dimineata, cand aerul este curat si umed, de preferat dupa ploaie sau roua abundenta. Petalele sunt recomandate impotriva diverselor afectiuni, cum ar fi:

Remediu cu trandafir pentru stomatita: se taie marunt 3 linguri de petale, se infuzeaza in doua pahare cu apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se clateste gura de cateva ori, in timpul zilei;

Conjunctivita: 1 lingura de petale uscate se infuzeaza in 200 ml apa clocotita, 30 de minute, apoi se strecoara si se lasa la racit. De cateva ori pe zi se sterg ochii cu infuzie, iar inainte de culcare, tampoane de vata imbibate cu infuzie se lasa pe pleoape, 30 de minute;

Remediu cu trandafir pentru amigdalita: se amesteca parti egale de petale de trandafir (proaspete sau uscate) cu miere de albine. Amestecul se pastreaza in gura 20-30 de minute, apoi se scuipa. Se repeta de doua ori pe zi, timp de 3-4 zile;

Parodontoza: pulberea din flori uscate, amestecata cu miere de albine, este un remediu pentru orice proces inflamator in cavitatea bucala, in special parodontoza. Cu amestecul aromat se tamponeaza gingiile bolnave;

Spondiloza: se macereaza 7-10 petale de trandafir in 125 ml de tuica, timp de 5 zile. Locurile bolnave se tamponeaza inainte de culcare, apoi se leaga cu un fular de lana.

Remediu cu petale de trandafir pentru boli de piele: pentru diminuarea iritatiei in caz de eczema, psoriazis, cosuri, prurit alergic, pe locurile afectate, se aplica un strat de petale proaspete, care apoi se fixeaza cu plasture sau tifon.

Plagile infectate si arsurile se vindeca mai repede daca se aplica zilnic cate un strat de petale proaspete.

 

Continuarea este disponibila pe FarmaciaTa.ro