Menopauza

Menopauza inseamna declinul natural al productiei hormonilor reproductivi feminini si incheierea ciclurilor menstruale ale unei femei. In majoritatea cazurilor, menopauza debuteaza intre 40 si 50 de ani. Printre simptomele menopauzei se numara bufeurile, transpiratiile nocturne, uscaciunea vaginala, reducerea libidoului, frisoanele, acumularea in greutate, ciclurile menstruale neregulate, problemele de somn, pierderea densitatii osoase, durerile de cap, anxietatea si depresia.
 
Deoarece este un proces absolut natural, remediile au scopul de a ameliora simptomele. Exista o multime de medicamente disponibile, insa multe femei prefera terapiile alternative in locul medicamentelor, din cauza riscului de efecte secundare. Multe produse pentru menopauza sunt pe baza de plante si au rolul de a ameliora tulburarile induse de instalarea menopauzei.
 
Alte produse pentru menopauza asigura un nivel bun de progesteron. Aceste suplimente pot ajuta la echilibrarea nivelului hormonal in timpul menopauzei. Femeile aflate la menopauza ar trebui sa discute cu un medic inainte de a lua suplimente. In plus, trebuie sa urmeze cu strictete instructiunile si sa nu depaseasca doza recomandata.

Citeste mai mult!

 • DAC.PL Estrogen Natural x 60 cpr.
 • PLE Donavital x 120 ml

  Donavital, 120 ml

  Donavital echilibreaza axul hipotalamo-hipofizo-ovarian, fiind eficienta in cazul tulburarilor hormonale feminine. Amelioreaza tulburarile feminine din sfera genitala, de la pubertate, pana la menopauza.…

 • PLE Donavital x 30 ml

  Donavital, 30 ml

  Ingredientele din produsele Donavital actioneaza pentru echilibrarea axei hipotalamo-hipofizo-ovarian, ajutand la corectarea dezechilibrelor hormonale feminine.  Beneficii Donavital: Sustine echilibrul…