Plantalax 3 x 20 plic

Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari Alege farmacia

Plantalax 3 x 20 plic - Catena

Proprietati Plantalax 3

Plantalax 3 este un supliment alimentar pe bază de fibre Psyllium (Plantago ovata) și enzime: α-galactozidază și β-galactozidază, care regleaza tranzitul intestinal si ajuta la reducerea senzatiei de disconfort data de balonare, asociata in unele cazuri cu digestia dificila a anumitor alimente.
 
Plantalax 3 contine cuticula semintelor de Psyllium, o fibra partial fermentabila, extrasa din semintele plantei Plantago ovata. Din structura speciala a Psyllium deriva urmatoarele proprietati:
- Capacitatea mare de a lega si de a retine apa in interiorul lumenului intestinal si, prin urmare, de a creste volumul si hidratarea bolului fecal
- Prezenta unei fractiuni gelatinoase cu proprietati emoliente si lubrifiante
- Stimularea proliferarii bifido-bacteriilor pentru crestere biomasei fecale
- Producerea de acizi grasi cu lant scurt, capabili sa ajunga in colonul stang, unde sunt sursa de energie pentru celulele intestinului.
 

Ingrediente Plantalax 3

Pulbere din cuticula de Psyllium (Plantago ovata); corector de aciditate: acid citric anhidru;
maltodextrina; aroma de lamaie-piersica (maltodextrina, guma arabică, triacetina); lactaza/betagalactozidaza
(din Aspergillus niger, fosfat dicalcic); agent antiaglomerant: dioxid de siliciu coloidal;
indulcitor: sucraloza; colorant: extract de Sofrănel (maltodextrina); alfa-galactozidază (din
Aspergillus oryzae).
 

Mod de utilizare Plantalax 3

Adulti si copii peste 12 ani: 1 plic de 2-3 ori pe zi, înainte de masa
Deoarece fibra de psyllium poate intarzia absorbtia intestinala a altor produse (medicamente si suplimente alimentare), se impune o perioadă de cel putin 2 ore intre administrarea Plantalax 3  si cea a medicamentelor. Actiunea Plantalax 3 apare de obicei in 24-48 de ore de la administrarea orala.
 
Fiecare doza de Plantalax 3 trebuie urmata de administrarea unei cantitati adecvate de lichide: cel putin 1,5 litri pe zi. La dozele indicate mai sus, aportul de Plantalax 3 trebuie continuat timp de cel putin 10-15 zile. Dupa această perioada, este posibil sa continuati pentru inca 2-3 saptamani cu doze reduse: 1-2 plicuri pe zi.
 
Pentru a furniza o cantitate utilă de fibre pentru mentinerea eficientei, recomandam cicluri lunare repetate de 10-15 zile, administrand o doza de 1-2 plicuri de Plantalax 3.
 

CELE MAI RECENTE ARTICOLE